Seattle (VS) betaalt antisemitische Politiechef 1,5 miljoen dollar ‘om weg te gaan’

Vice-Politiechef Derek Kammerzell hing een bordje op de deur van zijn kantoor met kenteken van SS-Obergruppenführer (luitenant-generaal bij de SS), dezelfde rang als zijn idool Heinrich Himmler

De Joodse gemeenschap van Seattle was verontwaardigd dat een assistent-politiechef die nazi-symboliek toonde, een schorsing van twee weken en een gevoeligheidstraining kreeg. 

Het riep de stad Kent op om “de overtredingen met de ernst en zorg te behandelen die ze verdienen”. Dus betaalde de kleine stad in de buurt van Seattle assistent-chef Derek Kammerzell $ 1,52 miljoen om weg te gaan.

In een verklaring van afgelopen vrijdag zei de Jewish Community Relations Council van Greater Seattle dat hoewel het “verontrustend” was dat Kammerzell wegkwam met de substantiële regeling, het “dankbaar” was dat hij er niet meer was.

In september 2020 meldde een collega dat Kammerzell het insigne van een SS-officier op zijn deur had geplakt. Collega-officieren zeiden dat Kammerzell, die van Duitse afkomst is, vaak grapjes maakte over de Holocaust en eens zei “dat zijn grootvader stierf in de Holocaust nadat hij dronken was geworden en uit een wachttoren viel“, meldde The New York Times dinsdag .

In een verklaring van afgelopen december zei de Seattle JCRC dat het “geschokt” was om kennis te nemen van de acties van Kammerzell, die aan het licht waren gekomen vanwege de publicatie van een intern politieonderzoek, en de reikwijdte van zijn straf.

“De twee weken durende schorsing en gevoeligheidstraining die als reactie werd gegeven, zijn volkomen ontoereikend, vooral in een tijd waarin de incidenten van haat tegen het Joodse volk hoger zijn dan in bijna 45 jaar,” zei het.

Het concludeerde: “We roepen de stad Kent op om de situatie onmiddellijk opnieuw te bekijken, publiekelijk de schade en pijn die onze Joodse gemeenschap is aangedaan te erkennen, en de overtredingen te behandelen met de ernst en zorg die ze verdienen.”

Stadsfunctionarissen zeiden vorige week in een persbericht dat de stad niet kon onderhandelen over de beëindigingsregeling verder dan $ 1,52 miljoen, ongeveer de helft van de $ 3,1 miljoen waar Kammerzells advocaat oorspronkelijk om had gevraagd.

Dit omdat Kammerzells 27-jarige staat van dienst niet was aangetast door disciplinaire maatregelen en klachten van de gemeenschap en omdat van “principes van dubbel gevaar”, een verwijzing naar het feit dat de stad Kamerzell al had gestraft voor dezelfde overtreding met de schorsing van twee weken.

In de verklaring van de stad werd opgemerkt dat ze gedurende het hele proces overleg had gepleegd met leden van de Joodse gemeenschap, waaronder het JCRC.

“Sinds januari heeft ons professionele team de gelegenheid gehad om nauw samen te werken met de stad Kent aan hun reactie”, zei de JCRC in een meer recente verklaring. “We zijn onder de indruk van de ernst, nederigheid en gevoeligheid waarmee burgemeester Dana Ralph en haar team zowel de specifieke acties van Kammerzell als het antisemitisme in het algemeen aanpakken.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Ron Kampeas “A cop displayed Nazi symbols and joked about the Holocaust. A city near Seattle paid him $1.5 million to go away” van 14 juni 2022 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)
  • naar een artikelSeattle city pays $1.5 million for resignation of top cop who displayed Nazi insignia on his door” van 12 juni 2022 op de site van The Jewish Chronicle (JC)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.