Waarom de wereld van de Palestijnen houdt, behalve … de Arabieren in het Midden-Oosten

In Irak wonen zowat 10.000 Palestijnen decennialang in tentenkampen

Palestijnen worden in de Arabische landen door hun broeders als uitschot behandeld en voortdurend gediscrimineerd. Tussen april 2004 en januari 2007 werden zeker 186 Palestijnen vermoord in Bagdad, Irak, “omdat ze Palestijnen zijn.”

Het is tijd om de waarheid te zeggen: de wereld is meer bezorgd om het leven van een Palestijn dan om dat van een Syriër, Soedanees, Keniaan, Colombiaan of Kongolees. Dit is exact het principe waarnaar gehandeld wordt, zoals sinds 1949 iedere dag opnieuw werd bewezen.

In tegenstelling tot de Arabische en moslimwereld, worden de Palestijnen bijzonder geliefd in het Westen met als gevolg dat de ‘Palestijnse zaak’ wordt gesponsord en overeind gehouden door het Westen en de islamitische wereld daarentegen, die schijnbaar immer overvloeit van liefdevolle retoriek jegens de Palestijnen, geen zak betaalt.

Laten we eens simpele rekenkunde gebruiken. Wanneer er in 1948 ongeveer 650.000 Arabieren uit Palestina gevlucht zijn (gemakshalve negeren we het kleinere aantal vluchtelingen van 1967) en dit er vandaag 5 miljoen zijn, dan vormt dat een werkelijk opmerkelijk groeicijfer van 3,2% per jaar ( de bevolking van India neemt daarentegen met ongeveer 1,7% per jaar toe en die van de VS inclusief immigratie met ongeveer 1,1%).

Als de huidige trend zich voortzet, dan zullen er over 10 jaar 6,8 miljoen zijn. De grens van 10 miljoen zal in 2035 bereikt zijn, wanneer een nu geboren Palestijns kind 22 jaar oud zal zijn. En over 100 jaar zullen er 116 miljoen Palestijnse vluchtelingen zijn!

Het is duidelijk dat dit onhoudbaar is, toch is de enige oplossing, die door de Arabieren geaccepteerd wordt, door BDS-ondersteuners, door een meerderheid van de VN-leden en zelfs door onze plaatselijke “Peace Fresno”-organisatie, dat al deze Arabieren “naar hun thuisland terugkeren”, naar het land dat nu Israël is. Intussen legitimeren de Palestijnen hun “onderdrukking” om gewelddaden te plegen.

“Als je de lijst van de grootste ondersteuners van de UNRWA doorloopt, zul je vaststellen dat deze uitsluitend uit Noord-Amerika en West-Europese landen bestaat.” Om het eens duidelijker uit te drukken: de VS en de Europeanen dragen er meer dan 650 miljoen Amerikaanse dollars per jaar (cijfer uit het jaar 2011) toe bij om de Arabieren te helpen een wapen tegen de joodse staat te bouwen. En de Arabieren betalen bijna niets! Wat een handel.

En het is meer dan alleen een demografisch wapen. De UNRWA ondersteunt Hamas in Gaza op meerdere belangrijke manieren, vooral echter door zijn opvoedingssysteem. Leraren – die overal in Gaza Palestijnen zijn – gebruiken boeken en materiaal die door het Hamas-regime ter beschikking worden gesteld. Veel leiders van Hamas, inclusief Islail Haniyeh, zijn oud-leerlingen van UNRWA-scholen, en leraren hebben ook vaak nog een bijbaan als terrorist.

De vluchtelingenkwestie is slechts één terrein waarop de VN (en zijn budget) op groteske wijze in de richting van de Palestijnen vervormd is. Iedereen is op de hoogte van de onevenwichtigheid in de resoluties van de Algemene Vergadering en de partijdige mensenrechtencommissie.

Maar niet te vergeten ook van het Comité voor het Uitoefenen van de Onvervreemdbare Rechten van het Palestijnse Volk en Andere Arabieren van de Bezette Gebieden (CEIRPP) en het Speciale Comité tot Onderzoek van Israëlische Praktijken Betreffende de Mensenrechten van het Palestijnse Volk en Andere Arabieren van de Bezette Gebieden (SCIHRP), om maar te zwijgen van de Divisie voor Palestijnse Rechten (DPR), die ieder jaar op 29 november verantwoordelijk is voor de Internationale Dag van de Solidariteit met het Palestijnse Volk.

Dit is merkwaardig, temeer de Arabieren destijds tegen de resolutie waren die een Arabische staat gecreëerd zou hebben. Uiteraard ging het daarin ook om een joodse staat daarom is het misschien eerder zo dat zij een verlies betreuren in plaats van een aanbod te vieren.

Deze unieke vloed aan sympathie en geld voor de Palestijnen kan niet veroorzaakt worden door het feit dat de Arabische naties zich voor hen interesseren. Als ze dat zouden doen, zouden ze hen niet zo miserabel behandelen, altijd wanneer ze daadwerkelijk met Palestijnse Arabieren in contact komen.

En de oorzaak kan ook zeker niet zijn dat ze zulke voorbeeldige wereldburgers zijn: Palestijnse Arabieren maakten bijvoorbeeld het kapen van vliegtuigen en zelfmoordaanslagen populair (de belangrijkste ingrediënten van de ergste terreuraanvallen aller tijden) en waren verantwoordelijk voor meerdere oorlogen in Libanon, Jordanië, Gaza enz., om maar te zwijgen van de terreur tegen Israël. Hoeveel mensen zijn er gestorven, die nog zouden leven zonder de Palestijnen en hun strijd?

Ik denk dat de verklaring heel eenvoudig is: De wereld houdt van de Palestijnen op grond van de keuze van hun vijanden!

Bronnen:

 • naar een artikelWhy the world loves Palestinians” van 24 juni 2013 op de site van van Fresno Zionism

Een gedachte over “Waarom de wereld van de Palestijnen houdt, behalve … de Arabieren in het Midden-Oosten

 1. De realiteit….

  De beschaafde Westerse wereld houd méér van palestijnen dan van Joden.

  Waarom?

  Omdat zij het kanonnenvlees voor de westerse hypocrieten zijn die hiermee hopen hun doel te bereiken zonder hun handen vuil te maken.

  Kijk naar de geschiedenis.

  Iedereen die heeft meegewerkt aan de uitroeing, uitzetting, aanwakkeren van haat tegen Joden word/werd door Europeanen gefinancierd/getolereerd of actief & vrijwillig geholpen……maar bij klachten altijd genegeerd als zijnde ‘Joodse overgevoeligheid.

  Er is nog hélemaal niets veranderd in de Europeese DNA…..het zit diep!!

  De Arabieren waren geen lieverdjes t.o. hun Joodse burgers maar kleuters in verhouding tot de gemiddelde Europeese beschaafde burger.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.