Commotie onder Palestijnen na poging om ‘collaborateur met Israël’ te lynchen op de Tempelberg

Gaza, 20 november 2012. Het lijk van Ribhi Badawi, een vermeende Palestijnse ‘collaborateur van Israël’, wordt hier doorheen de straten van Gaza City gesleept achteraan de motor. [beeldbron]

In de Palestijnse straat gonst het van een video die op sociale media is gepubliceerd en waarin te zien is dat een inwoner van oostelijk Jeruzalem wordt aangevallen en vernederd op de Tempelberg wegens vermeende “collaboratie” met Israël. 

De man, een inwoner van Wadi Joz, behoort tot een grote en bekende clan. Hij werd beschuldigd van het verstrekken van informatie, foto’s en video’s met betrekking tot gebeurtenissen in de moskee aan de Israëlische autoriteiten. Hij ontkende het, maar zijn familieleden keerden hem de rug toe uit angst voor vergelding.

Inwoners van Oost-Jeruzalem zeggen dat het incident bij de bevolking een wijdverbreid gevoel van angst heeft gewekt.

“Vandaag pakt iedereen zijn telefoon en maakt foto’s. Dat is wat de man die werd aangevallen deed. In een situatie als deze kan ieder van ons een doelwit worden. Het veroorzaakt angst. Een persoon die een video aan het filmen is, wordt een verdachte, en nu zijn mensen banger”, zei een Oost-Jeruzalem.

Op de Tempelberg in Jeruzalem: Het Palestijnse slachtoffer uit Wadi Joz kreeg een vuilbak over zijn hoofd en werd flink afgeranseld op verdenking van collaboratie met Israël [beeldbron: screenshot video]

Er is bezorgdheid dat dergelijke aanvallen niet beperkt zullen blijven tot openbare vernedering, en dat degenen die worden beschuldigd van samenwerking met Israël zullen worden geëxecuteerd.

“Het zorgt voor paniek, vooral onder mensen die ervan werden verdacht of beschuldigd Israël te helpen. Dit incident laat zien dat ze niet beschermd zijn. Het gebeurde op klaarlichte dag, op een centrale locatie bij Al-Aqsa, omringd door [Israëlische veiligheids]soldaten. Mensen durfden hem aan te vallen, te filmen en te publiceren op sociale media. Het projecteert zwakte van de kant van de Israëlische autoriteiten”, zei een andere inwoner.

Door de jaren heen zijn Palestijnen die ervan worden beschuldigd met Israël samen te werken het doelwit geweest van verschillende soorten aanvallen, waaronder executies en pogingen tot ontvoering. In oostelijk Jeruzalem zeggen inwoners dat er de afgelopen maanden meer oproepen zijn geweest om vermoedelijke collaborateurs aan te vallen.

“Dat komt tot uiting in preken bij moskeeën, in posters en soms zelfs in graffiti. Dit incident heeft ertoe geleid dat sommige mensen aarzelen om gebeden bij te wonen uit angst dat ze het doelwit zullen zijn. Je bent daar alleen, omringd door tientallen jonge mensen, en niemand kan je redden”, zegt een andere bewoner.

Oudere bewoners herinneren zich dat sinds 1967 honderden Palestijnen die ervan worden verdacht met Israël samen te werken, zijn vermoord in Judea en Samaria, sommigen op brutale wijze.

“Het laat zien hoe stoutmoedig de jongeren uit Jeruzalem zijn. Die vent is klaar – foto’s van hem geslagen en vernederd zijn overal verspreid. Nu loopt het internet vol met bedreigingen tegen potentiële collaborateurs, die hen waarschuwen voor een soortgelijk lot”, zei een functionaris in Oost-Jeruzalem.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dana Ben-Shimon “Palestinians alarmed by attempted lynching of ‘collaborator’ at Al-Aqsa” van 31 mei 2022 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Commotie onder Palestijnen na poging om ‘collaborateur met Israël’ te lynchen op de Tempelberg

  1. Dit is het terreur regime dat het Westen als beschaafd & friend beschouwd en er daarom alles aan doet om deze barbaren een eigen staat te geven.

    Ze gebruiken hiervoor (via geheime achterpoortjes) het belastinggeld van hun burgers, manipuleren (liegen/bedriegen) in Internationale forums & media, beschuldigen Israel van “”misdaden”” die ze nooit begaan heeft en blijven het mondiale pogrom tegen Joden (ditmaal tegen de Joodse staat) in stand houden

    Maar wees er maar zeker van ….Hamas & Abbas met zijn gangsters in designerpakken zijn uit hetzelfde hout gesneden……inclusief iedereen die hen blijft steunen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.