Israëls VN-gezant eist antwoord nadat nieuwe gevallen van antisemitisme bij UNRWA werden vastgesteld

Palestijnse terreurorganisaties en anti-Israel NGO’s gebruiken de UNRWA om de vernietiging van de Joodse staat te bewerkstelligen, met medeweten èn instemming van Europa en de VS

Israëls gezant bij de Verenigde Naties lanceerde donderdag een nieuwe aanval op UNRWA, de vluchtelingenorganisatie die zich uitsluitend inzet voor de Palestijnen en die in een recent onafhankelijk rapport werd beschuldigd van het aanzetten tot antisemitisme.

Niet alleen helpt UNRWA niet bij het oplossen van het Israëlisch-Palestijnse conflict, het veroorzaakt enorme schade, zet aan tot haat en terrorisme en bestendigt het conflict, dit alles onder auspiciën van de VN, die zijn kop in het zand steekt en weigert de realiteit te zien.” Dat heeft de Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan, donderdag gezegd.

Erdan citeerde een rapport gepubliceerd door de UN Watch NGO, waarin meer dan 120 UNRWA-docenten en -personeel werden gedocumenteerd die geweld en antisemitisme op sociale media promootten. 

Met de titel “UNRWA’s Teachers of Hate”, ontdekte het rapport ook 20 nieuwe gevallen van “virulente UNRWA-personeelsophitsing die de regels van het agentschap en verklaarde waarden van nultolerantie voor racisme, discriminatie of antisemitisme.”

Op een Facebook-bericht van mei 2022 door een UNRWA-leraar in Libanon, Elham Mansour, verklaarde: 

“Bij Allah, iedereen die een zionistische en Israëlische crimineel kan doden en afslachten, en dat niet doet, verdient het niet te leven. Dood ze en achtervolg ze overal, ze zijn de grootste vijand … Het enige dat Israël verdient is de dood.” 

In een ander bericht van Mansour, gericht aan “vuile zionisten”, drong hij er bij de Palestijnen op aan “jullie allemaal af te slachten en op de vuilnisbelt te gooien, want je bent smerig, je vervuilt elk land waarin je je bevindt.

Volgens UN Watch omvatte de begroting van UNRWA vorig jaar 338 miljoen dollar uit de Verenigde Staten, 177 miljoen dollar uit Duitsland en 118 miljoen dollar van de Europese Commissie.

Erdan voerde aan dat de “VN verantwoordelijk moet worden gehouden voor de door de VN gefinancierde ophitsing en haat. UNRWA draagt ​​helaas helemaal niet bij aan een oplossing van het conflict, maar integendeel: het verspreidt valse Palestijnse verhalen en sluit de ogen voor het aanzetten tot moord op Israëli’s en flagrant antisemitisme.”

In een aparte ontwikkeling werd donderdag een Israëlische vertegenwoordiger gekozen in het Comité voor de uitbanning van alle vormen van discriminatie van vrouwen van de Algemene Vergadering van de VN.

De kandidaat, Prof. Daphna Hacker, werd door een meerderheid van 115 landen in de Algemene Vergadering gekozen voor een termijn van vier jaar in de commissie.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael’s UN Envoy Demands Accountability After Report Exposes New Cases of Antisemitism at Palestinian Refugee Agency” van 23 juni 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikelUNRWA’s Teachers of Hate: 2022 Report Exposing UNRWA Teachers ’Incitement to Antisemitism and Terrorism‘ van 23 juni 2022 op de site van UN Watch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.