De VS en de EU zijn van plan om Rusland in een langdurige uitputtingsslag te bevechten ‘tot de laatste Oekraïener’

De Amerikaanse president Joe Biden en de Noorse Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO kijken aan tegen een langdurige uitputtingsslag tegen Rusland. Echter, een overwinning lijkt steeds onwaarschijnlijker

De NAVO, VS en de Europese Unie hebben de hele wereld meegetrokken in een avontuur met Rusland waarvan de uitslag van de oorlog steeds onvoorspelbaarder wordt.

De Verenigde Staten gaan voor nog eens 1 miljard dollar militaire hulp naar Oekraïne sturen. Daarnaast stelt de VS 225 miljoen dollar extra humanitaire hulp beschikbaar. De Verenigde Staten hebben zo al voor meer dan 40 miljard dollar steun toegezegd aan Oekraïne, militaire, financiële en humanitaire hulp inbegrepen. Ook Duitsland maakte gisteren bekend dat het drie raketsystemen zal leveren.

De westerse sancties tegen Rusland maken niet de minste indruk op Moskou en de droom van het Westen om Rusland dusdanig te verzwakken zodat het nooit meer een militair of economisch gevaar kan betekenen voor om het even welk land is een complete illusie gebleken.

Analyse van het huidige militaire landschap in Oekraïne laat zeker zien dat een overwinning van het Oekraïense leger op het Russische leger hoogst onwaarschijnlijk is. Herstel van Oekraïens grondgebied dat door Russische troepen is ingenomen, is nu ook onwaarschijnlijk.

De NAVO-leiders lijken volledig overtuigd van de noodzaak om zich voor te bereiden op wat zij omschrijven als een langdurige uitputtingsoorlog in Oekraïne. NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg merkte na een recente ontmoeting met president Joe Biden op dat het Westen op deze oorlog moet worden voorbereid. “We moeten gewoon voorbereid zijn op de lange termijn”, zei Stoltenberg. “Wat we zien is dat deze oorlog nu een uitputtingsslag is geworden.”

De Franse president Emmanuel Macron, de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Italiaanse premier Mario Draghi zijn vanochtend 16 juni vertrokken naar de Oekraïense hoofdstad Kiev om hem aan te moedigen om Rusland militair te verslaan:

Onnodig te zeggen dat een van de belangrijkste redenen voor deze trieste internationale realiteit is dat het Westen nu vanuit een bepaald perspectief kijkt naar wat er in Oekraïne gebeurt, gebaseerd op de noodzaak om Rusland te verslaan of zoals de Amerikaanse minister van Defensie het uitdrukte, omdat het wil zie Rusland zo zwak dat het in de toekomst niet een soortgelijke militaire operatie kan lanceren.

De oorlog heeft iedereen getroffen, inclusief landen over de hele wereld die er niet in geïnteresseerd zijn, laat staan ​​de verwoesting in Oekraïne, dat meer dan een derde van zijn infrastructuur heeft verloren en kampt met een financieel tekort van ongeveer $ 5 miljard (17,2 miljard NIS). Het echte dilemma is dat niemand kan verwachten dat deze oorlog zal eindigen .

Het Westen bereidt zich voor op een langdurige uitputtingsslag, zoals eerder besproken. Poetin is van plan om het hele grondgebied van de Russisch sprekende Donbas te blijven veroveren. Hij lijkt geen haast te hebben en zijn uiteindelijke doelen blijven voor iedereen onbekend.

Aan de vooravond van de Val van de Berlijnse Muur in 1989, telde de Navo 16 lidstaten. Vandaag zijn dat er 30. Vanaf 1990 werd de Navo uitgebreid met 14 lidstaten uit het voormalige Oost-Europa. Officieel zijn Oekraïne, Georgië, en Bosnië & Herzogovina, kandidaat lidstaten. Ook Finland en Zweden lonken thans naar lidmaatschap van de Navo.

Op 30 april zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov in een interview voor Xinhua dat de NAVO-staten er alles aan doen om de voltooiing van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne via diplomatieke overeenkomsten te voorkomen. De topdiplomaat merkte op dat wapens via een eindeloze stroom naar Oekraïne worden verscheept.

Volgens Lavrov gebeurt dit onder voorwendsel van ‘de invasie bestrijden’, terwijl de VS en de EU in werkelijkheid van plan zijn Rusland te bevechten ‘tot de laatste Oekraïner’, ze staan ​​totaal onverschillig tegenover het lot van Oekraïne als onafhankelijk onderwerp van internationale relaties.

Het lijdt geen twijfel dat het uitputtingsscenario misschien niet zozeer een Atlantisch doel is, als wel het resultaat dat wordt bepaald door de omstandigheden van deze oorlog. Aanzienlijke en aanhoudende militaire steun aan Oekraïne versterkt zijn positie ter plaatse en verlengt de oorlog in een of andere vorm. Deze kwestie is organisch verbonden met het lot en het bestaan ​​van Oekraïne als soevereine staat.

