Waarom willen de VS niet stoppen met het sussen en zoethouden van de Palestijnen?

Joe Biden verliest er af en toe het hoofd bij maar hij kan er zelf ook mee lachen…

De obsessie van de regering-Biden om de Palestijnse zaak te stimuleren ten koste van Israël gaat door. Bovendien is er ook een dodelijke weigering om de realiteit in het Midden-Oosten onder ogen te zien die de Amerikaanse regeringen, evenals regeringen in Groot-Brittannië en Europa, gedurende vele decennia kenmerkt.

Tijdens de Ramadan heeft de P.A. het geweld aangemoedigd in de Al-Aqsa-moskee en de omliggende pleinen, evenals elders in Israël. Een Fatah-functionaris zwoer dat Fatah ‘het geweer, de steen of enig ander middel van verzet tegen de bezetting niet zal laten zakken’.

Deze en vele andere oproepen tot jihadistisch geweld resulteerden in terroristische aanslagen in maart en april waarbij ten minste 19 Israëli’s werden vermoord, waaronder een Arabisch-Israëlische politieagent.

Fatah heeft de twee Palestijnse moordenaars die tijdens twee afzonderlijke terreuraanslagen in het centrum van Tel Aviv en Bnei Brak tijdens deze golf van geweld acht mensen om het leven hebben gebracht, tot ‘heldhaftige martelaren’ genoemd.

Een Fatah-functionaris verklaarde dat ‘we houden van martelaarschap-dood zoals we van het leven houden’, terwijl Palestijnen huiveringwekkend scandeerden: ‘Hoe lief is het om Joden te doden.’

Hoewel dergelijke ophitsing recentelijk een hoogtepunt heeft bereikt, heeft de P.A. kondigt routinematig bloedsprookjes in nazi-stijl en ‘boze Jood’ samenzweringsgektes aan; instrueert zijn kinderen dat het hun hoogste roeping is om Israëli’s te doden en hun land te stelen; en blijft de families van terroristen een beloning betalen voor het vermoorden van Israëlische Joden.

In elk gezond en moreel functionerend universum zouden dergelijke mensen daarom worden behandeld als sociale en politieke paria’s en ter verantwoording worden geroepen voor hun moorddadige agenda.

Dus waarom is de Biden-administratie zo vastbesloten om ze in plaats daarvan hen op te hemelen? Natuurlijk zijn er elementen binnen de administratie van grove anti-zionistische of anti-joodse haat. Dergelijke onverdraagzaamheid kenmerkt veel Palestijnse aanhangers in progressieve kringen in het hele Westen.

Maar er is ook een dodelijke weigering om de realiteit in het Midden-Oosten onder ogen te zien die de Amerikaanse regeringen, evenals regeringen in Groot-Brittannië en Europa, gedurende vele decennia kenmerkt.

Dit is gevoed door een fundamentele misvatting dat de vernietigingsoorlog die tegen Israël wordt gevoerd in plaats daarvan een conflict is tussen twee rivaliserende aanspraken op hetzelfde stuk land. Voor degenen die zulke oogkleppen dragen, moet de oplossing daarom een ​​compromis zijn tussen de twee partijen waarin het land moet worden gedeeld.

Maar aangezien dit in feite een uitroeiingsoorlog van Palestijnse zijde tegen Israël is, dienen al dergelijke pogingen tot compromis in plaats daarvan om zijn agressie te legitimeren, te stimuleren en te belonen, terwijl Israël wordt gestraft en verzwakt omdat het weigert zich over te geven aan zijn existentiële vijand.

De grote misvatting van Amerikaanse en westerse liberalen is dat deze nadruk op compromissen het bewijs zou zijn van hun onpartijdigheid. Het idee van gelijkheid, en dus morele gelijkwaardigheid, is een zogenaamd kardinaal voorschrift van het liberale denken.

In werkelijkheid resulteert het in groteske en amorele ongelijkheid. Door aan te dringen op gelijkwaardigheid tussen slachtoffer en agressor, bevoordeelt het altijd de agressor en brengt het het slachtoffer nog meer in gevaar.

Het is niet mogelijk om de Palestijnse zaak te steunen zonder Israël schade toe te brengen. Palestijnse aanhangers zeggen tegen zichzelf dat ze degenen helpen die hun eigen staat zijn ontnomen. In feite helpen ze de mogelijke invasie en diefstal van andermans land.

Westerse links-liberalen lijken het niet te beseffen, maar hun steun vormt de laatste kans voor de Palestijnen om Israël te vernietigen. Want de Arabische wereld heeft hen grotendeels in de steek gelaten, en in plaats van te proberen Israël te vernietigen, zijn de Arabische staten de betrekkingen met Israël steeds meer aan het ‘normaliseren’.

Kortom, de moorddadige Palestijnse trein heeft het station verlaten. De regering-Biden en andere westerse liberalen – die vasthouden aan hun ideologisch verwrongen fantasieën over het creëren van een nieuwe wereld – zijn blijkbaar de laatste mensen die het weten.

Bronnen:

 • naar een artikel (ingekort) van Melanie Phillips “Why the US won’t stop appeasing the Palestinians” van 3 juni 2022 op de site van Israel Hayom
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Waarom willen de VS niet stoppen met het sussen en zoethouden van de Palestijnen?

 1. De palestijnen saga maakt van de grootste genius een volslagen idioot.

  Ze blijven maar achter de oude mantra’s aansjokken, terwijl een kleuter kan zien dat het niet gaat werken.

  De 2-Staten ‘oplossing’ is hét recept voor de zovéélste oorlog.

  Maar ja, Europa & Amerika staan niet bekend om hun juiste keuzes, behalve de bevrijding van Europa in WO2.

  Overal waar ze zich mee bemoeid hebben is het fout gegaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.