Palestijnen: de sloop van huizen en landroof waar niemand over praat

Hamas bulldozers breken huis van Gazanen af en zet mensen en hun schaarse bezittingen op straat

Terwijl de internationale gemeenschap en de media Israël dag in dag uit blijven veroordelen over een groot aantal grieven, waaronder de sloop van huizen die zonder de juiste vergunningen zijn gebouwd, lijkt niemand geïnteresseerd te zijn in de aanhoudende mensenrechtenschendingen tegen Palestijnen door de Palestijnse islamitische terreurgroep Hamas.

De Verenigde Naties en veel buitenlandse journalisten zijn dermate geobsedeerd door Israël dat ze geen aandacht hebben besteed aan de laatste misdaad die Hamas heeft gepleegd tegen inwoners van het bedoeïenendorp Umm al-Nasr in de noordelijke Gazastrook. Het dorp werd bijna 80 jaar geleden gesticht, lang voordat Hamas in 1988 werd opgericht.

Op 9 juni vielen honderden Hamas-beveiligingsagenten het dorp binnen om verschillende huizen te vernietigen, als onderdeel van de poging van de terreurgroep om de bewoners uit het gebied te verdrijven. Hamas beweert dat het dorp illegaal is gebouwd op land van “staatseigendom”.

Jenin, 9 juni 2022. Overval van Hamas op het bedoeïenendorp Umm al-Nasr in de noordelijke Gazastrook. Verschillende huizen werden onteigend en platgewalst

De aanval op het dorp, de eerste in zijn soort sinds de gewelddadige overname van de Gazastrook door Hamas in 2007, veroorzaakte botsingen tussen de bewoners en de officieren. De bewoners gooiden stenen naar de agenten, die reageerden door met scherp op de demonstranten te schieten.

Minstens 25 dorpelingen raakten gewond tijdens de schermutselingen, van wie acht door geweervuur. Bronnen in de Gazastrook zeiden dat ten minste één Hamas-officier gewond was geraakt.

Na de gewelddadige confrontaties arresteerden de veiligheidstroepen van Hamas 85 dorpelingen.

De inval in het dorp kwam nadat de door Hamas gecontroleerde landautoriteit in de Gazastrook had bepaald dat de bewoners moesten worden geëvacueerd omdat ze hun huizen hadden gebouwd op grond van “staatseigendom”. Emad al-Baz, hoofd van de Land Authority, beschuldigde de dorpelingen van “overtreding” op het betwiste land.

Bronnen in de Gazastrook zeiden dat er nog 28 dorpen gepland zijn voor sloop door Hamas onder het voorwendsel dat ze illegaal op openbare gronden zijn gebouwd.

Yahya Abu Thariyeh, een inwoner van Umm al-Nasr, zei dat tientallen Hamas-officieren in uniform en burgerkleding die het dorp binnenvielen erin slaagden een huis te slopen voordat de gewelddadige schermutselingen daar uitbraken. 

Gaza, 12 februari 2015. Hamas gooit gezinnen op straat en bulldozert hun huizen weg.

Hij beschuldigde de Hamas-officieren van het gebruik van buitensporig geweld en het overvallen van verschillende huizen zonder gerechtelijk bevel, waarbij de bewoners, waaronder vrouwen en gehandicapte kinderen, werden geïntimideerd. “De veiligheidstroepen van Hamas hebben voorkomen dat de ambulances het dorp binnenkwamen”, vertelde Abu Thariyeh.

“Hoewel de veiligheidstroepen [van Hamas] een ambulance hadden meegebracht, weigerde het team de gewonden medische behandeling te geven. Daarom moesten we de gewonden met onze auto’s naar het ziekenhuis brengen.”

De Palestijnse Onafhankelijke Commissie voor de Rechten van de Mens ( ICHR ) zei met grote bezorgdheid te kijken naar de gebeurtenissen die plaatsvonden in het dorp Umm al-Nasr, “die hebben geleid tot de verwonding van een aantal burgers en schade aan een aantal huizen. “

De mensenrechtenorganisatie onthulde dat leden van de militaire vleugel van Hamas, Ezaddin al-Qassam, deelnamen aan de aanval op het dorp. Volgens het ICHR bestormde het leger ook verschillende huizen in het dorp en arresteerde het 40 burgers.

