Het ‘gematigde’ al-Fatah prijst terroristische moordenaars als ‘martelaren’

Leden van de Al-Aqsa Brigades, de niet-zo-gematigde moordbrigade van Al Fatah, de politieke factie van PA-president Mahmoud Abbas

In de populaire verbeelding is al-Fatah de “gematigde” Palestijnse groep waarmee het Westen en Israël zaken kunnen doen, in tegenstelling tot de “extremisten” die behoren tot de terreurgroepen Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad en de PFLP. 

In werkelijkheid doen Fatah, en de Palestijnse Autoriteit waarin Fatah de grootste factie is, veel dingen om terrorisme te bevorderen. Het “Pay-For-Slay”-programma van de PA biedt genereuze subsidies aan gevangengenomen terroristen en aan de families van de terroristen die tijdens hun aanslagen zijn omgekomen. 

Dit beloont zowel het verleden als het toekomstige terrorisme. Onder Amerikaanse druk om het programma stop te zetten, stond Mahmoud Abbas erop dat hij het “Pay-For-Slay”-programma voor altijd zou blijven steunen, “zelfs tot mijn laatste cent”. 

Maar dat is niet de enige manier waarop Fatah en de PA terrorisme promoten. De PA noemt ook scholen, straten, sportwedstrijden achter terroristen aan, waarmee ze hun moorddadige aanslagen vieren en ze voor navolging door de jongeren houden. 

Bovendien tonen Palestijnse kindertelevisieprogramma’s kleine peuters die hun nepmessen vasthouden en stekende bewegingen maken terwijl ze verklaren dat ze bereid zijn “joden te vermoorden”. Een rapport over de laatste extravagante lof van Fatah voor Palestijnse terroristen is hier .

De twee Palestijnse moordenaars die acht mensen hebben gedood bij twee afzonderlijke terreuraanslagen in het centrum van Tel Aviv en in Bnei Br’ak bij Tel Aviv, zijn door de Fatah-beweging van Mahmoud Abbas “pure en heroïsche martelaren” genoemd.

 • Terrorist Ra’ad Hazem schoot en vermoordde drie Israëlische burgers en verwondde 14 anderen, toen hij op 7 april 2022 het vuur opende op een drukke bar aan de Dizengoff-straat in het centrum van Tel Aviv.
 • Terrorist Diya Ahmed Hassan Hamarsheh, zelf een Fatah-lid, schoot en vermoordde vijf mensen – twee Israëlische burgers, een Israëlische politieagent en twee buitenlandse arbeiders uit Oekraïne – in Bnei Brak op 29 maart 2022.
De fanatiekste Bideniet is Mahmoud Abbas van de PA

De Bidenieten

Moordenaars van burgers in koelen bloede worden door Mahmoud Abbas beschreven als “heldhaftige martelaren”. Maar Washington hekelde Abbas niet voor deze huiveringwekkende opmerking. 

De Bidenieten (aanhangers van president Joe Biden) hebben er alle belang bij Abbas te presenteren als een “partner voor vrede” die te goeder trouw met Israël zal onderhandelen, niet als iemand die bij elke gelegenheid terroristen viert. De Bidenieten bemoeien zich met Abbas en verwerpen of negeren zijn gloeiende uitspraken over terroristen en hun moorden. 

Dit heeft geen nadeel voor Abbas: hij kan zijn huiveringwekkende opmerkingen maken over de moord op Joden, om zo de steun voor de PA in de Arabische straat te behouden of terug te winnen, zonder de steun die hem door de Bidenieten, zowel in geld, en in hun beleid, dat hun verklaarde voornemen omvat om een ​​”consulaat van de Palestijnen” in Jeruzalem te heropenen.

 • Secretaris van Fatah in Jenin Ata Abu Rmeileh vierde deze misdaden als onderdeel van de ‘triomf over de bezetting’ en benadrukte Fatah’s bewondering voor de moordenaars.  Hij zwoer dat “we ons houden aan het verbond en de eed aan deze martelaren” en aan aartsterrorist Abu Jihad die achter de moord op minstens 125 Israëli’s zat:”
 • Fatah-secretaris in Jenin Ata Abu Rmeileh: “Het Jenin-district zegeviert, zegeviert over de bezetting. … Als teken van steun aan de gezegende Al-Aqsa-moskee en de zuivere martelaren en heldhaftige martelaren Ra’ad [Hazem], Diya [Hamarsheh] en alle martelaren, steken we vandaag de fakkel van vrijheid en de fakkel van de gevangenen aan om te benadrukken dat we ons houden aan het verbond en “de eed aan deze martelaren en aan de leider van de martelaar, de eerste steen en de eerste kogel, Khalil Al-Wazir ‘Abu Jihad.”
 • Tijdens de Ramadan documenteerde Palestijnse Media Watch (PMW) de Palestijnse Autoriteit (PA) en Fatah’s aanmoediging van Palestijnen om aanvallen uit te voeren en Israëli’s te doden.
 • Niet alleen betuigde PA-president Abbas zijn condoleances aan de familie van moordenaar Ra’ad Hazem, maar de PA zette actief aan tot rellen en terreur met de PA-smaad dat de Al-Aqsa-moskee door Joden wordt “ontheiligd”.

