Brussel stemt tegen het verbod op Joodse slacht, aka shechita; N-VA is boos

De CCOJB heeft zich vanmorgen duidelijk gepositioneerd voor het Brussels parlement voor de rechten van minderheden en tegen het verbod op shechita. Vind hieronder de tussenkomst van onze president, Yohan Benizri.

Alle andere vertegenwoordigers van de betrokken minderheden hebben zich tegen het Brusselse voorstel gepositioneerd. U kunt de tekst van de toespraak van onze voorzitter hier lezen.

Ben Weyts (N-VA), viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van o.a. Dierenwelzijn is een felle promotor van het verbod op de Joodse slachtwijze aka shechita

Brussel tegen verbod

De woensdagochtend moesten de leden van de Brusselse Commissie Leefmilieu hun stem uitbrengen over het mogelijke verbod op onverdoofd slachten. Stemden voor: Groen, Défi, MR, en N-VA. Stemden tegen: PS, One Brussels/Vooruit, en de PTB. Ecolo en CDH onthielden zich, waardoor de volgende stemming op 17 juni nog verschillende kanten kan opgaan.

De N-VA reageert ‘bedroefd’: “We vragen al heel lang om onnodig dierenleed te verbieden in Brussel. Er bestaat een wetenschappelijke consensus dat je het leed van dieren kunt verminderen door te bedwelmen“, zegt parlementslid Cieltje Van Achter (N-VA).

Intussen schaart de Vlaamse Boogjacht Vereniging zich deze week achter het voorstel van het Agentschap Natuur en Bos van diezelfde Vlaamse regering die onverdoofd slachten invoerde om everzwijnen in woonwijken te verjagen met pijl en boog.

Jagen met pijl en boog is veiliger dan met een vuurwapen“, stelt voorzitter Frank Siedentopf. Het ene dierenleed is duidelijk het andere niet… 

Joods Wereldcongres

Ook het Joods Wereldcongres heeft zojuist een nieuwe resolutie over ritueel slachten aangenomen, waarbij Brussel centraal staat.

Op voorstel van Yohan Benizri, voorzitter van het Coördinatiecomité van Joodse Organisaties van België, keurde het Joods Wereldcongres op 9 mei 2022 een nieuwe resolutie goed over ritueel slachten, in het licht van de laatste wetgevende en jurisprudentiële ontwikkelingen.

Het World Jewish Congress, opgericht in augustus 1936 in Genève, is een internationale organisatie die vertegenwoordigers van Joodse gemeenschappen en organisaties in 100 landen over de hele wereld samenbrengt. Het wordt voorgezeten door Ronald S. Lauder.

Bronnen:

 • naar een artikelAbattage rituel: la proposition bruxelloise fait l’unanimité des minorités concernées contre elle” van 8 juni 2022 op de site van het Comité de Coordination des Organisations Juives de Belgique (CCOJB)
 • naar een artikelVerbod op onverdoofd slachten voorlopig afgekeurd” van 8 juni 2022 op de site van De Standaard
 • naar een artikelRitueel slachten verdeelt alweer de Franstalige partijen in Brussel” van 15 april 2022 op de site van Business AM
 • naar een artikelMeer animo voor behoud ritueel slachten dan afschaffen ervan, blijkt uit petities” van 11 mei 2022 op de site van Bruzz

Een gedachte over “Brussel stemt tegen het verbod op Joodse slacht, aka shechita; N-VA is boos

 1. Iedere debiel begrijpt dat dit verbod niets met het ‘welzijn van dieren te maken heeft, maar als excuus gebruikt word tegen hun Joden & Moslim allergie!.

  De hele bio industrie, het heen en weer gesleep van dieren is een aanklacht tegen dierenwelzijn, levende kreeften in een pan met kokend water gooien eveneens, jachtfeestjes voor de Royals & gepreviligeerden zijn vooral bevordelijk voor hun vrije tijds besteding maar niet voor dierenwelzijn, de huisdieren die op straat worden achter gelaten wanneer baasje op vakantie gaat of die moeten leven/worden opgesloten op een klein (te vol) flatje, de opgesloten dieren in de dierentuin, de dieren die kunstjes moeten doen in het circus…. etc.etc.etc.etc.etc.

  De hypocresie van de politici met een ‘hart voor dierenwelzijn’ is dan ook tenenkrommend!

  Zijn er mensen met een hart voor dieren welzijn?
  Absoluut, alleen zitten die niet in de regering!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.