IDF-soldaten doden 3 Arabieren en verwonden 10 anderen tijdens rellen in Jenin

Jenin, bolwerk van de de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) in Samaria

Arabische schutters openden vrijdagavond vanuit een voertuig het vuur op Golani-verkenningsjagers die op een missie waren om illegale wapens in Jenin te lokaliseren, meldde Kan 11 News. De IDF-soldaten reageerden en openden het waarbij drie van de Palestijnse terroristen werden gedood. 

Een zoektocht van het voertuig na de wapenuitwisseling onthulde twee M-16 geweren, een Carlo machinepistool, patronen en een kogelvrij vest. Eerder ontmoette dezelfde IDF-troepen zwaar vuur van gewapende mannen en werden explosieven naar de soldaten gegooid.

De IDF-woordvoerder heeft nog geen commentaar gegeven op het evenement.

Volgens AlQuds.com , “werden vandaag, vrijdag bij zonsopgang, 3 jonge mannen ‘gemartelaard’ en raakten 10 gewond door de kogels van de bezettingstroepen tijdens een militaire operatie in de stad Jenin, waaronder gewelddadige gewapende confrontaties en directe executie van de martelaren.

Een correspondent van Al-Quds.com meldde “dat meer dan 30 patrouilles en speciale eenheden de stad bestormden vanuit de openingen van de muur bij Faqqu’a, ten oosten van Jenin, en de Muqabila-opening vanaf het Jalameh-controlepunt in het noorden, en zich snel verspreidden in de Basateenbuurt en scholen aan de rand van de oostelijke buurt, de locatie van het huis van de martelaar Raad Khazem, die de bezetting besloot te slopen.

Raad Khazem, 29, was de terrorist die begin april drie Israëlische mannen vermoordde in een pub in Dizengoff Street. Hij werd diezelfde ochtend nabij een moskee in Jaffa geliquideerd na zijn laffe aanval op nietsvermoedende burgers.

Zoals AlQuds.com de operatie van vrijdagochtend beschreef, “beoefende de bezetting een proces van misleiding van de mensen en het verzet door de bewegingen van haar soldaten in de buurt van de plaats van het huis van de martelaar Raad Khazem, en iedereen geloofde dat het doel was om het huis te slopen, maar tegelijkertijd verspreidden de bezettingstroepen sluipschuttersteams in de gebouwen om hinderlagen te leggen en het verzet te lokken.

Gewelddadige botsingen braken uit in Jenin, en stenen en explosieven werden naar legerpatrouilles gegooid, waarvan de soldaten over het hele terrein zwaar onder vuur kwamen te liggen.

Getuigen verklaarden dat de bezettingstroepen een Mazda-voertuig onderschepten waarin de drie jonge mannen aan het reizen waren en het vuur direct daarop openden toen ze zich terugtrokken van de plaats na botsingen met deze troepen, erop wijzend dat de bezettingssoldaten uit hun militaire jeeps stapten en vuurde in het voertuig om ervoor te zorgen dat de jonge mannen werden geëxecuteerd.

De drie Arabieren die tijdens de botsing werden gedood, waren Bara’ Kamal Muhammad Lahlouh, 22, uit het vluchtelingenkamp Jenin; Laith Salah Abu Srour, 23, uit Medina – broer van  Ala Abu Srour die in april 2016 een bom in een bus in Jeruzalem plaatste ; en Youssef Nasser Abu Salah, 20, een gezochte vrijgelaten gevangene.

Bronnen:

  • naar een artikel van David Israel “IDF Soldiers Kill 3 Arabs, Injure 10 in Jenin Clashes” van 17 juni 2022 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.