Corona opstoot verwacht na de zomer: zal de ‘angstknop’ nog wel werken?

Het doormaken van een [corona]infectie biedt een sterkere en langdurigere bescherming dan vaccinatie.
(Maurice de Hond op 30 april 2022)

In de afgelopen twee jaar hebben we kunnen zien hoe een groot deel van de bevolking de overheid  steunde bij het nemen van maatregelen, die twee jaar daarvoor nog ondenkbaar waren.

Een avondklok, een lockdown, het sluiten van scholen. En dat kwam vooral omdat meerderheden bang waren voor het virus en dachten dat die maatregelen het risico om besmet te raken sterk verminderde.

Men liet zich vaccineren met vaccins, die niet met alle nodige voorzorgen op de markt waren gekomen, voorzorgen die daarvoor wel bij de introductie van nieuwe medicijnen werden toegepast. Men vond dat risico, voor zover men dat besefte, kleiner dan het risico om besmet te raken en daar langdurig de negatieve effecten van te ervaren of meer.

Maar als in het najaar de druk op de zorg fors toeneemt (en dat is altijd het geval bij de naderende winter) is het de grote vraag in hoeverre die angstknop nog werkt om landelijke maatregelen in te voeren die we sinds eind februari al niet meer kennen.

We hebben allemaal Covid-19 doorgemaakt en/of kennen mensen om ons heen, die dat hebben ervaren. Vaak met (zeer) beperkte symptomen. We zijn ons ook steeds meer bewust van het feit dat, ook als je geboosterd bent, je nog steeds besmet kunt raken.  En dat de bescherming korter en minder is als de vierde, vijfde of zesde vaccinatie wordt toegediend.

Er sijpelen ook  steeds meer berichten in de traditionele media door, die een meer genuanceerd beeld geven van Covid als ziekte en de vaccins als veilige redding. Dus er zullen minder mensen nog aangesproken kunnen worden op het angst-element.

Ja, het is zeker dat onze usual suspects in het najaar weer komen opdraven (denk aan Bonten en Osterhaus en andere OMT-leden) om op het aanstormend gevaar te wijzen. En er zal ook weer druk komen vanuit delen van de bevolking om maatregelen te nemen.

Video: Rotterdam, 20 november 2021. Covid: Nederlandse politie opent het vuur bij anti-lockdown-protesten

Maar ik vraag me af of dit echt nog wel zal gaan werken en we gedwee nieuwe algemene maatregelen zullen ondergaan. Zoals 1,5 meter afstand, mondkapjes binnen, etc. Laat staan dat we gedwee de beperkingen zullen accepteren in ons reis-, winkel en ontspanningsgedrag.

Want ook de diverse sectoren die in de plannen van VWS een eigen verantwoordelijkheid krijgen, zullen zich sterker verzetten tegen het soort beperkingen die we van vorig jaar kennen.

Want als de druk op de zorg groot wordt in het najaar zal er, veel meer dan de afgelopen twee jaar, naar de regering worden gewezen, die heeft nagelaten om de capaciteit van de zorg te verhogen of goede noodplannen voor te bereiden en te implementeren.

En dat zal tot een extra vertrouwenscrisis leiden, in een tijd waarin dat vertrouwen toch al wordt ondergraven door het beeld dat men van de overheid heeft rondom het oplossen van een steeds langer rijtje van problemen in onze maatschappij.

door Maurice de Hond

Bronnen:

 • naar een artikel van Maurice de Hond “Werkt de angstknop nog wel bij een volgende “golf”?” van 18 juni 2022 en een artikelLessons learned? Infectie geeft betere bescherming dan vaccinatie” van 30 april 2022 en een artikelDe holocaust vergelijking met Corona is ongepast” van 15 november 2021 op ‘MDH’, de site van de auteur

2 gedachtes over “Corona opstoot verwacht na de zomer: zal de ‘angstknop’ nog wel werken?

 1. Geïnstitutionaliseerde massamoordenaars (pharma maffia psychopaten) ruïneren de maatschappij met hun van overheidswege georganiseerde pharma maffia terroristische activiteiten!!

  Nog nooit in de menselijkheid zijn 7 miljard bewoners op aarde door geïnstitutionaliseerde terroristische medische pharma maffia instellingen zo ernstig bedrogen!!!

  Feiten en nog eens feiten!!
  https://stichtingvaccinvrij.nl/player-embed/id/43406/

  Alleen een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal kan de van overheidswege georganiseerde terroristische pharma maffia vaccinazi’s wereldwijd berechten!!

  Ongeacht hun statuur of maatschappelijke positie mogen deze geïnstitutionaliseerde pharma maffia boeven nooit vrijuit gaan!!

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,JEZUS leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.