Israël moet de antisemitische diplomaat van de EU uitzetten

Sven Kühn von Burgsdorff, hoofd van de missie van de Europese Unie op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, op 24 november 2021 [Said Khatib/AFP via Getty Images]

“Niet alleen is de lasterlijke tirade van Von Burgsdorff beledigend voor elke Israëliër en vooral voor de families van slachtoffers van Palestijnse terreur, maar het is ook een sterke drijfveer voor terreur.”
(Itamar Marcus op 19 juni 2022 op PMW)

Het slachtoffer de schuld geven is niets nieuws.

De verkrachter wijt zijn kwaad op het flirterige gedrag van de vrouw; de gewelddadige echtgenoot wijt zijn geweld aan het ongepaste gedrag van zijn vrouw; en PA-voorzitter Mahmoud Abbas gaf de schuld van eeuwenlange Europese “bloedbaden op Joden… inclusief de Holocaust” aan het gedrag van de Europese Joden. 

Nu geeft de vertegenwoordiger van de Europese Unie bij de PA, de Duitse diplomaat Sven Kühn von Burgsdorff, de Palestijnse terreur en de moord op Israëli’s de schuld van het gedrag bij Israëlische joden. De EU bevindt zich in goed gezelschap.

Degenen die de slachtoffers de schuld geven, rechtvaardigen hun beschuldigingen altijd snel: een verkrachter geeft de schuld aan de lengte van de rok van de vrouw, terwijl een gewelddadige echtgenoot de vrouw ervan beschuldigt met de verkeerde mensen om te gaan. 

Mahmoud Abbas had een duidelijke verklaring voor de Europese “bloedbaden [van Joden]… van de 11e eeuw tot de Holocaust”:

“De haat tegen de Joden is niet te wijten aan hun religie, maar eerder aan hun sociale rol in alle staten van Europa … die verband hield met woeker, en banken, enzovoort”. [Officiële PA TV, 30 april 2018]

Dus toen de EU-vertegenwoordiger niet één, maar talloze redenen schetste waarom Israëli’s verantwoordelijk zijn voor de Palestijnen die hen vermoorden, volgde hij het bekende draaiboek van criminelen en terroristen. 

Zoals gemeld in The Jerusalem Post, 2 juni 2022, vertelde Von Burgsdorff de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten op een recente conferentie in Jeruzalem, niet verbaasd te zijn dat Palestijnen Israëli’s doden – het is te verwachten: “De laatste paar weken, verschrikkelijk terreuraanslagen [werden] gepleegd… 20 Israëlische onschuldigen kwamen om het leven. Maar wees niet verbaasd, want er brandt haat in veel van deze jonge Palestijnen.”

Vervolgens maakte de diplomaat duidelijk dat de oorzaak Israëlisch gedrag is: Israëls eerste en fundamentele zonde die Palestijnse brandende haat veroorzaakt, is dat het bestaat. Von Burgsdorff zegt: “We moeten de benarde situatie waarin het volk van Palestina de afgelopen 74 jaar verkeert op de voorgrond en onder de aandacht van de wereld brengen.” Het getal 74 dat de diplomaat koos om de Palestijnse “benarde toestand” te beschrijven, is de jaren van het bestaan ​​van Israël. 

Palestijnse Media Watch heeft gedocumenteerd dat Hamas, PA en Fatah-leiders allemaal de Palestijnen instrueren om Israël te haten en terreur te plegen omdat Israël bestaat. Maar von Burgsdorff is er niet van overtuigd dat hij de enige is die deze primaire oorzaak van Palestijnse terreur begrijpt, zijn doel is dat de hele wereld sympathiseert met deze Palestijnse “benarde situatie” die bij hen [Joden-]haat veroorzaakt.

De EU-diplomaat stopt daar niet en legt uit dat Palestijnse haat ook brandt omdat Israël terreur bestrijdt. Von Burgsdorff zegt: “Als je een Palestijns kind bent dat naast de scheidingsmuur woont, waar denk je dan dat dit kind mee zal opgroeien?”

