PA: Wereldoorlog III als joden mogen bidden op de Tempelberg, de heiligste plaats van het jodendom

Religieuze Joden bezoeken de Tempelberg in Jeruzalem, 27 maart 2013; op de achtergrond is de vergulde Rotskoepel (geen moskee) te zien (foto: Sliman Khader/Flash90)

“Wij kondigen de oorlog af tegen de zonen van apen en varkens [de Joden] die slechts zal eindigen wanneer de vlag van de Islam zal wapperen boven Jeruzalem.”
(Hamas pamflet van 1 september 1993)

PA-functionarissen dreigen met religieuze oorlog over Joden die de Tempelberg bezoeken en vermeende “verdeling van gebedstijden” tussen moslim en Joodse gelovigen: 

 • “Dit zal neerkomen op een aanval op een miljard moslims in de wereld – wat de kiemen van een religieuze oorlog betekent…  Hij voegde eraan toe: ‘De religieuze oorlog zal niet stoppen aan de grenzen van de regio en de grenzen van het Palestijnse volk, maar zal eerder de VS, Europa en de hele wereld bereiken” 
 • “Voortdurende invasie (dwz Joden bezoeken) zal het conflict veranderen in een religieuze oorlog die alles zal uitroeien” 

De acties van Israël in Jeruzalem zullen leiden tot een “religieuze oorlog … [die] de VS, Europa en de hele wereld zal bereiken” en “alles zal uitroeien”. Dit zijn bedreigingen afkomstig van de officiële woordvoerders en adviseurs van PA-voorzitter Abbas. Al deze waarschuwingen en bedreigingen van de PA zijn echter gebaseerd op laster en leugens. 

De smaad dat Israël de vernietiging van de Al-Aqsa-moskee plant om in plaats daarvan een Joodse tempel te bouwen, is een van de krachtigste en meest langdurige PA-laster. 

Als een opmaat voor dit vermeende Israëlische plan, beweert de PA dat Israël ook een “verdeling volgens gebieden en tijden” van de Tempelberg voorbereidt – wat de PA het Al-Aqsa Moskee-plein noemt en definieert als “alleen behorend aan moslims.” 

Door de vermeende verdeling zouden joden en moslims op verschillende plaatsen en op verschillende tijden op de site kunnen bidden. Dit zou een verandering betekenen in wat wordt gezien als de zogenaamde “status quo” op de site, wat de facto wordt geïnterpreteerd als betekent dat Joden alleen de Tempelberg mogen betreden, maar daar geen individuele of gemeenschappelijke gebeden mogen houden. 

 In antwoord op de onophoudelijke beweringen van de PA dat de “verdeling volgens gebieden en tijden” van de Tempelberg een echt Israëlisch plan is, heeft de voormalige Israëlische premier Netanyahu talloze keren verklaard dat de Israëlische regering niet van plan is de status-quo te veranderen. 

In juli 2021 bevestigde de Israëlische premier Naftali Bennett dat “er geen verandering is in de status-quo.”  

Hoe dan ook, de PA presenteert aan de Palestijnen “de verdeling volgens de tijd” als een werkelijk Israëlisch plan en een dreigend gevaar dat de oprichting van “de vermeende tempel” in plaats van de Al-Aqsa-moskee voorspelt. 

Zoals gedocumenteerd door Palestijnse Media Watch, heeft de smaad geleid tot menige terreuraanslag en is het door de Palestijnen gerechtvaardigd als de “verdediging van Al-Aqsa.”. 

Onlangs werd de smaad herhaald op de officiële PA TV, door de officiële PA TV-presentator:

“Sinds de Juni-oorlog (d.w.z. de Zesdaagse Oorlog in 1967) – we hebben het over zijn 55e verjaardag – zijn er [Israëlische] bedoelingen om de Al-Aqsa-moskee te vernietigen en de vermeende tempel te bouwen, en [het is] niet alleen een indeling volgens tijden en gebieden die de Al-Aqsa-moskee zullen overkomen.” [Officiële PA TV, 6 juni 2022]

Bronnen:

 • naar een artikelPA: World War III if Jews are allowed to pray on the Temple Mount, Judaism’s holiest site” van 16 juni 2022 en een artikelPA libel: Israel intends to destroy the Al-Aqsa Mosque and build the alleged Temple” van 6 juni 2022 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “PA: Wereldoorlog III als joden mogen bidden op de Tempelberg, de heiligste plaats van het jodendom

 1. Wie goed op hoogt is met de Bijbelse profeten, Jeshua en de Joodse Apostelen, [Rome en Mekka worden voorgoed uitgeschakeld: Openbaring 16] en de loop van de wereldgeschiedenis kan slechts met een glimlach zijn schouders ophalen wat betreft de overmoedige Hamas bedreigingen 2022…Zie hun HaatHandvest tegen Joden en Christenen!!!

