Hoe opwarming van de aarde verkopen aan de Eskimos (en de Europeanen)

Toen John Kerry, de speciale gezant van president Biden voor klimaat, klaagde  dat de oorlogssituatie in Oekraïne het publiek zou afleiden van de ‘klimaatcrisis’ en er later nog een flinke schep bovenop deed door te zeggen hoe ‘klimaatveranderingsvluchtelingen de Oekraïense vluchtelingen zullen overtreffen‘, leek hij zich niet bewust te zijn van hoe belachelijk zijn verklaring was. 

NPR en CNBC  hebben allebei hetzelfde thema  over de oorlog verkondigd dat het publiek afleidt van de ‘echte crisis’. Dan is er de minister van Handel van Biden, Gina Raimondo, die  als volgt reageerde op de  “afleiding” van Rep. Ben Cline dat de voorgestelde begroting voor 2023 “families niet echt helpt om eten op tafel te zetten of kleren op de rug.”

“… we geloven dat klimaatverandering een existentiële bedreiging is, dus, weet je, kinderen zullen niet — [haalt de schouders op, pauzes]. Vergeet kleren op hun rug. Ze zullen geen leven kunnen hebben als we niet omgaan met klimaatverandering.”

Voeg marinesecretaris  Carlos Del Toro toe die zegt dat klimaatverandering  – niet vijandige buitenlandse tegenstanders – een existentiële bedreiging vormt voor Amerika.

Het is alsof Kerry, Raimondo en Del Toro zo zeker zijn van hun eigen belang dat ze echt geloven dat ze de opwarming van de aarde aan Eskimo’s kunnen verkopen.

Klimaatbeleid: “Diepvriezers verkopen aan de eskimo’s”

Dat is een parafrase van een regel uit de verkoopindustrie; iemands verkooptalent is zo goed dat ‘hij koelkasten aan Eskimo’s kan verkopen’. Veel arrogante verkopers omschrijven zichzelf op deze manier, zich niet bewust van hoe groot de terugslag kan zijn als kopers zich realiseren dat ze zijn opgelicht om iets te kopen dat ze absoluut niet nodig hebben. Verkoop Eskimo’s koelkasten en je loopt het risico zo grondig belasterd te worden dat je nooit meer een voet op hun grondgebied mag zetten.

Dat is in wezen wat het probleem van de “klimaatverandering” is, een charismatische vlotte verkoopcampagne die de wereld het idee van een door de mens veroorzaakte catastrofale opwarming van de aarde verkoopt via een eindeloze reeks bedrieglijke verhalen. 

Zelfs de naam van het probleem, ‘klimaatverandering’, is bedrieglijk. In de film An Inconvenient Truth van Al Gore , die over de hele wereld werd onderwezen vanaf de lagere school tot aan de universiteit, werd de uitdrukking ‘opwarming van de aarde’ minimaal 25 keer gebruikt, terwijl nooit één keer ‘klimaatverandering’ werd genoemd. 

Waarom de naam veranderen? Wanneer  ‘door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde stopt‘  in plaats van voortdurend te stijgen naarmate meer atmosferische CO2 onweerlegbaar stijgt, begint het publiek vragen te stellen.

Geen probleem. Schakel over naar “Climate Change™” en geef de schuld aan  de zeven miljoen hectare  bosbranden in de VS van vorig jaar, terwijl je je vingers kruist dat niemand zich de bijna  22 miljoen hectare die in 1937 zijn verbrand herinnert.

Wanneer objectieve, onbevooroordeelde waarnemers de kwestie onderzoeken, vinden ze geen einde aan oneerlijke beelden en misleidende verhalen. Voorbeeld: de media gebruiken geen duidelijke middagfoto’s van kolengestookte elektriciteitscentrales, ze tonen in plaats daarvan uitzichten die zijn genomen bij zonsondergang of zonsopgang, waar de altijd verlichte, onschadelijke stoomemissies lijken op sinistere vervuilingswolken. 

Nieuwsberichten suggereren dat de kleurloze koolstofdioxide in de stoom een ​​vervuilende stof is, ondanks het feit dat commerciële glastuinders CO2 in hun gebouwen pompen om hun planten en bloemen groter en sneller te laten groeien. Verder vereenvoudigen nieuwsuitzendingen de naam van dat geurloze, kleurloze sporengas als “koolstofvervuiling”, wat mentale beelden oproept van rokerige zwarte roet.

Als het publiek geen nauwkeurige afbeeldingen krijgt van slechts die paar items, hoeveel andere worden dan verkeerd voorgesteld?

Wetenschapper van het Massachusetts Institute of Technology, Dr. Richard Lindzen, schreef in 2008 een paper met de titel ” Climate Science: Is it momenteel ontworpen om vragen te beantwoorden? ” Een eenvoudig antwoord: nee, dat is het niet. 

Ondanks wijdverbreide discussiepunten over te veel “gelijke tijd” in de berichtgeving die wordt gegeven aan sceptische wetenschappers zoals Lindzen, hebben nieuwszenders zoals het “PBS NewsHour” de afgelopen 25 jaar nooit een sceptische wetenschapper op het programma gehad om te betwisten wat ze tijdens 97 optredens van wetenschappers  zeiden, die verbonden aan het Intergouvernementeel Panel over klimaatverandering, NASA en de National Oceanic and Atmospheric Administration.