Mahmoud Abbas scheurde opnieuw zijn “gematigde” masker af om zijn condoleances te betuigen aan de familie van Ra’ed Hazem, die drie mecenassen doodde in een bar in Tel Aviv. 

En de PA is blijven beweren dat de Israëli’s de Al-Aqsa-moskee “ontheiligden”, de leugen die zoveel hysterie en haat onder de Palestijnen veroorzaakt. In haar ophitsing is de “gematigde” PA niet anders dan Hamas, de PIJ, en de PFLP:

 • Een imam riep rechtstreeks op tot de “uitroeiing van de kwaadaardige Joden”, terwijl een andere aan Allah vroeg om “de Al-Aqsa-moskee te bevrijden van de verontreiniging van de kwaadaardige Joden” – en beide verzoeken werden live uitgezonden door de officiële PA TV. Abbas’ eigen adviseur voedde ook de terreurgolf en leerde de Palestijnen dat “Ramadan … geen maand van luiheid is, maar eerder … een maand van Jihad, verovering en overwinning.”

De PA hoefde de bloedstollende opmerkingen van imams die opriepen tot de “uitroeiing van de kwaadaardige Joden” niet uit te zenden en Allah te vragen “de Al-Aqsa Moskee te bevrijden van de verontreiniging van de kwaadaardige Joden” op haar officiële PA, maar koos ervoor om dit te doen, in het volle besef van het effect dat dergelijke uitspraken op het Palestijnse publiek zouden hebben. 

De enige “verontreiniging” van Al-Aqsa is die uitgevoerd door de islamitische Arabieren die de moskee gebruikten als opslagplaats voor wapens, en voor strijders die stenen en molotovcocktails van binnenuit de moskee naar de Israëlische politie gooiden die hen achtervolgde \ na ze hadden stenen en molotovcocktails naar Joodse gelovigen gegooid bij de Westelijke Muur ver beneden, en vervolgens naar de Israëlische politie die hen probeerde tegen te houden. 

Het is waar dat de politie de Al-Aqsa-moskee tegenkwam, maar dat was niet om de diensten te verstoren:

 • Zelfs terwijl veel Palestijnen – inclusief tieners – gehoor gaven aan deze oproepen en Israëli’s aanvielen, benadrukte een Fatah-functionaris dat “we houden van de martelaarschap-dood zoals we van het leven houden.”
 • PMW onthulde onlangs ook het huiveringwekkende gezang van Palestijnen: “Hoe lief is het om Joden te doden.”

“Gematigde” Fatah-functionarissen gingen door tijdens de recente rellen op de Tempelberg om de haat tegen de “slechte joden” op te zwepen. Ze prezen “Martelaarschap” – in dit geval de dood van degenen die stierven terwijl ze Joden vermoordden, en scandeerden over “hoe lief het is om Joden te doden”.

Zowel Fatah als de PA moeten hun maskers laten afzetten. Ze zijn niet “gematigd”. Ze mogen geen Amerikaanse hulp krijgen. Ze zouden niet moeten worden gesteund in hun diplomatieke demarches bij de VN, waar Israël eeuwig in de beklaagdenbank zit, maar bij elke beurt tegengewerkt moet worden. 

De PA verschilt in niets van Hamas in hun doelen, maar alleen op het gebied van timing en tactiek. De snelle jihadisten van Hamas willen Israël vernietigen door middel van oorlogvoering en terreur. 

De Slow Jihadisten van de PA willen Israël vernietigen door middel van diplomatie, eerst door Israël terug te dringen binnen de wapenstilstandslijnen van 1949, het te ontdoen van zijn onmisbare verdedigingswerken in de Jordaanvallei en de Golan, en het achter te laten met een negen mijl brede taille van Qalqilya naar de zee. 

Pas als dat is bereikt en Israël wordt geacht voldoende verzwakt te zijn, zal de PA klaar zijn, met externe bondgenoten zoals Iran, om de moord te plegen. De extravagante lof van de PA over de recente terroristische aanslagen in Tel Aviv en Bnei Brak zou de Bidenieten tot rust moeten brengen. 

Maar het zal niet; in Washington zijn de mannen op hoge plaatsen vastbesloten om de PA te promoten als een geschikte “partner voor vrede” met Israël. En de Israëli’s zullen degenen zijn die betalen voor dat dromerige geloof.

Bronnen:

 • naar een artikel van Hugh Fitzgerald ““Moderate” Fatah Praises Terrorist Murderers As ‘Martyrs’” van 26 juni 2022 op de site van The Geller Report
 • naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “The PA’s priorities: Terrorist prisoners rather than cancer patients” van 23 juni 2022 en een artikelFatah openly supports “the pure and heroic” Tel Aviv / Bnei Brak terrorists who murdered 8” van 25 mei 2022 en een artikel van Maurice Hirsch “Cops by day, terrorists by night – the PA Security Forces’ double role” van 22 juni 2022 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.