Israël voert ingrijpende upgrades uit van hun militaire plannen om Iran aan te vallen

Het Westen heeft gefaald om Iran’s nucleaire ambities in te tomen en voor Israël zit er niks anders op dan de defensie van de Joodse staat in eigen handen te nemen

Met het oog op de voortdurende ontwikkeling van een nucleair vermogen door Iran, heeft de Israëlische luchtmacht een nieuwe capaciteit ontwikkeld om haar F-35 stealth-straaljagers van Israël naar de Islamitische Republiek te kunnen vliegen zonder dat er in de lucht moet worden bijgetankt. 

De ontwikkeling is een boost voor de IAF-capaciteiten en komt op het moment dat het Israëlische leger zijn voorbereidingen voor een toekomstige aanval op de nucleaire capaciteiten van Iran heeft opgevoerd. 

Bovendien heeft de IAF onlangs een nieuwe bom van één ton geïntegreerd in het arsenaal aan wapens die worden gebruikt door de F-35’s (in de IAF bekend als de “Adir”) die in het interne wapencompartiment van het vliegtuig kan worden vervoerd zonder de stealth-radar in gevaar te brengen handtekening.

Israëlische luchtmacht is voorbereid om Iran aan te vallen:

Israëlische luchtmacht krijgt nieuwe bom

De bom – gemaakt door Rafael Advanced Weapons Systems – zou autonoom zijn en beschermd tegen storingen en elektronische oorlogsvoeringsystemen. De bom werd onlangs gebruikt in een reeks IAF-tests, waarvan de resultaten werden gepresenteerd aan minister van Defensie Benny Gantz. 

De IAF heeft de afgelopen maand vier grootschalige oefeningen gehouden om aanvallen op Iran te simuleren. De eerste oefening omvatte het confronteren van Iraanse radar- en detectiesystemen, zoals die welke zijn nucleaire installaties beschermen. 

De tweede omvatte het simuleren van langeafstandsvluchten – in dit geval naar bestemmingen in Europa. De andere oefeningen omvatten defensieve maatregelen tegen cyberwapens en elektronische oorlogsvoeringssystemen, middelen die door Iran kunnen worden gebruikt om een ​​Israëlische militaire operatie te ondermijnen. 

F-35 stealth-straaljagers van de Israëlische luchtmacht

Bennett bedreigt Iran

Het nieuws over de vooruitgang in de militaire paraatheid kwam slechts een dag nadat premier Naftali Bennett de Knesset Foreign Affairs and Defense Committee vertelde dat de Israëlische strategie voor Iran het afgelopen jaar is veranderd, en dat het “tegen het hoofd handelt … wapens, zoals we dat de afgelopen jaren hebben gedaan.”

Tijdens de recente militaire manoeuvres oefende de IAF ook samenwerking tussen straaljagers van de vijfde generatie, zoals de F-35, en straaljagers van de vierde generatie, zoals Israëls oudere model F15’s en F-16’s. De vliegtuigen oefenden met het delen van inlichtingen, missies en meer. 

“Iran’s grond-lucht raketsystemen en radars zijn overvol en ze zijn niet de enige uitdaging”, zei een defensiefunctionaris. “We moeten belangrijke doelen kunnen aanvallen en de aanval moet grote schade kunnen aanrichten. Er zijn meerdere doelen in Iran op verschillende afstanden.”

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael makes dramatic upgrades to military plans to attack Iran” van 8 juni 2022 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.