UNRWA haalt $ 160 miljoen op aan donaties voor Palestijnse vluchtelingen

Een donorconferentie in New York heeft 160 miljoen dollar opgehaald voor de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA), maar er is nog meer dan $ 100 miljoen nodig voor de begroting, zei commissaris-generaal Philip Lazzarini vrijdag. 

In het bijzijn van de media verwelkomde de functionaris de “sterke en unanieme politieke steun” die werd uitgesproken tijdens de donorconferentie over het VN-agentschap, die donderdag werd gehouden. “Maar we hebben nog een lange weg te gaan”, legde hij uit.

“Het financieringstekort is op dit moment nog steeds aanzienlijk. Rekening houdend met de financiering die voor 2022 is ontvangen en die werd verwacht, inclusief de gisteren toegezegde bedragen, hebben we nog steeds een aanzienlijk gat van meer dan $ 100 miljoen”, zei hij.

Lazzarini voegde eraan toe dat als de leemte de komende maanden niet wordt opgevuld, de toegang van duizenden jongens en meisjes tot onderwijs, gezondheidszorg en voedsel voor de armste Palestijnse vluchtelingen “ernstig kan worden bedreigd”. “We zijn op gevaarlijk terrein beland”, voegde hij eraan toe.

UNRWA budget: jaarlijks €1,5 miljard

Het jaarlijkse budget van UNRWA, dat 30.000 werknemers in dienst heeft, bedraagt ​​ongeveer $1,6 miljard (€1,5 miljard). Het Agentschap levert basisdiensten (onderwijs en gezondheidszorg) aan 5,7 miljoen Palestijnse vluchtelingen, verspreid over Libanon, Syrië, Jordanië, de bezette Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

Donderdag, bij de opening van de donorconferentie, benadrukte VN-secretaris-generaal Antonio Guterres dat UNRWA, een belangrijk obstakel tegen extremisme, op de rand van faillissement staat. Hij riep op tot meer donaties en eiste een langetermijnplan om hun financiering te stabiliseren.

Van zijn kant heeft de Israëlische bezettingsambassadeur bij de Verenigde Naties, Gilad Erdan, de leden van de Verenigde Naties gevraagd om hun bijdragen aan UNRWA te bevriezen zolang de leraren die in deze organisatie werken niet worden ontslagen, en die hij beschuldigt van “steun aan terrorisme en het doden van Joden.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Edith M. Lederer “International donors pledge $160 million for UN Palestinian refugee agency” van 24 juni 2022 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “UNRWA haalt $ 160 miljoen op aan donaties voor Palestijnse vluchtelingen

  1. Wees maar gerust…..de rest word ook opgehaald!

    Deze belangrijke speler in de (geheime) oorlog tegen Israel, die generaties nieuwe terroristen via scholing opleid, zullen ze écht niet failliet laten gaan.

    Een goeie melkkoe slacht je niet!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.