Dvir Soreks moordenaar van Hamas veroordeeld tot levenslang plus 25 jaar gevangenisstraf

Op 7 augustus 2019 werd de 19-jarige IDF-soldaat en Yeshiva-student Dvir Sorek uit Ofra, Samaria, ontvoerd en met messteken afgemaakt. De dader, Ahmad Asafra, een commandant van een terreurcel van Hamas, kreeg levenslang

De Hamas-terrorist die de 18-jarige Dvir Sorek in de buurt van Kibbutz Migdal Oz in Gush Etzion vermoordde, is dinsdag veroordeeld tot levenslang plus 25 jaar gevangenisstraf.

Het vonnis werd uitgesproken in een Israëlische militaire rechtbank, bijna drie jaar nadat de jonge yeshiva-student en IDF-soldaat buiten dienst was doodgestoken. De moordenaar, Ahmad Asafra, werd ook veroordeeld tot het betalen van $ 450.000 aan de familie van Sorek.

De rechtbank bepaalde dat Asafra de commandant was van een Hamas-terreurcel die verantwoordelijk was voor de steekpartij. De rechtbank accepteerde de analyse van de aanklager dat Asafra schuldig was aan de aanval, ook al was hij niet aanwezig op het moment van de gebeurtenissen.

Een ander lid van de cel, Yusef Zohar, was ook niet aanwezig op de plaats van de aanval. Hij werd echter ook veroordeeld voor verschillende veiligheidsdelicten en veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, plus 15 jaar.

In december werden Qassem Asafra en Nasir Asafra veroordeeld tot levenslang. Qassem Asafra kreeg ook een extra straf van 40 jaar en Nasir Asafra 20 jaar. De twee mannen zijn neven, maar hun relatie met Ahmad Asafra is onbekend.

Op het moment van zijn moord zat Sorek in een programma dat Torah-studie combineert met militaire dienst. De moord kwam bijna 19 jaar nadat zijn grootvader van moeders kant, Rabbi Benjamin Herling, werd doodgeschoten door terroristen in de buurt van Sichem.

De jonge Sorek keerde naar huis terug nadat hij naar Jeruzalem was gegaan om boeken voor zijn leraar te kopen als eindejaarsgeschenk toen hij werd overvallen door de terrorist.

Zijn lichaam werd gevonden langs de kant van de weg, terwijl hij de boeken die hij had gekocht nog steeds stevig vasthield.

Arabieren in een nabijgelegen dorp van de Palestijnse Autoriteit vierden de moord door snoepjes uit te delen op straat en vuurwerk af te steken.

Het huis van Asafra werd in november 2019 door IDF-troepen gesloopt, vier maanden nadat hij de jonge student had vermoord.

Bronnen:

  • naar een artikel van Hana Levi-Julian “Dvir Sorek’s Killer Sentenced to Life Plus 25 Years in Prison” van 1 juni 2022 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikelUn commandant du Hamas condamné à perpétuité pour le meurtre d’un étudiant en 2019” van 31 mei 2022 op de site van The Times of Israel
  • een artikel op deze blogIDF-soldaat en student Dvir Sorek ontvoerd en brutaal afgemaakt met messteken nabij Gush Etzion” van 8 augustus 2019 en een artikelMoslimterroristen die IDF-soldaat Dvir Sorek ontvoerd en vermoord hebben, zijn levend gegrepen” van 11 augustus 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.