Objectief gezien gaat Rusland kalm, rationeel en zeer voorzichtig om met de acties van het Westen in de Oekraïense crisis. De belangrijkste drijfveer is de wens van Rusland om een ​​grootschalige oorlog te vermijden of geprovoceerd te worden tot het gebruik van meer destructieve wapens op een manier die een verandering in de houding in de wereld ten opzichte van Rusland teweegbrengt.

Bovendien erkent Moskou dat het verlengen van de oorlog niet bepaald in het belang van het Westen is: voedseltekorten , stijgende energieprijzen en recordinflatie zijn op middellange en lange termijn moeilijk te tolereren. Het waarschuwt voor een Europees-Amerikaans geschil over de noodzaak om deze oorlog op de een of andere manier te beëindigen. Het doek over de crisis trekken lijkt verband te houden met de positie van het Westen en in het bijzonder de VS.

Wat hier nodig is, is een realistische diplomatieke benadering van een regeling die een einde zal maken aan deze oorlog. Uiteindelijk, gezien het lijden van de hele wereld die betrokken is bij het betalen van de rekening voor deze oorlog, weegt de hele kwestie zwaarder dan de berekeningen van alleen de Russische of westerse verliezen .

Bijna alle volkeren van de wereld dragen de last van deze crisis, die het begin van de fundamenten van een nieuwe wereldorde heeft versneld. Een scenario van uitputting zou ernstige crises op alle niveaus kunnen veroorzaken, het wereldwijde lijden en de spanningen kunnen vergroten, en een voorafschaduwing kunnen zijn van ernstige gevolgen waaraan niemand in het Westen of het Oosten kan ontsnappen .

Bronnen:

 • naar een artikelIs the Russia-Ukraine War a long-haul war of attrition? – opinion” van 15 juni 2022 op de site van The Jerusalem Post
 • naar een artikel van Freek Willems “Verenigde Staten beloven 1 miljard dollar extra militaire steun aan Oekraïne” van 15 juni 2022 op de site van VRT NWS
 • naar een artikelBiden informs Zelensky about additional package of US military aid worth $1 bln” van 15 juni 2022 op de site van Tass Russian News Agency

2 gedachtes over “De VS en de EU zijn van plan om Rusland in een langdurige uitputtingsslag te bevechten ‘tot de laatste Oekraïener’

 1. Het westen “steunt” Oekraine tot de laatste man!

  I.p.v. intensief te zoeken naar een diplomatieke stopzetting/oplossing blijven ze wapens sturen die de oorlog gaat voortzetten met nog duizenden slachtoffers (aan beide kanten), een aankomende hongersnood in de wereld & een financiele crisis bij ons.

  Oekrainers worden het kanonnenvoer voor de Westerse interessen…..*uitbreiding van Navo/Europa tot de Russische grens, maar zonder hoofdprijs voor Oekraine, het EU lidmaatschap.

  Zo werkt politiek. Eigen interessen eerst!

  Like

 2. HELAAS…De NAVO, VS en de Europese Unie hebben de hele wereld meegetrokken in een avontuur met Rusland waarvan de uitslag van de oorlog steeds onvoorspelbaarder wordt.””

  Ze schieten echter in eigen voet. God in de hemel LACHT om hen.

  JHWH troeft hen af met een veel beter plan Psalm 2. We horen straks hoe die verwaande leiders met hun legers te grazen worden genomen op de bergen Israëls en de vlakte van Armageddon. Ezechiël 38 en 39 en Openbaring 16.

  Wie het laatst lacht, lacht het best. Jeshua de Zoon van God [Psalm 2 en Mattheus 17:5] de LEEUW UIT DE STAM JUDAH [Openbaring 5:5] zal al deze nietswaardige leugenaars te grazen nemen en een paar toontjes lager laten zingen. Ze zullen het uitschreeuwen van Angst als ze Jeshua op Zijn tijd zien verschijnen:

  Openbaring 6:14…En de hemel week terug als een boekrol, die wordt opgerold, en alle berg en eiland werd van zijn plaats gerukt. 15 En de koningen der aarde en de groten en de oversten over duizend en de rijken en de machtigen en iedere slaaf en vrije verborgen zich in de holen [bunkers] en de rotsen der bergen; 16 en zij zeiden tot de bergen en tot de rotsen: Valt op ons en verbergt ons voor het aangezicht van Hem, die gezeten is op de Troon, en voor de TOORN van het Lam; 17 want de grote dag van hun TOORN is gekomen en wie kan bestaan?

  De Rechtvaardigen zullen dan uit alle macht Zingen:
  Free At Last – Great God Almighty – We Are Free At Last.

  De Joodse Masjiach Jeshua zal dan Duizend Jaar Regeren in en vanuit JERUZALEM de stad van de grote Koning. Openbaring 14 en 19 en 20.

  Hallelujah = Joodse Vreugderoep. Vaak te lezen in de Psalmen. Ik zing mee!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.