De Joodse gemeenschap in Duitsland wordt ‘massief bedreigd’

Het Joodse leven in Duitsland wordt “massief bedreigd” te midden van een heropleving van blank nationalisme en antisemitische haatmisdrijven, waarschuwde een Europese Joodse leider woensdag.

Josef Schuster, voorzitter van de Centrale Raad van Joden in Duitsland, luidde de noodklok na de publicatie van een regeringsrapport waarin werd vastgesteld dat extreemrechts extremisme de Duitse democratie bedreigt.

“Het nieuwe rapport over de bescherming van de grondwet laat zien dat het Joodse leven in Duitsland nog steeds massaal wordt bedreigd.” aldus Schuster . “Het grootste gevaar komt uit de extreemrechtse scene.”

Schuster’s waarschuwing komt op het moment dat de Duitse federale regering de wet ter bevordering van de democratie voorbereidt , een wetgevende inspanning om raciale en antisemitische onverdraagzaamheid te bestrijden. De regering heeft ook een reeks aanvullende sociale programma’s uitgevaardigd die bedoeld zijn om de burgers te integreren die het grootste risico lopen op radicalisering.

De Duitse Joodse gemeenschap van bijna 100.000 leden heeft de afgelopen jaren onevenredig de gevolgen gevoeld van samenzweringen en angstzaaierij. 

In 2021 waren Duitse joden het doelwit van 3.028 antisemitische haatmisdrijven waarbij sprake was van verbaal geweld en geweldpleging, waaronder een toename van 12 procent van het aantal antisemitische misdrijven gepleegd door rechts-extremisten. Bijna de helft van alle geregistreerde incidenten, die 30% stegen ten opzichte van het voorgaande jaar, vond plaats tijdens de Israëlische operatie in 2021 in Gaza.

Antisemitisme in Duitsland is de afgelopen decennia geëvolueerd, volgens een 2020-2021- rapport over antisemitisme van het Federaal Bureau voor de Bescherming van de Grondwet.

“Net zoals het Joodse leven in Duitsland de afgelopen 30 jaar is veranderd en vaak diverser is geworden, zo is ook de Jodenhaat die al eeuwen aan de gang is en in sommige gevallen al duizenden jaren aan de gang”, aldus het rapport. 

“De demonstraties en rellen die plaatsvonden tegen de achtergrond van de escalatie van het conflict in het Midden-Oosten in het voorjaar van 2021 lieten zien hoe antisemitisme zich momenteel en direct manifesteert in Duitsland.”

Het bureau, dat in 2020 begon met het uitbrengen van een jaarlijkse beoordeling van antisemitisme, identificeert zes ideologische vormen van antisemitisme – religieus antisemitisme, sociaal antisemitisme, politiek antisemitisme, racistisch antisemitisme, secundair antisemitisme en anti-zionistisch antisemitisme – die “meestal niet geïsoleerd voorkomen , maar eerder naar elkaar verwijzen en met elkaar verweven zijn.”

Antisemitisme aan extreemrechts zijde, aldus het rapport, plaagt de Duitse politiek sinds de 19e eeuw, toen nationalistische en volkshaat samengingen tot nazi-raciale suprematie.

Het herleeft nu, vooral op sociale media, waar anonimiteit en “grotendeels ongefilterde communicatiemiddelen een aantrekkelijke en relatief veilige ruimte creëren voor elke vorm van extremistische ideeën.”

“Het aantal antisemitische misdaden begaan door alleen rechts-extremisten is met ongeveer 12 procent gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar”, voegde Schuster woensdag toe.

Duitsland heeft in 2017 de definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) aangenomen.

Bronnen:

 • naar een artikel van Dion J. Pierre “Jews in Germany ‘Under Massive Threat,’ Community Leader Warns” van 8 juni 2022 op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “De Joodse gemeenschap in Duitsland wordt ‘massief bedreigd’

 1. Helaas: De geschiedenis leert dat mensen niets van de geschiedenis [1933-1945] geleerd hebben. Al vele eeuwen hebben roomsen, pausen, met hun leer, imams met hun islam/Koran, en protestanten met hun verderfelijke onbijbelse stelling:
  De kerk is het nieuwe Israël.

  Veel protestanten en evangelischen heulen mee met de verraderlijke hetze die de Wereldraad van kerken tegen het Joodse Volk lanceerde: Koop niet bij Joden via hun BDS-campagne. Lees alle details in het boek van Peter Siebelt:

  MODUS OPERANDI – DE PRO- PALESIJNSE LOBBY EN DE KRUISTOCHT DER KERKEN

  De Joodse Paulus uit de Stam Benjamin zou ze met zijn woorden Romeinen 11 opgetekend in het Nw. Testament om de oren slaan. Paulus wist ook heel goed dat de Joodse Jeshua de Samaritaanse Vrouw leerde dat het Heil uit de Joden is. Johannes 4:22.

  Israël wordt volgens de Joodse Mozes en de Profeten tot HOOFD der volken.
  Zie Deuteronomium 28:1-13 en Jeremiah 31:7 en Jesaja 60, Zachariah 14:9 en Openbaring 19 waar Joodse Jeshua, de Zoon van JHWH tot Koning de koningen wordt uitgeroepen. He Shall Reign Forever And Ever!!!! G.F. Händel in Messiah!!!

  Lees ook het boek van Tom S. van Bemmelen: 150 Palestijnse FABELS.

  Like

 2. Ultra rechts, ultra links, Moslims & vrienden hebben zich verenigd.

  Wie denkt dat dit ooit zal veranderen moet vooral verder blijven dromen.

  Er waren na de Holocaust enkele jaren dat de JUoden zich dit konden veroorloven, maar die tijden zijn voorbij.

  Jodenhaat zit ingebakken in het Christelijke & Islam DNA.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.