Von Burgsdorff moet weten dat Israël geen scheidingsmuur wil. Van 1967 tot 2000, voordat er sprake was van systematische PA-gedreven terreur, was er geen muur. Maar toen de PA haar terreurcampagne lanceerde met honderden zelfmoordterroristen die meer dan 1.100 Israëli’s vermoordden, had Israël geen andere keuze dan een veiligheidshek te bouwen. 

Von Burgsdorff lijkt te suggereren dat Israël Palestijnse terroristen en zelfmoordterroristen rechtstreeks Israëlische steden moet laten binnenlopen en burgers moet laten vermoorden, want hoewel de scheidingsmuur effectief terroristen tegenhoudt, zal het Palestijnse kinderen zeker van streek maken.

De diplomaat maakt ook bezwaar tegen een ander Israëlisch terreurbestrijdingsmechanisme. Israël sloopt de huizen van bevestigde terroristische moordenaars omdat is aangetoond dat het toekomstige terroristen afschrikt. Von Burgsdorff maakt zich echter zorgen over de Palestijnse kinderen die huizen van familieleden hebben zien slopen “omdat hij of zij een vermoedelijke of echte terrorist was”. 

Dit is een flagrante leugen. Israël sloopt geen huizen van vermoedelijke terroristen, maar alleen van bevestigde terroristische moordenaars, zoals de EU-vertegenwoordiger zou moeten weten.

En hier is nog een fictie van Von Burgsdorff: “Sinds 2008 zijn duizenden Palestijnen vermoord… terwijl slechts een handvol van die [Israëlische] daders voor het gerecht zijn gebracht.” Von Burgsdorff moet weten dat vrijwel elke Palestijn die sinds 2008 is vermoord, ofwel een terrorist is, ofwel is vermoord terwijl Israël aan het vechten was tegen terreur. 

Slechts een handvol onschuldige Palestijnen werd opzettelijk vermoord door extremistische Israëli’s, en de schuldigen werden opgespoord en bijna altijd voor het gerecht gebracht. De implicatie van de diplomaat dat duizenden niet-strijdende Palestijnen opzettelijk zijn vermoord door Israëli’s, die daarom voor het gerecht moeten worden gebracht, is een andere weerzinwekkende leugen.

Niet alleen is de lasterlijke tirade van Von Burgsdorff beledigend voor elke Israëliër, en vooral voor de families van slachtoffers van Palestijnse terreur, maar het is ook een sterke drijfveer voor terreur. 

Terwijl Palestijnse terreur rechtstreeks wordt gepromoot door PA-figuren die aanzetten tot haat en moord, samen met het belonen en eren van terroristen door de PA, wordt terreur ook gepromoot wanneer Palestijnen het gevoel hebben dat ze internationale steun hebben om te doden. 

Toen Von Burgsdorff, een hoge diplomaat, in feite zegt dat de gruwelijke moorden op Israëli’s die met bijlen werden doodgehakt voor de ogen van hun kinderen “niet verrassend” waren, kan de diplomaat een terreurvermenigvuldiger worden. Erger nog, hij is afkomstig van een diplomaat die de EU vertegenwoordigt en waarschijnlijk zelfs meer invloed heeft dan de religieuze figuur van de PA die onlangs op de officiële PA TV bad: “Allah, verblijd ons met de uitroeiing van de kwaadaardige Joden.”

Palestijnen die oproepen om Israëli’s te vermoorden maakt deel uit van het achtergrondgeroezemoes in de PA, maar een diplomaat die het afslachten van Israëli’s door Palestijnen de schuld geeft van Israëlisch gedrag, is een krachtig opsteker voor terreur. Als zelfs maar één Palestijns motivatie om Israëli’s te doden wordt gewekt of versterkt door de wetenschap dat de EU zijn benarde situatie en motivatie begrijpt, zal de diplomaat moreel verantwoordelijk zijn voor de gevolgen van de terreur.

