UNRWA en de Palestijnse vluchtelingenleugen ontmaskeren

Voor de VN is de ene vluchteling de andere niet: “UNRWA blijft bestaan totdat Israël van de kaart is geveegd”

Het Comité van de Nationale en Islamitische Strijdkrachten in Gaza heeft onlangs een “noodvergadering” gehouden naar aanleiding van een opmerking van vorige maand door de commissaris-generaal van UNRWA, Philippe Lazzarini.

Wat was het vreselijke dat Lazzarini zei?

Hij stelde voor dat UNRWA sommige van haar functies uitbesteedt aan andere VN-agentschappen (die consistente budgetten hebben).

Lazzarini wees op het voor de hand liggende feit dat de uitgaven van UNRWA alleen maar kunnen stijgen als ze nieuwe ‘vluchtelingen’ aan hun lijst blijven toevoegen en er nooit meer uit komen – en ze hebben geen mechanisme om iemand uit te schakelen. Op dit moment smeekt UNRWA om de paar maanden om donaties omdat het anders zou sluiten.

Palestijnen werden gek van de opmerkingen en zeiden dat dit de eerste stap zou zijn naar de ontbinding van UNRWA. Maar waarom maakt dat uit als ze hun diensten blijven krijgen?

Leuk dat je vroeg :

UNRWA gaat “niet alleen over het leveren van diensten”, zegt Muhammed Shehada van de in Zwitserland gevestigde Euro-Mediterranean Human Rights Monitor.

“Zolang UNRWA er is, herinnert het ons eraan dat de internationale gemeenschap de verantwoordelijkheid heeft om de kwestie van Palestijnse vluchtelingen op te lossen”, zei hij tegen AFP.

Daar heb je het – rechtstreeks uit de mond van het paard. UNRWA is slechts een manier om de Palestijnse “vluchtelingen”-kwestie voor altijd levend te houden, in tegenstelling tot elke andere vluchtelingenkwestie in de geschiedenis.

De argumenten die Palestijnen gebruiken tegen UNRWA die anderen toestaat diensten te verlenen, zijn waanvoorstellingen. Ze zeggen dat dit een schending is van resolutie 302 van de Algemene Vergadering van de VN die UNRWA heeft opgericht om mee te beginnen, waarvan ze beweren dat het UNRWA exclusiviteit geeft in het verlenen van diensten.

UNGA 302 (1950) zegt zoiets niet. In feite zegt het het tegenovergestelde:

18. dringt er bij het Internationale Kindernoodfonds van de Verenigde Naties, de Internationale Vluchtelingenorganisatie, de Wereldgezondheidsorganisatie, de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en andere bevoegde instanties en particuliere groepen en organisaties op aan, in overleg met de directeur van de Hulpagentschap van de Verenigde Naties en voor Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA), om bijstand te verlenen in het kader van het programma;

Het verwacht ook dat UNRWA slechts een paar jaar zal duren en dat de gastlanden in de toekomst dezelfde diensten zullen leveren als UNRWA. Een van de twee genoemde doelen, in UNGA 302, is: “Overleg met de geïnteresseerde regeringen van het Nabije Oosten over maatregelen die door hen moeten worden genomen ter voorbereiding op de tijd dat internationale hulp voor projecten voor noodhulp en werken niet langer beschikbaar is.”

Zoals gewoonlijk liegen de Palestijnen. UNRWA is niet heilig en was nooit bedoeld om lang mee te gaan. Het was bedoeld om de vluchtelingen van 1948 te helpen totdat ze werden hervestigd, en daarna zou UNRWA verdwijnen.

Het is niet zo dat het vragen van andere instanties om extra hulp in strijd is met UNGA 302. Alleen al het bestaan ​​van UNRWA vandaag, 72 jaar later, is in strijd met UNGA 302!

Bronnen:

  • naar een artikelAnother Palestinian UNRWA freak-out” van 31 mei 2022 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “UNRWA en de Palestijnse vluchtelingenleugen ontmaskeren

  1. Het verhaal van UNWRA is net zo onzinnig als de palestijnen saga met hun eeuwenoude geschiedenis & gestolen land.

    Maar ja, als het om de strijd tegen de Joden gaat is een leugen meer of minder géén probleem………dát is iets wat ze goed geleerd hebben tijdens hun “eeuwennoude” geschiedenis.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.