Uit een onderzoek van de mensenrechtenorganisatie bleek dat het veiligheidspersoneel van Hamas buitensporig geweld heeft gebruikt tijdens de confrontaties met de dorpelingen.

De groep benadrukte dat het onaanvaardbaar is dat Hamas-officieren in burgerkleding deelnemen aan dergelijke invallen.

ICHR riep op tot de onmiddellijke vrijlating van alle gevangenen en tot het starten van een onderzoek naar het optreden van de Hamas-veiligheidstroepen. Het riep ook op tot het ter verantwoording roepen van het beveiligingspersoneel dat schoten had afgevuurd en gaf instructies om het incident op gewelddadige wijze aan te pakken.

Terwijl de internationale gemeenschap zwijgt over deze laatste aanval van Hamas op haar eigen volk, hebben veel Palestijnen de terreurgroep aan de kaak gesteld.

Hussein Hamayel, een hoge functionaris bij de regerende Fatah-factie van de Palestijnse Autoriteit, veroordeelde de inval in het dorp als een ‘misdaad’. Hij beschuldigde Hamas-leiders ervan om hun handen te leggen op land in de Gazastrook en ze onder elkaar en hun loyalisten te verdelen. “De acties van Hamas verergeren de humanitaire en sociale crises in de Gazastrook”, zei Hamayel .

De Palestijnse journalist Hisham Sakallah wees erop dat “het geweld en de onderdrukking tegen de bedoeïenen dorpelingen een klein deel weerspiegelen van wat er 16 jaar geleden gebeurde toen Hamas een staatsgreep pleegde tegen de Palestijnse Autoriteit en de controle over de Gazastrook greep.

Sakallah doelde op de gewelddadige confrontaties die in 2007 in de Gazastrook uitbraken , waarbij Hamas-mannen Fatah-rivalen executeerden, huizen opbliezen en het lichaam van een hooggeplaatst Fatah-lid door de straten sleepten. Ze gooiden ook Fatah-schutters van de daken van hoge gebouwen.

Sakallah prees gebruikers van sociale media voor het licht werpen op de Hamas-misdaden tegen de inwoners van Umm al-Nasr. “Wat me het meest stoorde en provoceerde, was dat de officiële woordvoerders van Hamas geen verklaringen aflegden”, merkte hij op .

Een niet nader genoemde inwoner van Umm al-Nasr werd als volgt geciteerd :

“Wat er is gebeurd, is een barbaarse en brutale Hamas-Iraanse aanval op de arme mensen in de Gazastrook, die erg geduldig zijn geweest met de moorden, armoede en honger als gevolg van het beleid van Hamas. De mensen van de Gazastrook hebben betaald met hun bloed als gevolg van het beleid en de praktijken van Hamas.”

De Egyptische schrijver Ali Rajab wees op de hypocrisie van Hamas in de omgang met de bedoeïenengemeenschappen in Israël en de Gazastrook. Rajab zei dat terwijl Hamas zichzelf probeert te presenteren als de verdediger van de bedoeïenenburgers van Israël, het zich richt op de bedoeïenen die onder zijn controle in de Gazastrook leven door hun huizen te slopen en hun land in beslag te nemen.

De voortdurende inspanningen van Hamas om hele dorpen in de Gazastrook met de grond gelijk te maken, worden door veel Palestijnen gezien als de terreurgroep die haar greep op de kustenclave, de thuisbasis van zo’n twee miljoen Palestijnen, verstevigt. Het wordt ook door veel Palestijnen gezien als onderdeel van wijdverbreide corruptie in Hamas, wiens leiders land willen veroveren voor persoonlijk gebruik.

“Hamas probeert alle openbare gronden in de Gazastrook te controleren”, zegt Mahmoud al-Zaq, secretaris-generaal van de Nationale Werkcommissie in de Gazastrook. “Hamas wil de gronden om zijn eigen projecten uit te voeren. Deze gronden moeten echter worden toegewezen aan de bouw van ziekenhuizen voor de Palestijnen.”

