Europese Unie gaat 220 miljoen euro doneren aan de PA zonder voorwaarden

De Europese Commissie blijft de Palestijnse Autoriteit onvoorwaardelijk steunen zodat Mahmoud Abbas de terreur jegens Israël kan blijven subsidiëren

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven om de lang uitgestelde financiering voor de Palestijnse Autoriteit alsnog goed te keuren.

Dit na maanden waarin honderden miljoenen euro’s werden opgehouden in een gevecht over het al dan niet conditioneren van het geld op hervormingen van PA-leerboeken, vertellen drie bronnen aan The Times of Israel.

Eerder vandaag werd er in de Europese Commissie gestemd om de steun – naar verluidt ongeveer 220 miljoen dollar – aan de PA vrij te geven.

EU-commissaris Oliver Varhelyi had voorgesteld een deel van het geld te koppelen aan hervormingen van Palestijnse leerboeken om vermeende ophitsing weg te nemen. Dit leidde tot een maandenlange strijd in Brussel, waar functionarissen voor en tegen pleitten.

Palestijnse functionarissen zeggen dat de financiering uiteindelijk zonder enige voorwaarden werd vrijgegeven. Maar de resultaten van de stemming zijn nog niet openbaar en de EU-gezant voor de Palestijnen weigerde commentaar te geven.

Eerder vanmiddag zei EU-woordvoerder Ana Pisonero dat er binnenkort een definitief besluit over de kwestie zal komen. ‘We streven ernaar om de procedure binnenkort af te ronden en zodra deze is afgerond, zullen de fondsen zo snel mogelijk worden vrijgegeven’, zei EU-woordvoerder Ana Pisonero.

PA-leerboeken zijn al lang een onderwerp van controverse. Waakhonden hebben de leerplannen bekritiseerd omdat ze geweld zouden aanmoedigen en terrorisme zouden verheerlijken. De PA verdedigt hen als een getrouwe weerspiegeling van hun nationale verhaal.

Het besluit om de financiering vrij te geven komt op het moment dat de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, een driedaags bezoek aan Israël en de Palestijnen begint.

Ze zal dinsdag in Ramallah een ontmoeting hebben met de PA-premier Mohammad Shtayyeh. Het vrijgeven van 220 miljoen dollars aan de Palestijnen heet dan ook geen toeval.

Bronnen:

 • naar een artikel van Aaron Boxerman “EU frees funding for Palestinians held up over textbook reforms” van 14 juni 2022 op de site van The Times of Israel

6 gedachtes over “Europese Unie gaat 220 miljoen euro doneren aan de PA zonder voorwaarden

 1. @Brabosch. Ik bewonder uw ijver, charisma en kennis op velerlei gebied:
  EEN GOUDMIJN.

  Spreuken 27:17 (NBG51)
  Zoals men ijzer met ijzer scherpt, zo scherpt de ene mens de ander.

  Dank u wel dat ik hier op deze zeer verzorgde en overzichtelijke site af en toe mag/kan reageren. Shalom. Bastiaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. @Brabosch. Dank voor uw reactie op mijn Ingezonden. Ja, ik deel de visie van u over de eeuwenlange malafide georganiseerde godsdienst: Rooms en Protestants.
  Samen met de Islam zorgden zij eeuwenlang voor miljoenen slachtoffers.

  Na mijn voltooide 4-jarige theologische opleiding en vier reizen naar Israël zijn mijn vrouw en ik de Bijbel door Joodse ogen gaan lezen en kwamen tot de conclusie dat zowel oude als nieuw testament een wonderlijke eenheid vormen.

  Dit Boek der boeken is niet voor niets het meest vertaalde, gelezen, gekochte Boek ter wereld. Wij lezen er iedere dag in omdat het ons Licht en Uitzicht schenkt op een betere wereld als de Joodse Masjiach wederkomt in Jeruzalem om orde op zaken te stellen met zijn 144.000 Joodse Ambassadeurs. Openbaring 7, 14, en 19.

  Hoe achterlijk het roomse geloof is van Augustinus en andere kerkvaders blijkt wel uit de Dogmatiek van Augustinus en het toenmalige seksleven van gelovigen:

  Hoewel God vertelt in Genesis 2 dat het niet goed was dat de mens Adam alleen was en daarom uit de RIB van Adam een mooie vrouw EVA schiep, vergallen Pausen en de RKK vanaf de vroege kerkvaders dus inclusief Augustinus en tot op deze dag het seksleven van alle gelovige gehuwde paren.

  Denk ook aan het duivelse Verplichte CELIBAAT van Roomse kerkelijke leiders, Priesters en Nonnen! Erasmus gruwde hier al van en beschreef de Roomse dwingelandij/huichelarij in zijn boek LOF DER ZOTHEID.

  De RKK verbood gelovigen namelijk alle intieme echtelijke relaties op
  Zondag, Woensdag en Vrijdag.Tijdens de veertig dagen voor Pasen, de acht dagen na Pinksteren, de vijf dagen voor men ter communie ging. Aan de vooravond van iedere grote kerkviering. Alles bij elkaar was zo op 222 dagen van het jaar seksuele gemeenschap verboden. En dan de maandstonden van de vrouw nog niet meegerekend.” [Citaat uit de Kerk en haar Kruis van Karlheinz Deschner] “

  Lees meer details in het boek van Frederic Martel: SODOMA.
  Lees het boek van Cees Zoon: Onder de rokken van het Vaticaan.
  Lees het boek van Aat van Gilst: Misdadige pausen en hun handlangers.