De Verchovna Rada van Oekraïne keurde de oproep aan de VN goed, waarin zij haar streven bevestigde om de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs te verwezenlijken en de milieuwetgeving te actualiseren. Dat was op 6 november 2021, ruim drie maanden voor de Russische invasie. Terwijl duizenden mensen sterven en miljoenen op de vlucht zijn, spreekt niemand in Oekraïne nog over klimaat ‘problemen’…

Het publiek is zich grotendeels niet bewust van hoe klimaatdeskundigen het begrip opwarming van de aarde in twijfel trekken: methodologie voor het verzamelen van temperatuurgegevens/oceaan ‘zuurgraad’/ijsbeerpopulaties/glaciale terugtrekking/de ‘wetenschappelijke consensus’/zeeniveaus/weersintensiteit, enzovoort. 

Op een klimaatconferentie die ik bijwoonde, toen banketmedewerkers de borden aan het afruimen waren, vroeg een van de overgebleven toehoorders aan een medewerker of ze naar de presentatie van de scepticus had geluisterd. Ze riep luid: “Ik heb hier nog nooit van gehoord!!”

Beschuldigingen van corruptie door oliemaatschappijen spelen al 30 jaar een belangrijke rol bij het levend houden van de kwestie. De specifieke bewering is dat “uitgelekte memo’s van de industrie” bewijzen dat de fossiele-brandstofindustrie sceptische wetenschappers heeft betaald om “de opwarming van de aarde te herpositioneren als theorie in plaats van feit”. 

Die “gelekte memo’s” werden voor het eerst  naar voren gebracht als bewijs door milieuactivisten in juni 1991 en het doel van de “herpositionering”-strategie werd het beroemdst beschreven op het volledige scherm  in de film van Al Gore , in een appels en peren vergelijking met een gelekt document van de tabaksindustrie. 

Deze zelfde zogenaamd sinistere reeks gelekte memo’s is het hoeksteenbewijs voor beschuldigingen van desinformatiecampagnes in de meeste “Exxon Knew”-achtige schadevergoedingsprocessen voor de opwarming van de aarde (bijv. de stad Hoboken) en dezelfde reeks memo’s werd opnieuw geciteerd  in een UK Guardian –  artikel van november 2021   over desinformatiecampagnes in de olie-industrie.

Het artikel ging zelfs zo ver dat er krassende exemplaren van krantenadvertenties werden geplaatst die zogenaamd vergezeld gingen van de ‘desinformatiecampagne’… blijkt dat die advertenties  nooit zijn gebruikt in de echte campagne, wat een kortstondige public relations-poging was om het publiek te vertellen wat Al Gore en het IPCC hen niet vertelden.

Erger nog, de uitgelekte set memo’s, met de “herpositionering van de opwarming van de aarde”-strategie gericht op een goedgelovig publiek van “oudere, lager opgeleide mannen” en “jonge vrouwen met een laag inkomen”, was slechts een vreemd voorstel dat werd afgewezen door de industriegroep die het was. gestuurd naar. 

Het is waardeloos als bewijs, maar het is nog steeds duidelijk het ‘meest levensvatbaar klinkende bewijs’ dat de alarmisten voor de opwarming van de aarde ooit hebben gehad om het publiek te overtuigen om sceptische wetenschappers en andere experts te negeren.

Hoe complex de wetenschap na 30 jaar ook is, de elementaire fatale fout in het probleem van de opwarming van de aarde is dat het hele probleem nog steeds neerkomt op slechts één zin:

Exxon en de rest van de fossiele-brandstofindustrie wisten dat de wetenschap vaststond, maar betaalden shill-‘experts’ om de opwarming van de aarde terug te brengen van feiten naar onzekere theorie, en daarom kan iedereen die sceptici negeren en doorgaan om de klimaatcrisis te stoppen.

In 2019 werden 16.210 km² van het Braziliaanse deel van de Pantanal afgebrand, wat in 2020 opliep tot maar liefst 39.030 km². Note: de oppervlakte van België beslaat 30.688 km² en Nederland 41,543 km². In 2020 stierven ook 17 miljoen dieren als gevolg van de branden. De meeste Braziliaanse branden zijn door de mens veroorzaakt, vaak illegaal gestart door landrovers die bos kappen voor het telen van vee of gewassen.

Misschien is een gewone medewerker van een banketzaal in een hotel niet gekwalificeerd om de wetenschap te beoordelen, maar die persoon hoeft ook geen raketgeleerde te zijn om een ​​elementaire daad van zorgvuldigheid te begaan door de meest elementaire vragen te stellen: “Wat bewijst uw bewijs die sceptici willens en wetens liegen en daarvoor onwettig geld krijgen?”

Het probleem van de opwarming van de aarde is groter dan alleen de wetenschap, het is een venster op de wereld van hoe groot het misdrijf van de reguliere mediajournalistiek in dit nummer kan zijn.

Waarom lijkt het erop dat er geen echte klimaatcrisis is, terwijl we steeds meer bewijzen zien van waar de feitelijke desinformatie in dit nummer wordt gevonden?

Omdat prominente milieuactivisten, samen met onvoorwaardelijke beleidsmakers, beide mogelijk gemaakt door medeplichtige reguliere media, geen op feiten gebaseerde informatie verstrekken die het publiek volledig informeert.

In plaats daarvan verkopen ze ons allemaal een van de meest valse, bedrieglijke en oneerlijke verhalen in de geschiedenis. Met andere woorden, koelkasten verkopen aan ons allemaal Eskimo’s.

Bronnen:

  • naar een artikel van Russell Cook “Selling Global Warming to Eskimos” van 8 juni 2022 op de site van American Thinker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.