Addameer: ​​Waarom negeren de media de strijd van Palestijnse NGO’s om terroristen te bevrijden?

De Palestijnse NGO Addameer schuwt de media-aandacht niet. Steevast aangekondigd als een “mensenrechtengroep” die Palestijnse “gevangenen” in Israëlische gevangenissen ondersteunt, is Addameer geciteerd door en interviews gegeven aan tal van reguliere nieuwszenders, waaronder de BBCThe Washington Post en The New York Times.

Addameer is een NGO die gelieerd is met het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). De PFLP is een terroristische organisatie die door de VS, EU, Canada en Israël als dusdanig staat opgelijst. Lees het rapport van NGO Monitor “Dadeer’s Ties met de PFLP -terroristische groep” voor meer informatie over de PFLP -banden van Adameer.

Vorig jaar haalde Addameer nog meer krantenkoppen toen het een van de zes ngo’s was die door Jeruzalem werden aangewezen  als terreurorganisaties, samen met Al-Haq, Defence for Children International Palestine, de Union of Agricultural Work Committees, het Bisan Centre for Research and Development en de Unie van Palestijnse Vrouwencomités, over banden met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).

De verklaring van Israël veroorzaakte een ongekende reactie van de internationale media, die, in plaats van te proberen vast te stellen of de aanduidingen van Israël geldig waren, in feite een allesomvattende PR-campagne lanceerden namens de Palestijnse NGO’s.

The Guardian publiceerde bijvoorbeeld, naast het publiceren van talrijke artikelen over de aanduiding, een opiniestuk met de kop: ‘Door zes Palestijnse NGO’s te verbieden, is Israël een nieuw tijdperk van straffeloosheid ingegaan.’

In een vergelijkbare venijnige geest was er een Washington Post-opiniestuk van de Palestijns-Amerikaanse schrijver Yousef Munayyer, getiteld: ‘Israël voert zijn aanvallen op verdedigers van Palestijnse rechten uit, waar ze zich ook bevinden.’

Een zoektocht naar het Twitter-profiel van de erkende BDS-aanhanger Munayyer onthult dat hij vaak zowel “het zionistische rechtse als de liberale zionisten” denigreert, een aanwijzing dat het bestaan ​​van een Israëliër – ongeacht hun politieke voorkeuren – in Munayyers ogen niet legitiem is.

De New York Times, van haar kant, publiceerde een gastessay waarin Addameer en de andere NGO’s “standhouders van het Palestijnse maatschappelijk middenveld” werden genoemd.

Achter de agendagestuurde façade van de media gaan de feiten schuil. Addameer’s relatie met het PFLP is al lang en diepgeworteld. Talloze Addameer-medewerkers zijn betrapt als PFLP-terroristen, waaronder:

  • Khalida Jarrar, adjunct-directeur van de Raad van Bestuur van Addameer tot 2017, was een leider binnen de gelederen van PFLP en zat een tijd in de gevangenis voor het aanzetten tot terrorisme. Ze werd in 2019 opnieuw gearresteerd na de PFLP-terreuraanval waarbij de Israëlische tiener Rina Schnerb op de Westelijke Jordaanoever om het leven kwam ;
  • Salah Hammouri, een veldonderzoeker van Addameer, werd in 2005 gearresteerd vanwege zijn connectie met een terreurcel die een complot had gesmeed om de voormalige opperrabbijn van Israël, Ovadia Yosef, te vermoorden. Hammouri zou agenten hebben gerekruteerd voor de PFLP en hen instructies hebben gegeven over het plegen van terroristische gruweldaden;
  • Yaqoub Odeh, Addameer Raad van Bestuur en lid van de Algemene Vergadering, was betrokken bij de bomaanslag op een supermarkt in Jeruzalem in 1969 samen met Rasmea Odeh, waarbij twee Israëliërs omkwamen en negen anderen gewond raakten;
  • Mahmoud Jaddah, lid van de Raad van Bestuur van Addameer, die gevangen zat voor een reeks terreuraanslagen in Jeruzalem, Hebron en Tel Aviv;
  • Bashir al-Khairi, lid van de Raad van Bestuur van Addameer, was een senior PFLP-medewerker en zat 17 jaar in de gevangenis voor zijn betrokkenheid bij de organisatie.