De verklaring van Von Burgsdorff in naam van de EU dat het gedrag van Israël Palestijnse terreur veroorzaakt, is in wezen niet anders dan de verklaring van Abbas dat het gedrag van het Europese jodendom eeuwen van bloedbaden heeft veroorzaakt. Ze zeggen allemaal dat het doden van Joden en Israëli’s, of het nu duizenden in Israël zijn of miljoenen in Europa, een daad van zelfverdediging is.

Als de EU enige positie in Israël wil hebben, moet ze Von Burgsdorff onmiddellijk terugroepen, zijn onverantwoordelijke toespraak veroordelen en hem vervangen door iemand die geen terreur steunt die antisemitisme rechtvaardigt. 

Als de EU weigert hem terug te halen, moet Israël eisen dat Duitsland zijn diplomaat terugroept; als geen van beide goed handelt, moet de Israëlische regering doen wat elke regering die het leven van haar burgers respecteert zou doen: hem op het volgende vliegtuig naar Brussel of Berlijn zetten.

Israël mag geen enkele diplomaat in de regio toestaan ​​die de haatzaaiende uitlatingen van de PA herhaalt door Joodse slachtoffers de schuld te geven van hun eigen moorden. Von Burgsdorff moet gaan.

Bronnen:

 • naar een artikel van Itamar Marcus “Israel must expel the EU’s anti-Semitic diplomat” van 19 juni 2022 op de site van Palestinian Media Watch en The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Israël moet de antisemitische diplomaat van de EU uitzetten

 1. Eens met het Artikel en vooral met dit statement: Israël mag geen enkele diplomaat in de regio toestaan ​​die de haatzaaiende uitlatingen van de PA herhaalt door Joodse slachtoffers de schuld te geven van hun eigen moorden.
  Von Burgsdorff moet gaan.””

  Tijdens mijn studie in Jeruzalem en rondreizen in heel Israël werden wij door Joodse Toergidsen in bussen herhaaldelijk gewezen op de dagelijkse AGRESSIE van militante Palestijnen die bestaat uit stenengooiende volwassenen en zelfs kinderen naar Joodse burgers, vooral in Hebron.

  De Gidsen lieten ons in Joodse dorpen rond Ram-Allah dat Joodse huizen/ramen gebarricadeerd/beschermd waren met zandzakken om Palestijnse kogels buiten te houden. Kijk eens goed zei de Gids, ziet u zandzakken voor de ramen in Palestijnse woningen? Nee!!! Dus wie is de Agressor? Juist ja, de Palestijnen!!!

  Nog een voorbeeld. Wij bezochten met gepantserde BUSSEN met kogelvrij glas Hebron. Alle Joodse SchoolBussen tussen Jeruzalem/Hebron zijn gepantserd. Chauffeurs dragen een PISTOOL.

  Onze Gids wees op de Palestijnse Lijnbussen Jeruzalem-Hebron…
  Zijn die gepantserd en hebben die Kogelvrij glas? Dus wie is in Israël de Agressor?
  ANTWOORD: De militante Palestijnen met hun 33 art. Haat-Handvest, die een vreemde god allah aanbidden op de Tempelberg in hun 2 moskeeën.

  2x lees ik in de Torah 2 Samuel 24:18-25 en 1 Kronieken 21:14-30 dat Koning David de Koning van Israel, de Tempelberg kocht voor een grote som geld.
  Dus van wie is de Tempelberg? Van Israel!!!!

  Ook In de Koran worden Joden uitgescholden voor Varkens – Apen – Ezels en andere beesten. Lees alle details in het boek van Prof. Dr. Hans Jansen.
  Hij beantwoord 250 vragen over de Islam.

  Like

 2. Iedere Israeli/Jood die iets positiefs, opbouwends en zonder eenzijdige bias van de EU verwacht zal van een koude kermis thuiskomen.

  EU is altijd ‘pro palestijns’!
  Waarom?
  Omdat het anti Joods is!

  Een Duitser met “von” voor zijn naam is dus de ideale EU vertegenwoordiger.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.