Iran dreigt Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk te maken

Brigade-generaal Kiumars Heydari, commandant van de grondtroepen van het Iraanse leger

Iran heeft gedreigd “Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk te maken” uit bezorgdheid dat het aanvallen plant op Israëlische staatsburgers en doelen in het buitenland, meldde het Iraanse staatspersbureau dinsdag.

“Op bevel van de Opperste Leider van de [Islamitische] Revolutie, zullen we Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk maken voor elke fout die wordt gemaakt door de vijand (Israël)”, vertelde de commandant van de grondtroepen van het Iraanse leger, Kiumars Heydari, persbureau Fars.

Heydari werd ook geciteerd als te zeggen dat “de door Israël bezette gebieden in minder dan 25 jaar zullen worden bevrijd.” Hij voegde eraan toe dat het bereik van de drones en raketten van de Islamitische Republiek is toegenomen, wat aangeeft dat ze een bedreiging kunnen vormen voor Israël.

Ondertussen zei premier Naftali Bennett dinsdag tijdens een vergadering van de Knesset Foreign Affairs and Defense Committee dat “de dagen van immuniteit, waarin Iran Israël aanvalt en terrorisme verspreidt via zijn regionale volmachten maar ongedeerd blijft, voorbij zijn. We ondernemen actie, overal en op elk moment, en zullen dat blijven doen.”

Hij zei ook dat, in de afgelopen jaren, “Iran een reeks rode lijnen heeft overschreden, vooral bij het verrijken van uranium tot een niveau van 60% – zonder een reactie en de wereld gaat door. Israël kan – en zal – een dergelijke situatie niet accepteren.”

Bennett zei dat hij de directeur-generaal Rafael Grossi van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) tijdens hun bijeenkomst op vrijdag vertelde dat “we handelen en de vrijheid zullen behouden om op elk moment actie te ondernemen tegen het Iraanse nucleaire programma als dat nodig is. tijd, met of zonder overeenkomst. Niets zal onze handen binden. Dat zeggen we niet alleen, we houden het ook in stand.”

Het defensie-instituut bekritiseerde dinsdag premier Naftali Bennett omdat hij liet doorschemeren dat Israël achter recente moorden op hoge Iraanse veiligheidsfunctionarissen zat. “Het afgelopen jaar was een keerpunt in Israëls strategie ten aanzien van Iran, we schakelden over en begonnen op elk moment te handelen”, vertelde Bennett aan de Knesset-commissie voor Buitenlandse Zaken en Defensie.

Een senior veiligheidsbron vertelde Ynet dat “dit een onnodige vingerstoot is die de motivatie van Iran om een ​​prijs op te leggen zou kunnen vergroten”. Volgens de bron plant “Iran een wraakaanval en is er geen reden om hen verder aan te moedigen om het uit te voeren.”

Bronnen:

  • naar een artikelIran threatens to ‘raze Tel Aviv and Haifa’” van 7 juni 2022 op de site van The Media Line
  • naar een artikelIsrael’s defense establishment slams Bennett over Iran comments” en een artikelIran threatens to ‘raze Tel Aviv and Haifa’ amid revenge attack concerns” van 7 juni 2022 op de site van Ynet News

Een gedachte over “Iran dreigt Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk te maken

  1. Iran, de BFF van EU met buitenland ‘minister’ Borell & de Biden regering.

    Ik hoor géén enkel woord van protest……..en wij zwijgt stemt toe!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.