Het doel van de gele Davidster in nazi-Duitsland was PRECIES hetzelfde als dat van BDS vandaag

Joden in het door de nazi’s bezette Europa werden gedwongen herkenningsteken te dragen in de vorm van een gele Davidster. Dit was geen nieuw idee; sinds de middeleeuwen hadden veel andere samenlevingen hun Joodse burgers gedwongen om insignes te dragen om zich te identificeren.

In 1960 publiceerde het tijdschrift Life kleine fragmenten van transcripties van banden van een mede-nazi die Adolf Eichmann in de jaren vijftig in Argentinië interviewde.

Dit fragment verklaart de overeenkomsten tussen nazi’s in de jaren dertig en de fanatieke Israëlhaters van vandaag:

“We hebben de gele ster niet bedacht om de joden zelf onder druk te zetten. Integendeel, het was bedoeld om de natuurlijke neiging van ons Duitse volk om iemand in nood te hulp te komen, te beheersen. De markering was bedoeld om dergelijke hulp aan Joden die werden lastiggevallen te belemmeren. We wilden dat Duitsers zich schamen, bang waren om contact te hebben met joden. Dus onze administratie was heel blij om deze lappen gele stof te verspreiden en de tijdslimiet te regelen waarbinnen de sterren gedragen zouden moeten worden.”  

De gele ster was niet bedoeld om de joden te straffen, maar om het voor niet-joden moeilijk te maken om sympathie met hen te betuigen. Tegenwoordig proberen de mensen die pleiten voor boycots van Israël niet in de eerste plaats om Israël pijn te doen. Ze proberen het andere mensen moeilijk te maken om pro-Israël te zijn.

Degenen die Israël beschuldigen van “apartheid” of “etnische zuivering” of “genocide” proberen Israël niet zover te krijgen de Palestijnen beter te behandelen. Ze proberen iedereen die het bestaansrecht van Israël steunt, te veroordelen tot oorlogsmisdaden.

‘We wilden dat Duitsers zich schamen, bang zouden zijn om contact te hebben met joden.’ Is er een betere beschrijving van het doel van BDS en antizionisme? Kijk maar eens hoe beroemdheden die Israël bezoeken worden behandeld door de “ontwaakte” menigte. Het is precies hetzelfde.

Alleen uitzonderlijke mensen waren bestand tegen de sociale druk om Joden in Duitsland te verbannen. En alleen uitzonderlijke mensen kunnen in linkse kringen opkomen voor Israël. De zwakkeren krimpen in beide gevallen ineen, en dan is het maar een kleine stap om te beweren dat hun lafheid in werkelijkheid een morele, rechtvaardige positie is.

De gele ster was niet bedoeld om Joden pijn te doen. Het vertegenwoordigt de oorspronkelijke annulatiecultuur.

Tijdens de Middeleeuwen moesten Joden een apart hoofddeksel dragen zoals hierboven, een helm met een bol bovenaan, zodat ze voor iedereen  – in het bijzonder voor de christenen – onmiddellijk herkenbaar waren. Ook het dragen van een gele ronde ring op hun kledij was verplicht, vergelijkbaar met de gele Davidster tijdens WOII [beeldbron: Wiki]

Bronnen:

 • naar een artikelThe purpose of the yellow star in Nazi Germany was EXACTLY the same as that of BDS today” van 9 juni 2022 op de site van Elder of Ziyon
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Het doel van de gele Davidster in nazi-Duitsland was PRECIES hetzelfde als dat van BDS vandaag

 1. Mijn familieleden hebben vanaf september 1941 gedwongen door een gecorrumpeerde Nederlandse overheid de davidster gedragen!! Twee jaar later zijn zij met behulp van de achterbakse angstige joodse raad en Nederlandse politieagenten op transport gesteld en uiteindelijk vermoord te Auschwitz op 19 november 1943!! (Befehl ist Befehl,ook nu zie je dezelfde zaken rondom het valse Corona pharma maffia stappenplan zich voltrekken!!) Er is niets nieuws onder de zon!!

  https://www.joodsmonument.nl/nl/page/151591/hubert-maurits-van-duren

  Nog nooit één oprechte verontschuldiging vernomen vanwege het nalatige wangedrag van de Nederlandse overheid in en na de tweede Wereldoorlog !!
  Praatjes vullen geen gaatjes!!Bedankt Hugo voor jouw noeste arbeid!!!

  Nederland en Europa hebben met zekerheid niets geleerd van de Holocaust!!

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,JEZUS leeft!!)

  Haelen 6081 CZ Nederland

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.