De praktijken van Hamas tegen de Palestijnen komen niet als een verrassing voor veel Palestijnen, vooral niet voor degenen die sinds 2007 onder het repressieve regime in de Gazastrook leven. Wat veel Palestijnen echter blijft verbazen, is het aanhoudende stilzwijgen van de internationale gemeenschap , mensenrechtengroeperingen, de Verenigde Naties en veel reguliere media-organisaties over de Hamas-misdaden.

Als de aanval op het bedoeïenendorp in de Gazastrook door Israël was uitgevoerd, zouden we tientallen buitenlandse journalisten en de Verenigde Naties naar het gebied hebben zien rennen om verslag uit te brengen over Israëlische “misdaden” en “etnische zuivering”.

De bewoners van het dorp hebben pech: het zijn Palestijnen die zijn aangevallen door een Palestijnse regering en Palestijnse veiligheidstroepen. De internationale media, wier vertegenwoordigers vaak berichten over de sloop van illegale huizen door Israël, zullen waarschijnlijk niet berichten over de benarde situatie van de dorpelingen van Umm al-Nasr, omdat dit een verhaal is zonder anti-Israëlische invalshoek — er was geen Jood betrokken bij de aanval op het dorp in de Gazastrook.

De buitenlandse journalisten en mensenrechtenorganisaties die dergelijke onderdrukkende praktijken van Hamas blijven negeren, doen de Palestijnen die in de Gazastrook wonen enorm onrecht.

Door een oogje dicht te knijpen voor de gruweldaden van Hamas, doen journalisten en mensenrechtenorganisaties opnieuw een gevaarlijke dubbele moraal. Door hun obsessie met Israël kan Hamas volharden in het plegen van gewelddadige misdaden tegen de Palestijnen zonder negatieve media-aandacht te krijgen – laat staan ​​dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor het plunderen en verwoesten van Palestijnse gemeenschappen.

Bronnen:

 • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinians: The House Demolitions and Land-Grabs No One Talks About” van 16 juni 2022 op de site van The Gatestone Institute

2 gedachtes over “Palestijnen: de sloop van huizen en landroof waar niemand over praat

 1. Het wordt de hoogste tijd dat de Knesset in Jeruzalem ipv debatteren Torah zal gaan bestuderen. Want Gaza behoort tot het grondgebied van de Stam Judah:

  Jozua 10:41 (NBG51) Jozua sloeg hen van Kades-Barnea tot Gaza, ook het ganse land van Gosen tot Gibeon.

  Richteren 1:18 (NBG51) Verder nam Judah Gaza met zijn gebied, Askelon met zijn gebied en Ekron met zijn gebied…3 Filistijnse steden.

  Richteren 16:1 (NBG51)
  Eens, toen Simson naar Gaza ging, zag hij daar een hoer en kwam tot haar.
  2 Zodra aan de Gazieten meegedeeld was: Simson is hier gekomen, stelden zij zich aan alle kanten op en loerden de gehele nacht op hem in de stadspoort; die gehele nacht echter deden zij niets, denkende: als het morgenlicht aanbreekt, zullen wij hem doden.

  Richteren 16:3 Maar Simson bleef slapen tot middernacht. Te middernacht stond hij op, greep de deuren van de stadspoort en de beide posten, rukte ze met grendel en al los, legde ze op zijn schouders en bracht ze naar de top van de berg, die tegenover Hebron ligt.””

  Ariel Sharon verwierf eeuwige schande in 2005 toen hij zijn eigen succesvolle Joden uit GAZA verdreef. Sinds die tijd worden Joden en de bossen in de omliggende dorpen met hun landerijen met Palestijnse raketten en brandvliegers bestookt.

  Had Sharon maar op de God van Israël vertrouwd. Psalm 81:8-16.

  Gelukkig staat nu de Joodse Masjiach Jeshua in de startblokken om Gaza weer terug te brengen onder de Joodse Vlag. Zachariah 14 en Openbaring 7, 14 en 19.
  De vlag gaat dan uit op de Knesset.

  Like

 2. Ach ja, GAZA, dat héérlijke landje, bestuurd door die vredevolle leiders die alléén het welzijn van hun bevolking in zin hebben.

  De Internationale Journaille en het zogenaamde Mensenrecht gilde staan er met hun neus bovenop maar, alert als ze zijn, volgen met hun ogen via verrekijker & microscoop de staat Israel om iedere “misdaad ” te kunnen rapporteren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.