Wat Europeanen en Palestijnen gemeen hebben

Antwerpen, 18 februari 1943 (?), Plantin & Moretuslei nr. 54. Jodentransport in een open wagen naar de Dossin Kazerne te Mechelen waar ze zullen vastgehouden worden tot hun deportatie per trein naar het concentratiekamp Auschwitz in Polen [beeldbron: EOS]

“Antisemitisme is niet verdwenen”, zei voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, tijdens een bezoek aan Israël vorige week. “Het vergiftigt nog steeds onze samenlevingen… Het is een nieuwe bedreiging, maar het is hetzelfde oude kwaad. Elke nieuwe generatie moet verantwoordelijkheid nemen zodat het verleden niet terugkeert.”

Von Der Leyen heeft volkomen gelijk. Naarmate de jaren verstrijken, wordt het ‘oude kwaad’ geavanceerder, vooral wanneer regeringen en commissies erbij betrokken zijn in plaats van gehersenspoelde individuen met kaalgeschoren hoofden.

Helaas voor hen is het laden van Joden op veewagens geen optie meer. In plaats daarvan kozen ze ervoor om slim te spelen en onderweg wat humanitaire punten te behalen.

Het gif waar Von Der Leyen op doelde, maakt ongetwijfeld deel uit van haar dagelijkse routine, evenals dat van 26 van de 27 vertegenwoordigers van Europese lidstaten in het parlement. Hoe ik dat kan weten? 

Omdat Von Der Leyen na haar opmerkingen onmiddellijk naar Ramallah reisde, waar ze een ontmoeting had met premier Mohammad Shtayyeh van de Palestijnse Autoriteit, die verbaasd was toen de voorzitter van de Europese Commissie hem vertelde dat het hulppakket van 225 miljoen euro aan Palestijnen zou worden hersteld.

Waarom was Shtayyeh verbaasd? Omdat dit hulppakket in april 2021 werd opgeschort, toen het Palestijnse schoolcurriculum werd “geopenbaard” met daarin twee boeken die aanzetten tot geweld tegen joden, waaronder oproepen om Israëli’s te vermoorden. 

Deze blijven deel uitmaken van de lijst met boeken die Palestijnse ouders aan het begin van elk jaar voor hun kinderen kopen. Shtayyeh verwachtte niet dat het hulppakket zou worden vernieuwd, omdat hij ervan uitging dat het een beleefdheidsbezoek van Von Der Leyen zou zijn.

Laat u niet misleiden, de massale financiering wordt vernieuwd, niet ondanks het feit dat de Palestijnen de boeken niet uit hun leerplan hebben gehaald, maar juist daarom.

De Palestijnse wens om Joden te vermoorden resoneert met dodelijke precisie met de Europese neiging. Von Der Leyen had gelijk dat antisemitisme springlevend is en de samenleving blijft vergiftigen. Het lijdt geen twijfel dat zij en degenen die zij vertegenwoordigt een enorme tegengif nodig hebben, waarvan de kans hoogst onwaarschijnlijk is.

Bronnen:

  • naar een artikel van Karni Eldad “What Europeans and Palestinians have in common” van 21 juni 2022 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Wat Europeanen en Palestijnen gemeen hebben

  1. Wat Europeanen en “palestijnen” gemeen hebben? Hun intense Jodenhaat!

    De “beschaafde” Europeaan doet het in het verborgene i.n.v. mensenrechten & humanisme omdat iets anders hun imago schaad na de Spaanse/Portugeese Inquisities, de Oost Europeese pogroms én de Holocaust waaraan zij allen in meer of mindere mate actief hebben meegewerkt.

    En gelukkig hebben zij de ideale pionnen gevonden die voor hen het vuile werk opknapt.

    De minder beschaafde & primitieve palestijn doet het openlijk en zonder scrupules omdat hij te dom is te begrijpen dat de mooi pratende Europeanen in het complot met de palestijnse leiders hen betalen voor hun job als kanonnenvoer.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.