Voor een meer gedetailleerd overzicht van de Addameer-PFLP-verbinding, zie het rapport van NGO Monitor .

Afgezien van Addameer en het gedeelde personeel van de PFLP, heeft de eerste de afgelopen drie decennia ook met hand en tand gevochten voor de vrijlating van de daders van gruwelijke terreuraanslagen – iets dat veel reguliere publicaties ervoor hebben gekozen om volledig te verdoezelen.

Een artikel uit 2014 in The Washington Post bijvoorbeeld, beschreef Hamas-leider Saleh al-Arouri, die de Qassam-brigades van de groep oprichtte, als “raadselachtig” voordat hij beschreef hoe hij in verband werd gebracht met de ontvoering van en moord op drie Israëlische tieners die “werden neergeschoten en dat minstens 10 keer met een pistool met geluiddemper.”

Aan de hand van foto’s van Arouri die door Addameer waren aangeleverd, heeft de WaPo echter niet opgemerkt dat de groep inderdaad namens hem campagne had gevoerd. Addameer suggereerde zelfs eens dat Arouri’s detentie neerkwam op “een individuele straf voor zijn vermeende aansluiting bij een Palestijnse politieke partij [Hamas] die zich vocaal blijft verzetten tegen de gewelddadige bezetting van Palestijns grondgebied door Israël.”

In 2011 berichtte de Guardian over de zaak van Dirar Abu Sisi, “vader van de raketten” die 21 jaar gevangen werd gezet nadat hij verantwoordelijk was geweest voor het bouwen van projectielen die werden gebruikt om burgerbevolkingscentra in Israël te raken en terroristen op te leiden voor Hamas. Nogmaals, de publicatie negeerde de prominente rol van Addameer in de campagne voor de vrijlating van Abu Sisi.

Op de ochtend van 18 november 2014 drongen twee terroristen van de PFLP, gewapend met bijlen, messen en een geweer, de synagoge in de wijk Har Nof in Jeruzalem binnen en vielen de biddende gemeenteleden aan. Aan de inkom doodden ze een Druzische politeagent en in de synagoge zelves hakten ze vier rabbijnen dood en verwonden zeven anderen waarvan één een jaar later zal overlijden. De twee aanvallers, Ghassan en Uday Abu Jamal, werden ter plekke doodgeschoten door de politie.

In de nasleep van de aanslag op de synagoge in Jeruzalem in 2014, waarbij twee PFLP-terroristen met bijlen, messen en een geweer vijf mensen doodden tijdens een aanval op gemeenteleden die midden in gebed waren, hekelde Addameer Israël omdat het familieleden van een van de aanvallers in hechtenis had genomen. voor ondervraging.

Op geen enkel moment merkten de nieuwsmedia het verband op tussen Addameers verontwaardiging over het Israëlische onderzoek en het feit dat de eigen stafleden behoorden tot de terreurgroep die de dodelijke aanslag had gepleegd.

Gezien de verontrustende banden met de PFLP en haar vurige campagne voor terroristen die tot andere groepen behoren, zou je denken dat nieuwsorganisaties met miljoenen lezers en volgers over de hele wereld twee keer zouden nadenken voordat ze Addameer als gezaghebbende bron citeren.

Blijkbaar hebben de reguliere media echter een soort blinde vlek als het gaat om Palestijns terrorisme.

Bronnen:

  • naar een artikel van Rachel O’Donoghue “Addameer: Why Are Media Ignoring Palestinian NGO’s Fight to Free Terrorists?” van 27 juni 2022 op de site van Honest Reporting
  • naar een artikelAddameer’s Ties to the PFLP Terrorist Group” van 24 oktober 2021 op de site van NGO Monitor
  • naar een artikel “Report: UNRWA’s Teachers of Hate” van 23 juni 2022 op de site van UN Watch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.