Israël’s anti-terreurteams doen goede vangst: drugs, wapens en terroristen onderschept in Judea & Samaria

Nabloes, 8 februari 2022. Drie Palestijnse terroristen Ibrahim al-Nabalsi, Adham Mahruch en Muhammad al-Dahil werden op dinsdag geëlimineerd door IDF en Shin Bet [beeldbron: Walla]

Israëlische veiligheidstroepen hebben zondagavond een poging tot wapensmokkel aan de Jordaanse grens verijdeld.

Tijdens de operatie zagen IDF-soldaten en de eenheden van de Israëlische politie “Magen” twee verdachten in de regionale “Yoav”-brigade in het zuiden van Israël die probeerden wapens naar Israëlisch grondgebied te smokkelen.

IDF en de Israel Police Magen Unit-troepen werden ter plaatse gestuurd en de troepen arresteerden de twee personen die verdacht werden van het uitvoeren van de smokkelpoging en een extra persoon die ervan verdacht werd deze van plan te zijn.

Drie zakken met vijf M16-geweren, zeven pistolen, een Kalashnikov-aanvalsgeweer en munitie werden ook in beslag genomen. De aangehouden verdachten en de dertien in beslag genomen wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan de Israëlische politie.

De Israëlische politie en het leger hebben een poging om drugs Israël vanuit Libanon binnen te smokkelen verijdeld, meldde de politie maandagmiddag.

De Israëlische politie en het leger hebben een poging om drugs Israël vanuit Libanon binnen te smokkelen verijdeld

Drie inwoners van de Arabische stad Jadeidi-Makr – allemaal leden van dezelfde familie, 20, 34 en 42 jaar oud – werden gearresteerd in de buurt van Moshav Shtula, grenzend aan de grens met Libanon, aldus de politie.

In een verklaring voegde de politie eraan toe dat ongeveer 77 pond (35 kilogram) hasj, met een waarde van ongeveer $ 290.000 (een miljoen sikkels), door de autoriteiten in beslag is genomen.

Volgens het leger hebben Israëlische veiligheidstroepen de afgelopen jaren pogingen verijdeld om hasj en wapens vanuit Libanon naar Israël te smokkelen, mogelijk namens de terreurorganisatie Hezbollah.

Gisteravond werden tevens 4 terroristen van Hamas in Hebron aangehouden. Bovendien werden tijdens antiterreuractiviteiten in het Qalandiya-kamp deze 2 illegale wapens en granaten in beslag genomen:

Rond dezelfde tijd werd een extra verdachte aangehouden op verdenking van het leiden en veiligstellen van de smokkelpoging. De verdachten zijn allemaal twintigers en dertigers, inwoners van de bedoeïenensteden rond Dimona. Ze zijn meegenomen voor ondervraging door de Magen Unit.

Ran Kochav, woordvoerder van de IDF, twitterde maandagavond 20 juni:

Voor het geval je het gemist hebt, hier zijn enkele van de succesvolle en belangrijke activiteiten die onze strijdkrachten alleen gisteravond hebben geregistreerd: In Judea en Samaria hebben IDF-strijders, in nauwe samenwerking met de GSS en de grenspolitie, 13 gezochte personen gearresteerd die verdacht worden van terroristische activiteiten en wapens in beslag genomen.

Bronnen:

  • naar een artikelSecurity forces foil weapons smuggling attempt from Jordan” van 20 juni 2022 en een artikel8 terror suspects arrested in overnight operations” van 19 juni 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikelIsrael foils drug smuggling attempt from Lebanon” van 20 juni 2022 op de site van i24News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.