  “Wij kondigen de oorlog af tegen de zonen van apen en varkens [de Joden] die slechts zal eindigen wanneer de vlag van de Islam zal wapperen boven Jeruzalem.”
  (Hamas pamflet van 1 september 1993)””

  Het is nu 2022….Israël en de Knesset in Jeruzalem de Stad van de grote Koning [Psalm 48, 132 en 135 en Mattheus 5:35] wordt bezocht door alle wereldleiders die verlegen/geduldig in de rij staan om Olie, Gas en High Tech te kopen! Is dat geen wonder?

  Het is stom van Moshje Dayan en de Knesset geweest om tijdens de Zesdaagse Oorlog Juni 1967 de tempelberg Sion niet te zuiveren van die twee militante Arabische Moskeeën waarop 1 dag de Joodse Vlag wapperde.

  Vanaf de Tempelberg wordt door moslims iedere dag vervloekingen richting Israël gescandeerd worden gepaard met stenenregen richting Joden die daar al dertig eeuwen bidden tot JHWH de God van Israël.

  Weet u nog? Israël overwon in 1967 de sterke legermacht van een brallende Nasser van Egypte, Hoessein van Jordanië en Assad van Syrië. Jeruzalem werd weer tot de ongedeelde Hoofdstad van Jeruzalem uitgeroepen. Judea en Samaria en Gaza daar wapperde fier de Joodse Vlag.

  In deze Koningsstad Jeruzalem zal spoedig de Joodse Masjiach Jeshua, de LEEUW uit de Stam Judah [Openbaring 5:5] samen met de Knesset [Openbaring 14] de wereld in Gerechtigheid gaan regeren.

  Dan komt er eindelijk WereldVREDE volgens Jesaja 2 en 11.

  Hamas zal net al Hitler in 1945 het onderspit delven. Eichmann de voormalige nazileider Adolf Eichmann in Argentinië werd 1960 door de Israëlische geheime dienst gekidnapt. Hij werd in 1961 berecht door Joodse Rechters en zonder genade opgehangen en verbrand. Hij had immers miljoenen Joden, mannen, vrouwen en kinderen verbrand in Auschwitz!!!

  De antisemieten wereldwijd: IS, Al Qaida, Hamas, Fatah, Hezbollah enz. van deze wereld kunnen straks ook hun borst natmaken Als de Joodse Masjiach en Rechter verschijnt in Jeruzalem. Mattheus 25:31-46.

  Ook Pausen en zijn Jezuïeten, 1545 antisemieten pur sang die de Wereldraad van kerken [sinds 1948] aansturen met hun Economische Duivelse BDS-Boycot tegen Joodse winkeliers: Koop niet bij Joden.

  Lees boek van Peter Siebelt: Modus Operandi…De pro-Palestijnse Lobby en de Kruistocht van kerken.

  Lees ook het boek van Aat van Gilst: Misdadige Pausen en hun handlangers.

  Zie vooral Zachariah 14:16-20 zie ook Psalm 55 en 58 en Openbaring 16 t/m 20.

  De Waarheid Overwint – en Hoe. Johannes 14.

  Like

 2. De halucinerende palestijnen denken nog stééds het middelpunt van de univers te zijn en dat de Arabische & Moslim wereld hen massaal te hulp zal komen bij het uitroepen van ‘hun WO3.

  Ze willen maar niet snappen dat zonder het belastinggeld uit EU/US, de protectie van hun leiders door Israel & jobs in Israel het snel afgelopen is met hen.

  Jawel, veel gehersenspoelde Moslims & Arabieren denken, samen met de linkse WOKE wereldverbeteraars dat dit de juiste weg is…..maar de wereld draait door en de Arabische landen (behalve Iran/Qatar) laten deze professionele losers met hun haat retoriek totaal links liggen en zoeken een toekomst met het succesvolle & innovatieve Israel.

  Zelfs het arrogante Europa moet bij Israel aankloppen om haar te behoeden voor bevriezing van bevolking & economie in de aankomende winter, dus die liefde is ook snel aan het bekoelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.