Filmregisseur Quentin Tarantino ontvangt eredoctoraat van Hebreeuwse Universiteit

Jeruzalem, 13 juni 2022. Van links: Asher Cohen, president van de Hebreeuwse Universiteit, filmmaker Quentin Tarantino en rector van de Hebreeuwse Universiteit, Barak Medina, tijdens de 85e vergadering van de Raad van Bestuur [beeldbron: Bruno Cherbit/JNS]

Samen met andere leiders uit diverse vakgebieden ontving filmmaker Quentin Tarantino een eredoctoraat, ‘Doctor Philosophiae Honoris Causa’, van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem tijdens een feestelijke ceremonie tijdens de 85e vergadering van de Raad van Bestuur.

De universiteit kent dergelijke graden toe aan personen die zich hebben onderscheiden door academische of creatieve prestaties, die uitstekende diensten hebben geleverd aan de universiteit of van wie de activiteiten van opmerkelijk nut zijn geweest voor de mensheid, de staat Israël of het Joodse volk.

De cast van de film Inglorious Bastards (2009) met zittend 4de van links Quentin Tarantino en helemaal rechts Brad Pitt

Naast Tarantino verdienden acht anderen onderscheidingen: professor Lotte Bailyn van het Massachusetts Institute of Technology; Stanley M. Bergman, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Henry Schein, Inc.; Professor Jeffery Dangl van de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill; Professor Lee Epstein van de Washington University in St. Louis; Professor John Gager van de Universiteit van Princeton; internationale zakenman en filantroop Joseph Neubauer; Professor Jehuda Reinharz van de Brandeis Universiteit; en professor Joshua Sanes van de universiteit van Harvard.

Tijdens de ceremonie reikte universiteitsvoorzitter Asher Cohen het diploma uit ‘als erkenning voor zijn veelgeprezen filmische succes als schrijver, regisseur en acteur; ter ere van zijn 10 blockbuster-films en talloze Academy Awards, BAFTA Awards, Golden Globe Awards en de Palme d’Or-prijs.

Dit in bewondering voor de reikwijdte van zijn artistieke visie, films creërend die genres, historische perioden en thema’s overspannen; en als eerbetoon aan zijn sterke banden met Israël via zijn vrouw, Daniella [Pick], en voor het maken van Israël tot zijn tweede thuis.”

Regisseur Quentin Tarantino en zijn Israëlische vrouw Daniella Pick

Quentin Tarantino en Danielle Pick ontmoetten elkaar voor het eerst in Israël in 2009, tijdens Tarantino’s promotiebezoek voor zijn film ‘Inglorious Bastards‘, waarin een fictief verslag wordt beschreven van de strijd tegen de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ze hebben hun relatie jaren later nieuw leven ingeblazen en uiteindelijk verloofden ze zich in juli 2017. De bruiloft vond plaats in november 2018 in Los Angeles in hun huis in Beverly Hills, waar goede vrienden en familie werden gehost voor een intieme hervormingshuwelijk.

In een interview voor Yedioth Aharonoth, de zus van Ynet News, sprak de regisseur vorig jaar over zijn nieuwe leven in Israël:

Het is hier heerlijk. We hebben plezier samen, ik heb een vrouw die mooi en geweldig is, een geweldige vrouw en een geweldige moeder. We letten op elkaar. Vader zijn geeft mij een diepe voldoening.

Bronnen:

 • naar een artikelQuentin Tarantino picks up honorary degree from Hebrew University” van 13 juni 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
 • naar een artikel van Yoni Froim “Tarantino and Israeli wife, Daniella Pick, expecting baby No. 2” van 6 februari 2022 op de site van Ynet News
 • een artikel op deze blog “Tarantino’s ‘Inglourious Basterds’ gaat roemloos tenonder….” van 24 augustus 2009

Een gedachte over “Filmregisseur Quentin Tarantino ontvangt eredoctoraat van Hebreeuwse Universiteit

 1. Vraag.
  Wat doe je als Tarantino film liefhebber én BDS fanaat?

  Antwoord.
  Hypocriet als je bent, ga je lekker naar de donkere fillmzaal om de film te zien maar de volgende daag met een éxtra groot anti Israel bord de straat op!

  En nu komt er ook nog eens dat Israelische gas bij wat de EU binnenkomt om onze huiskamers te verwarmen en de industrie draaiende te houden.

  Ja, de BDS fanaten & mensenrecht hypocrieten hebben inderdaad een groot probleem.. Zij moeten nu minitieus gaan uitpluizen vanwaar precies dat gas komt wat ‘hun huiskamer en/of de plaats waar ze werken binnenkomt om dan ‘per direct de kraan dicht te draaien………want liever koud & hongerig dan gas uit het Zionistische gas reservoir, waar ze ook nog eens geld mee verdienen.

  Je moet er niet aan denken…..LOL!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.