Biden tegen Palestijnen: ‘Dank u, meneer, mag ik er nog een?’

Kevin Bacon in de film ‘Animal House’ (1978)

In de klassieke ontgroeningsscène in de film “Animal House” slaat een student een ander van achteren met een grote houten peddel, waarbij het slachtoffer ineenkrimpt van de pijn en na elke slag verklaart: “Dank je, meneer, mag ik er nog een?”

Ik moest aan dat tafereel denken toen ik deze week las dat een hoge ambtenaar van de Palestijnse Autoriteit opriep tot uitzetting van de Verenigde Staten uit een vooraanstaand agentschap van de Verenigde Naties.

Ibrahim Khraishi, de ambassadeur van de PA bij de VN-Mensenrechtenraad, lanceerde zijn anti-Amerikaanse tirade nadat de Amerikaanse vertegenwoordiger in de raad het niet eens was met het laatste anti-Israëlrapport van de raad.

Dat belachelijk absurde rapport werd onthuld door Navi Pillay, een van de hoofden van een “onderzoek” uitgevoerd door de VN-Mensenrechtenraad naar het 11-daagse conflict van Israël met Hamas in Gaza afgelopen mei. Nauwelijks de meer dan 4.000 Palestijnse raketten te noemen die op bevolkingscentra in Israël zijn afgevuurd, kondigde Pillay aan dat Jeruzalem – niet de massale raketaanval van Hamas – verantwoordelijk was voor “gewelddaden die dienen om eindeloze cycli van conflicten aan beide kanten verder aan te wakkeren”.

De Amerikaanse afgevaardigde in de raad had het lef om het niet eens te zijn met de raadsbenadering van het slachtoffer. Dat is wat de PA en haar ambassadeur, Ibrahim Khraishi, woedend maakte. Voor alle duidelijkheid: Khraishi is, net als elke andere vertegenwoordiger van de PA over de hele wereld, geen onafhankelijke acteur. Wat hij ook in het openbaar zegt, het is geschreven door het Palestijnse leiderschap, dat hij vertegenwoordigt.

Dus als we horen dat Khraishi de uitzetting van de Verenigde Staten uit de VN-Mensenrechtenraad eist wegens de “misdaad” van het niet eens zijn met de Israël-bashing van de raad, laten we duidelijk zijn: dit is de PA, de gekozen leiders van de Palestijnse Arabieren die de verdrijving van Amerika eisen.

Ja, dezelfde Palestijnse Arabieren die momenteel 360 miljoen dollar per jaar aan hulp ontvangen van de Amerikaanse belastingbetalers.

Het lijkt erop dat wat de PA ook zegt of doet – hoe gemeen haar vertegenwoordigers Amerika ook aan de kaak stellen – het geld blijft stromen. En de reactie van de regering-Biden is in feite: “Dank u, meneer, mag ik er nog een?”

In zijn tirade noemde Khraishi de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en beschuldigde hem van (begrijp dit) “geen woord te zeggen over het voortdurende lijden van het Palestijnse volk gedurende zoveel jaren, evenals de illegale bezetting die meer dan 55 jaar heeft geduurd. .”

Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, noemde David Friedman, de Amerikaanse ambassadeur aan Israël, een ‘zoon van een hond’ in een televisie-toespraak op 19 maart 2018 [beeldbron: screenshot van de MEMRI-video]

Ja, dezelfde secretaris Blinken die herhaaldelijk zijn steun heeft uitgesproken voor de Palestijns-Arabische zaak; die de oprichting eist van een soevereine Palestijns-Arabische staat langs de 9 mijl brede grens van Israël; die Israël onder druk heeft gezet om de bouw van woningen voor joden in veel wijken in Jeruzalem stop te zetten; en die aandringt op de heropening van de regering-Biden in Jeruzalem, de hoofdstad van Israël, een de facto ambassade van de Verenigde Staten voor de Palestijnen.

Ondanks dat ze sinds 1994 in totaal meer dan 10 miljard dollar aan Amerikaanse hulp heeft ontvangen, heeft de PA een lange en smerige geschiedenis van aanvallen op Amerikaanse staatssecretarissen. En elke keer keerden de Verenigde Staten de andere wang toe, tekenden nog een cheque en zeiden in feite: “Dank u wel meneer, mag ik er nog een?”

Een artikel in de officiële PA-krant  Al-Hayat Al-Jadida  in 2013 beweerde dat “de tijd zal uitwijzen” dat voormalig minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger degene was die de terroristische aanslagen van 11 september 2001 “plande”.

PA, 8 januari 2020. Palestijnen verbranden vlaggen van de VS en Israël in protest tegen de liquidatie van Qasem Soleimani, commandant van de Iraanse Revolutionaire Gardes

Hafez Barghouti, de hoofdredacteur van de krant, noemde minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright ooit ‘vulgair en brutaal’ en schreef dat ze ‘het stadium van immoraliteit had bereikt’ omdat ze ‘als een slang in het gezicht van Arabische staatslieden spuwde. ”

Minister van Buitenlandse Zaken van de PA, Hassan Asfour, hekelde minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell als “een neonazi-agent, van wie kan worden verwacht dat hij wat van het nieuwe gif meebrengt dat president [George W.] Bush in zijn toespraken is begonnen te verspreiden.”

Dat zijn slechts drie voorbeelden in een zeer lange lijst van dergelijke uitbarstingen.

Natuurlijk gaat het probleem van de haat van de PA voor Amerika veel verder dan het belasteren van staatssecretarissen. Vorig jaar bracht het Ministerie van Cultuur bijvoorbeeld een videoclip uit met Palestijnse Arabieren die op Amerikaanse en Israëlische vlaggen stampten. Dat soort dingen doen ze altijd.

Slechts een week nadat die video was gepost, kondigde Blinken de eerste tranche van het hulppakket van $ 360 miljoen aan. Het was de definitie van het beleid van de regering-Biden: “Dank u, meneer, mag ik nog een ander”-beleid jegens de Palestijnse Arabieren.

Bronnen:

  • naar een artikel van Stephen M. Flatow “Biden to Palestinians: ‘Thank you, sir, may I have another?’” van 21 juni 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.