Pride-Parade in Jeruzalem begint met hoogst alerte politie

Een deelnemer zwaait met een LGBT-regenboogvlag met de davidster tijdens de jaarlijkse pride-parade in Jeruzalem op 3 juni 2021. Ondanks Covid-19 namen toen zowat 7.500 mensen deel aan de mars [beeldbron: Emmanuel Dunand/AFP]

De Israëlische politie was donderdag in hoge staat van paraatheid in Jeruzalem terwijl de stad zich voorbereidt op haar jaarlijkse Pride Parade, ontsierd door doodsbedreigingen jegens wetgevers en organisatoren van het evenement. 

De politie zei dat ze meer dan 2.400 agenten zouden inzetten om de mars te beschermen en identificeerde en volgde zo’n 180 mensen die een mogelijke bedreiging voor de deelnemers zouden kunnen vormen. Minstens 20 van die verdachten werden zeer waarschijnlijk geacht de mars aan te vallen, zei de politie volgens The Times of Israel .

De Pride-Parade van Jeruzalem kent een geschiedenis van dodelijk geweld, dat woensdag werd versterkt nadat een bericht was gestuurd naar de gemeenschapsdirecteur Emuna Klein Barnoy van de Jeruzalem Open House-gemeenschap waarin werd gewaarschuwd: “We zullen niet toestaan ​​dat de Pride Parade in Jeruzalem plaatsvindt. Jeruzalem is de heilige stad. Het lot van Shira Banki wacht op je”, verwijzend naar de 16-jarige die tijdens het evenement van 2015 werd vermoord.

Het bericht, verzonden door een account met de naam “The Brothers of Yishai Schlissel” – een verwijzing naar de aanvaller van 2015 – werd ook naar verschillende wetgevers gestuurd. Eind woensdag zei de politie dat ze een man van in de twintig uit Jeruzalem hadden gearresteerd die ervan verdacht werd de bedreigingen te hebben verzonden. 

De politie heeft ook verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen voor de mars, waarbij alleen toegang wordt verleend vanaf vier aangewezen punten waar de politie veiligheidscontroles zal uitvoeren. Betogers zullen de route ook alleen op specifieke punten kunnen verlaten, en een groot deel van het centrum van Jeruzalem zal worden afgesloten voor autoverkeer. 

Vorig jaar namen zo’n 7.500 mensen deel aan de mars, waarvan het aantal vooral door Covid daalde. 

Bronnen:

  • naar een artikelJerusalem pride kicks off with police on high alert” van 2 juni 2022 op de site van i24News
  • naar een artikelMKs, Jerusalem Pride march organizer receive death threats referencing murdered teen” van 1 juni 2022 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Pride-Parade in Jeruzalem begint met hoogst alerte politie

  1. Is de Jeruzalem Pride niet in tegenspraak met de heilige boeken Torah, Leviticus 20 en met het Nw. Testament, Romeinen 1 en met de Koran zie Wikipedia/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.