Amerikaans Democratisch kandidaat ambassadeur aan Brazilië in opspraak na reeks antisemitische beledigingen

De kandidaat voor de Democratische Partij van president Joe Biden voor de rol van Amerikaanse ambassadeur in Brazilië ligt onder vuur vanwege gerapporteerde eerdere opmerkingen over Joodse mensen.

Elizabeth Frawley Bagley, een carrièrediplomaat en een figuur van de Democratische Partij, zal volgende week haar benoeming vervroegen, maar haar vooruitzichten zijn nu twijfelachtig na de onthulling van eerdere opmerkingen.

‘De Joodse factor, is geld’

In een interview uit 1998 klaagde Elizabeth Bagley naar verluidt over “de invloed van de Joodse lobby omdat er veel geld mee gemoeid is“. 

Ze vervolgde: “de Democraten hebben altijd de neiging om met het Joodse kiesdistrict naar Israël te gaan en domme dingen te zeggen, zoals het verplaatsen van de hoofdstad naar Jeruzalem, komt altijd ter sprake.” 

Ondersteuning voor deze problemen is, naar verluidt, vanwege “de Joodse factor is geld.”

Elizabeth Bagley zou zich snel thuis voelen in Brazilië, getuige deze carnavalsoptocht in kostuums met swastikas in  in Sao Paulo in februari 2020 [bron]

Het interview werd blijkbaar afgenomen door een historicus van de Association for Diplomatic Studies and Training tijdens de periode van de regering-Clinton, waaronder mevrouw Bagley de Amerikaanse ambassadeur in Portugal was.

De onthulling heeft geleid tot tweeledige bezorgdheid over haar geschiktheid voor de functie.

Gevraagd naar deze opmerkingen tijdens haar hoorzitting van de Senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen in mei, zei mevrouw Bagley dat ze het resultaat waren van een “vrij lopende discussie” met de interviewer. 

Beschuldigd door een Joodse Democratische senator van het gebruik van een “woordenkeuze die paste in de traditionele stijlfiguren van antisemitisme”, antwoordde mevrouw Bagley: “Het spijt me dat u zou denken dat het een probleem was“, en voegde eraan toe: “Ik heb er zeker niets mee bedoeld. Het was een slechte woordkeuze, maar het was iets dat de interviewer me had gevraagd, ingegeven door iets over politiek.” 

Ze hield vol dat ze ‘heel erg spijt had van die woordkeuze’ en dat ze geen vijandigheid koestert jegens Joodse mensen en “dat ze veel Joodse vrienden heeft“. Na het bekend raken van haar antisemitische uitspraken zullen dat er waarschijnlijk nu iets minder zijn.

Waar Elizabeth Frawley hare mostaard haalt: Cartoon getiteld ‘Dámon Geld’ (Joodse gelddemoon) gepubliceerd in november 1937 in het Duitse antisemitische blad Der Stürmer, dat gerund werd door nazikopstuk Julius Streicher

Volgens de FBI wordt meer dan 60 procent van de haatmisdrijven tegen een religieuze minderheid  ingegeven  door antisemitisme. Campagne tegen antisemitisme rapporteert over antisemitische incidenten in de Verenigde Staten.

Bronnen:

  • naar een artikelThe jewish factor its money; Biden administration nominee as ambassador to Brazil under fire for inflammatory comments” van 24 juni 2022 op de site van Campaign Against Antisemitism (UK)
  • naar een artikel‘The Jewish Factor, It’s Money’: Biden Ambassador Pick Under Fire for Anti-Semitic Tirade” van 22 juni 2022 op de site van The Washington Free Beacon

Een gedachte over “Amerikaans Democratisch kandidaat ambassadeur aan Brazilië in opspraak na reeks antisemitische beledigingen

  1. “De Joodse factor is geld”.

    De Amerikaanse factor, uitdrager van het kapitalisme, waar je met een lamp op zoek moet naar een Democratische afgevaardigde die géén (multi) miljonair is!

    De domheid/Jodenhaat (in véle gevallen hetzelfde) is pijnlijk om te zien, te meer daar allen dezelfde cliche’s gebruiken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.