Gilad Erdan gekozen tot vice-president van de Algemene Vergadering van de VN

New York, 29 oktober 2021. Een boze Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan, verscheurt het rapport van de VN Mensenrechtenraad omwille van de obsessieve anti-Israëlische vooringenomenheid van de Mensenrechtenraad en smeet het rapport in de vuilnisbak van antisemitisme

De Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Gilad Erdan, is dinsdag gekozen tot vice-president van de Algemene Vergadering van de VN (UNGA).

Abdulla Shahid is sinds 14 september 2021 de president van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hij is een Maldivische politicus die heeft gediend als minister van Buitenlandse Zaken voor de Malediven.

Erdan zal in september zijn functie bekleden – waarin hij de vergaderingen van de Algemene Vergadering zal voorzitten en zal deelnemen aan het bepalen van de agenda van de AVVN – en zal deze functie een jaar uitoefenen.

“Dit is een belangrijke overwinning, die ons een ander platform zal geven om de waarheid over Israël en zijn bijdrage aan de wereld te presenteren, ondanks de voortdurende pogingen van de Palestijnen en vijandige landen bij de VN om tegen ons op te treden”, zei hij.

Ambassadeur Erdan twitterde gisteren:

“Ik ben vandaag verkozen tot vicevoorzitter van de Algemene Vergadering van de VN voor het komende jaar, ondanks tegenstand van Iran en Syrië. Dit is een belangrijke prestatie voor Israël, die mij in staat zal stellen de VN-agenda te beïnvloeden, discriminatie tegen ons te blijven bestrijden en onze positie in de VN te versterken. Israël heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke prestaties geleverd bij de VN en daar ben ik trots op.”

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael’s ambassador to UN Gilad Erdan elected VP of UN General Assembly” van 7 juni 2022 op de site van Ynet News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.