Woorden en gevolgen: ‘Westelijke Jordaanoever’ versus Judea en Samaria

Judea & Samaria (Shomron), het kerngebied van de Joodse staat

Wanneer werd het een algemeen aanvaarde waarheid dat vrede tussen Israël en de Arabieren die zichzelf Palestijnen noemen, vereist dat Israël hun zijn eigen Bijbelse geboorterecht opgeeft in het Joodse binnenland? 

Wanneer vervingen de Oslo-akkoorden het eeuwige bezit van het Joodse volk naar dat door God gegeven hartland van Judea en Samaria, het gebied dat een vijandige wereld erop staat zijn onwettige Jordaanse naam te noemen; de Westelijke Jordaanoever?  

Wie zijn zij die het wagen het land te verdelen dat de Almachtige aan Abraham en zijn nakomelingen heeft nagelaten via Isaak en Jacob? Wie zijn zij die een deel van het kleine  Eretz Yisrael  (het land van Israël) zouden geven aan de vermeende afstammelingen van Ismaël, die uitgestrekte gebieden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bezitten?

 • De Verenigde Naties gebruikten zelf de term “Judea en Samaria” op 29 november 1947 in Resolutie 181 (II): “De grens van het heuvelland van Samaria en Judea begint aan de Jordaan bij de Wadi Malih ten zuidoosten van Beisan
 • De speciale VN-commissie voor Palestina gebruikte ook de term “Judea en Samaria” in haar rapport uit 1947 : “…het binnenland is erg bergachtig met de heuvels van Judea en Samaria in het centrum”:

Judeofoben (ook wel antisemieten genoemd) vinden het misschien niet leuk om dit te horen, maar de  volgende feiten zijn waarheden die niet kunnen verschrompelen.

In tegenstelling tot de zeer gewaardeerde laatste zittende van het Witte Huis, president Donald J. Trump, vertoonden te veel vorige Amerikaanse presidenten een pro-islamitisch Arabisch beleid, dat duidelijke en actuele gevaren creëerde voor het voortbestaan ​​van de herboren Joodse staat. Zo is het ook met de huidige Democraat-president Joe Biden. Hij zou, net als zijn kwaadaardige handlangers, kennis moeten nemen van Genesis 12:3.

En dan was er Barack Hussein Obama, wiens haat tegen de Joodse staat zelfs die van de betreurenswaardige Jimmy Carter overtrof. Herinnert u zich Obama’s minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry nog? Hij kwam talloze keren om Israël onder druk te zetten en te bedreigen, waarmee hij een nog onheilspellendere tijd inluidde voor de in moeilijkheden verkerende Joodse staat.

De zogenaamde Palestijnse Autoriteit werd door Kerry en Obama aangemoedigd om haar eisen te verharden tot onuitstaanbare en arrogante niveaus. Het vereiste dat Israël in wezen nationale zelfmoord pleegde. En hoe vaak hebben we Mahmoud Abbas, de Holocaust-ontkennende leider van de frauduleuze Arabieren die zichzelf Palestijnen noemen, niet tegen Kerry horen zeggen dat de ‘Palestijnse Arabieren’ Israël nooit zullen accepteren? Tot zover een bedrieglijke vrede!

Kerry drong erop aan, terwijl hij schouder aan schouder met Abbas stond, dat Israëlische “nederzettingen” illegaal zijn. Hij gebruikte opzettelijk de pejoratieve term ‘nederzettingen‘ om Joodse dorpen en steden te vernederen en te delegitimeren. 

De PA en de PLO, samen met de door Iran gefinancierde en gesteunde Hamas en de Islamitische Jihad in Gaza, werden dus aangemoedigd om meer crimineel geweld en moord tegen Israëli’s te initiëren. De Kerry’s van deze wereld hebben veel te verantwoorden terwijl het Joodse dodental meedogenloos stijgt.

Amsterdam, 11 juni 2016. Pro-Israëlmanifestatie op het Damplein. “Judea + Samaria = Israel, period!” [beeldbron: Facebook]

Al deze noties van “land voor vrede” en een “tweestatenoplossing” tasten de duizendjarige en onvervreemdbare rechten van het Joodse volk op hun kleine land tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee aan. Maar tragisch genoeg laten te veel Israëlische linkse politici zich nog steeds geloven in valse moslimbeloften (Al Taqiyya) van vrede. Herinneren ze zich Jeremia’s profetische woorden niet? “Vrede, vrede maar er is geen vrede.”

Vijfenvijftig eindeloze jaren zijn verkwist door Israëlische leiders sinds de Zesdaagse defensieve oorlog van juni 1967 tegen de genocidale Arabische agressie. Deze onverdedigbare vertraging bij de bevrijding van het Joodse binnenland heeft een vijandige wereld aangemoedigd om Joodse steden en dorpen in Judea en Samaria (ook bekend als de Westelijke Jordaanoever) te demoniseren. Zo worden deze Joodse gemeenschappen keer op keer gedelegitimeerd met het gebruik van de pejoratieve term: “nederzettingen“.

Het verwijderen van elke mogelijke identificatie met de Joden en de Joodse geschiedenis door elke verwijzing naar “Judea en Samaria” – het oude en bijbelse hart van het Joodse volk – te schrappen – legt de anti-joodse vooringenomenheid van de VN bloot bij het op papier zetten van Joodse aanspraken op dit betwiste gebied ten gunste van een uitgevonden vervalsing pro-Arabische claim die voor het eerst in de geschiedenis werd gemaakt in het PLO-handvest van 1964.

Bedenk dat er in de hele opgetekende geschiedenis nooit een soevereine, onafhankelijke staat heeft bestaan ​​die “Palestina” wordt genoemd.

Bronnen:

 • naar een artikel van Victor Sharpe “Words and Consequences: ‘West Bank’ vs. Judaea and Samaria” van 14 juni 2022 op de site van American Thinker
 • naar een artikel van Jerold S. Auerbach “The ‘West Bank,’ or Judea and Samaria?” van 7 januari 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
 • naar een artikel van David Singer “Does the UN have a moral compass?” van 7 december 2021 op de site van Arutz Sheva
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Woorden en gevolgen: ‘Westelijke Jordaanoever’ versus Judea en Samaria

 1. Niet in de Tora, niet in de Bijbel, & niet in de Koran worden palestina en/of palestijnen benoemd.

  En toch zijn dit de 3 bestsellers voor het overgrote deel van de wereld!

  De énige plaats waar dit palestina fenomeen voet heeft gevat en de leugen zich heeft kunnen verspreiden zijn de Verenigde Naties.

  Palestinisme & Humanisme hebben de plaats ingenomen van waarheid & realisme.

  Het is de ongezonde obsessie geworden van een wereld die haar primitieve Jodenhaat & Jodenpogroms nog stééds niet heeft kunnen afzweren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.