IDF stafchef waarschuwde dat Hezbollah Libanon in groot gevaar heeft gebracht door wapens op te stellen in civiele gebieden

Iran heeft Libanon en Hezbollah stevig in zijn greep

De stafchef van de Israel Defense Forces waarschuwde zondag dat Hezbollah Libanon in groot gevaar heeft gebracht door zich over het land te verspreiden en wapens in te bouwen in civiele gebieden.

Luitenant-generaal Aviv Kochavi, sprekend op een top over rampenparaatheid in centraal Israël, identificeerde twee belangrijke veiligheidsuitdagingen waarmee Israël wordt geconfronteerd: het potentieel van een nucleair Iran en de dreiging van raketten en raketten uit Libanon en de Gazastrook.

“De twee meest ernstige en complexe” problemen met de projectieldreiging, zo gaf hij aan, “zijn het feit dat de vijand ervoor koos om zijn wapens en zichzelf in de stedelijke ruimte te plaatsen, en in die zin negeert hij het internationaal recht niet alleen, maar overschrijdt het ook. Het tweede is dat het zijn wapens, de raketten en raketten, hanteert richting onze stedelijke ruimte, richting burgers, en in die zin overstijgt het internationaal recht.”

Kochavi waarschuwde dat een toekomstig conflict tussen Israël en Libanon, waar de Iraanse proxygroep Hezbollah naar schatting meer dan 100.000 raketten en raketten heeft opgeslagen en waarvan wordt aangenomen dat het met Iraanse hulp precisiegeleide raketten heeft vergaard, aanzienlijke gevolgen zou hebben:

“Aan de ene kant gaan we aanvallen met [enorme kracht]. Aan de andere kant zullen we ze duidelijk de waarschuwing geven en ze laten vertrekken. Ik zeg vanaf hier in de eerste plaats tegen de inwoners van Libanon: niet alleen vanaf het begin van de oorlog raad ik u aan te vertrekken, ik stel voor dat u vertrekt vanaf het moment dat de spanningen beginnen, voordat het eerste schot wordt gelost … omdat de kracht van de aanval zal iets zijn dat je nog nooit hebt gezien.

“Hezbollah heeft in zijn eentje Libanon veranderd in een land dat het potentieel heeft om ongekende schade op te lopen, vanwege de manier waarop het zich over Libanon verspreidt, van zuid naar noord, en door de manier waarop het zijn wapens en agenten vastmaakte aan burgergebieden. Dit is een realiteit die de vijand heeft gecreëerd.”

Israëlische functionarissen waarschuwen al lang dat Hezbollah Libanese burgers in gevaar brengt door wapenvoorraden en andere militaire operaties in woonwijken in te sluiten. 

De opmerkingen van Kochavi komen op het moment dat Israël eind vorige week Damascus International Airport zou hebben aangevallen om “magazijnen van Iraanse milities” aan te vallen, volgens de oorlogswaarnemer van het Syrian Observatory for Human Rights.

Israël heeft de afgelopen jaren aanvallen uitgevoerd op honderden Iraanse doelen in Syrië om te voorkomen dat Teheran zich verschanst in het door oorlog verscheurde land en wapens, waaronder precisiewapens, overdraagt ​​aan volmachten, waaronder Hezbollah.

Bronnen:

  • naar een artikelIDF Chief: Hezbollah Opens Lebanon to ‘Unprecedented Damage’ by Embedding Among Civilians” van 13 juni 2022 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.