Met steun van EU hebben Palestijnen plan voorgesteld om Jeruzalem tot hun hoofdstad te maken

Het is geen droom meer van de Palestijnse leiding, maar realiteit. De afgelopen 2 jaar is er met steun van de Europese Unie gewerkt aan een plan waarbij in 2030 Jeruzalem de hoofdstad van een Palestijnse staat moet worden.

Daarnaast zou het gebied rond Jeruzalem tot een onafhankelijk volume moeten worden uitgeroepen. Dit gebied loopt van Beit Horon en de berg Adar tot het noordelijke gedeelte van de Dode Zee. De totale kosten van het plan worden voorlopig begroot op $952 miljoen.

Het plan (hier te lezen) omvat de gedeeltelijke annulering van de Oslo-akkoorden, de bouw van politiebureaus, massale constructie en zelfs de wens om hulpbronnen uit de Dode Zee te gebruiken. “Dit plan zegt hardop dat ons Jeruzalem de enige hoofdstad van het Palestijnse volk zal zijn”, aldus het plan. VN en EU verduidelijken dat het document niet noodzakelijk hun​​officiële beleid weerspiegelt.

Boven EU-plan en onder PA-plan voor Jeruzalem

Dit is een strategisch plan van de Palestijnse Autoriteit voor de “Ontwikkeling van het Jeruzalem-district” en zal het volgens hun visie naar verwachting in 2030 voltooid moeten zijn. Het doel is, zoals vermeld in de inleiding, om “Jeruzalem de hoofdstad van de staat Palestina en zijn belangrijkste hart en volume” te maken.

Groot Jeruzalem strekt zich volgens dit plan uit van Beit Horon en Har Adar in het westen tot de noordelijke Dode Zee. Het omvat Khan al-Ahmar, buurten in Oost-Jeruzalem, zoals Kfar Aqab, Beit Hanina, Beit Safafa en meer.

Ook de oude stad van Jeruzalem zou er onder vallen, net zoals de buitenwijken van Jeruzalem zoals Neve Ya’akov, Pisgat Ze’ev, het gebouw van de Hebreeuwse universiteit op de berg Scopus en gemeenten die aan de stad grenzen, zoals bijvoorbeeld Ma’ale Adumim.

Afgezien van massale constructie, waaronder de uitbreiding van bestaande masterplannen en de oprichting van nieuwe wijken in gebieden waartoe de Palestijnen zonder overeenkomst toegang hebben, behandelt het plan ook kwesties als onderwijs, gezondheidszorg, sociale zorg, cultuur, veiligheid, werkgelegenheid, toerisme, landbouw, natuurlijke hulpbronnen, transport, water en riolering, energie, communicatie en milieu.

Een ander deel gaat over het gebruik van natuurlijke hulpbronnen in de Dode Zee. In feite is het plan bedoeld om een ​​apart gemeentelijk instituut in Jeruzalem op te richten – ondanks dat alle Palestijnen in het district, inclusief de inwoners van de Oude Stad, worden gehoord.

Majdi al-Salah, de lokale overheidsfunctionaris van de Palestijnse Autoriteit, schreef aan het begin van het programma dat zijn doel was “op te staan ​​tegen het vijandige planningssysteem dat tot doel heeft de Palestijnse aanwezigheid in onze Palestijnse hoofdstad, Al-Quds, te elimineren. “

Het plan is opgesteld door het International Peace and Cooperation Centre (IPCC), in samenwerking met Arabtech Jardaneh. De publicatie is ontwikkeld door middel van een participatieve benadering en met substantiële input van velen lokale en nationale belanghebbenden.

De Europese Unie en UN-Habitat hebben volledige medewerking en volledige financiering van dit plan aan de ontwikkeling van dit plan gegeven.

Bronnen:

 • naar een artikel van Joop Soesan “Met steun van EU hebben de Palestijnen 2 jaar gewerkt aan plan om Jeruzalem tot hoofdstad te maken” van 31 mei 2022 op de site van Israel Nieuws.nl

2 gedachtes over “Met steun van EU hebben Palestijnen plan voorgesteld om Jeruzalem tot hun hoofdstad te maken

 1. Palestijnen en EU beweren nu 2022:
  Het is geen droom meer van de Palestijnse leiding, maar realiteit. De afgelopen
  2 jaar is er met steun van de Europese Unie gewerkt aan een plan waarbij in 2030 Jeruzalem de hoofdstad van een Palestijnse staat moet worden””

  Zijn ze vergeten dat Israël in Juni 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog tegen Egypte, Syrië en Jordanië en monsteroverwinning behaalden op hen? Jeruzalem werd toen bevrijdt van Jordaanse overheersing.

  Israël herwon de Golan van Syrië en Judea en Samaria, kwamen ook weer onder Joods Knesset bestuur.

  Israël vergrootte in 1967 met Gods Hulp [Psalm 149 en Ezechiel 36] maar liefst 3x zijn grondgebied. Gaza werd opnieuw Israëlisch grondgebied.
  Egypte met Nasser en zijn grote mond kregen toen weer het nakijken. 1958 Sinaï oorlog.

  Psalm 129…Beschaamd zullen worden en terugdeinzen ALLEN die Sion haten en zullen worden als gras op de daken dat verdort eer men het uittrekt.

  Like

 2. Ja, de EU helpt waar het kan ………..en Israel slaapt!

  Hopelijk gaan ze daar snel uit ontwaken want de palestijnen liggen goed op schema.

  De binnenlandse Arabische oproer, de Tempelberg hysterie, de palestijnse vlaggen op universiteiten en in Israel, de chantage van de Arabische partijen aan deze idiote regering & aanhang die iedere dag bezig is te overleven i.p.v. te regeren………het komt allemaal niet uit een vacuum.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.