  Tijdens de verplichte BIECHT in RKK werden mannen, vrouwen en
  kinderen door Priesters vooral uitgehoord over hun seksuele handelingen en fantasieën. Wee hun als die afweken van RK-Leer!

  Om over de Jodenhaat van Maarten Luther maar te zwijgen die 3 antisemitische boeken schreef: o.a. De Joden en hun leugens.

  Is het niet wonderlijk dat alle kerken die de Bijbel dichtlaten zieltogend zijn in 2022 Kerken worden omgebouwd tot garages, winkels, enz. De meeste Kerken aangesloten tot de Wereldraad van kerken zijn de grootste vijanden van het Joodse volk geworden eerst met de Kruistochten AD 995-1300 en nu met de BDS-boycot: Koop niet bij Joden. Nogmaals: volgens het Oude en Nw. Testament wordt Israël tot HOOFD DER VOLKEN.

  Rome en Mekka zullen dan nooit met genoemd worden volgens Jeshua in Openbaring 16 t/m 20. Het beste komt nog volgens 2 Petrus 2 en 3:
  Een Nieuwe hemel en een Nieuwe aarde waarop Gerechtigheid woont.

  Geen wonder dat Bijbelgetrouwen uitzien naar de toekomst en die met vreugde begroeten. Amen. Psalm 72. De Joodse Masjiach zal regeren als Koning der koningen.

  Shalom. Bastiaan.

  Like

 3. @Bastiaan
  Grappig hoe jij bij alles wat er gebeurt je altijd referenties opduikt uit de Bijbel (OT en of NT), net alsof het een profetisch geschrift zou zijn. De Bijbel is zoals iedereen weet, een ca. 2000 – 3000 jaar oud geschrift waar doorheen de eeuwen dozijnen mensen er paragrafen hebben weggeschrapt en andere weer toegevoegd afhankelijk welke tijdsperiode en het doel dat het moest dienen.

  Als historisch document is het al helemaal een ramp. Als je niet gelooft in een supermacht is dat oude boek zelfs compleet waardeloos hoewel er veel zaken de facto hebben plaatsgevonden zoals de wetenschap regelmatig aantoont na nieuwe ontdekkingen tijdens opgravingen (zie Archeologie – 286 artikels in : https://brabosh.com/category/archeologie/).

  Ik herinner me hoe ik als kind missen moest bijwonen die toen nog volledig in het Latijn werden gegeven. Waar waren ze bang voor? Dat we de baarlijke nonsens die in dat ouwe boek staan zouden ‘geloven’? Het is bovenal de hypocrisie die mij stoort.

  Afgelopen weekend zag ik Russische soldaten een christen -orthodoxe mis bijwonen en even later hetzelfde aan Oekraïense kant. Daarna hingen al deze soldaten hun kruis weer aan de haak, grepen naar hun Kalashnikov AK47 om de tegenpartij verder uit te roeien. Het gebod ‘Gij zult niet doden’ gold blijkbaar alleen maar voor de tegenpartij. Dat zijn de ketters en niet zij zelves. Belachelijke prietpraat.

  Ik heb geen probleem met mensen die ‘geloven’, maar heb wel een groot probleem met de “georganiseerde” religie. Dat zou zelfs jouw Jezus niet leuk hebben gevonden.

  Al die haatpreken, vervolging, moorden, gedwongen bekeringen enz. enkel omdat je een ander geloof aanhangt. Vraag het maar aan de Joden, die weten er alles van over religieus geïnspireerde manipulatie en slachtpartijen.

  Like

 4. De 33 artikelen van het PLO Handvest 1968 spreken duidelijke taal over vernietiging van de Zionisten en het volk van Israël:

  Artikel 21: Het Arabische Palestijnse volk, dat zichzelf uitspreekt met de gewapende Palestijnse revolutie, verwerpt alle ‘oplossingen’ die een vervanging zijn voor de volledige bevrijding van Palestina, en verwerpt alle voorstellen die erop gericht zijn het Palestijnse probleem [PA: ‘zaak’], of de internationalisatie ervan, te vereffenen.

  De EU steunt dit racistische PLO-beleid met 220 miljoen Euro?
  Toon mij je vrienden en ik zal zeggen wie u bent!

  De Joodse profeet Zefanja hfst. 2 voorzag dit gebeuren al 2500 jaar geleden.

  PLO en EU zullen hetzelfde noodlot delen volgens Openbaring 6.

  Ik las ook het boek: Hitler en de Arabieren van Emerson Vermaat.

  De Waarheid Overwint Altijd. Johannes 14 en Openbaring 19.

  Like

 5. Wie hier nog verbaasd over is die leeft onder een steen!

  Maar voor de palestijnen zijn die 220miljoen een druppel in de zee. Dit bedrag word in de kortste keren uitgegeven.

  1)Abbas roomt de boel voor de helft af.
  2)De rest gaat naar het salaris voor de terroristen & familie.

  I.p.v. dit geld terug te geven aan hen die het opgehoest hebben, de EU belastingbetaler, te zorgen voor betere salarissen voor leraren & mensen uit de zorg en allen die de gevolgen van de inflatie & EU klimaatobsessie moeten dragen etc.etc…..word dit geld weggesmeten aan een terreur bende onder het mom van ”hulp”.

  Vraag is waarom “hulp” voor de meest elementaire zaken aan palestijnen na 74 jaar nog stééds nodig is?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.