Israël vernieuwt bouwplannen in het Ma’ale Adumim-gebied

De site van de universiteit van Maaleh Adumim (Samaria/Shomron). De Israëlische stad werd in 1976 gesticht en telt 38.155 inwoners (cijfers 2019)

De subcommissie voor bezwaren in het burgerlijk bestuur zal in juli een laatste hoorzitting houden over voorbehouden die zijn ingediend door Palestijnse Arabieren en linkse organisaties voor de bouwplannen in het E1-gebied, dat Ma’ale Adumim en Jeruzalem met elkaar verbindt.

Het openbaar ministerie maakte de aankondiging over de hoorzitting op dinsdag, in reactie op een administratief verzoekschrift ingediend door de burgemeester van Ma’ale Adumim, Benny Kashriel, bij de rechtbank van Jeruzalem.

De Israel Hayom -website meldde dat Kashriel eiste dat de commissie zou worden bijeengeroepen, nadat de laatste en laatste discussie over de bezwaren ongeveer zes maanden was uitgesteld . De hoorzitting vindt plaats op 18 juli, na het geplande bezoek aan Israël door de Amerikaanse president Joe Biden.

Volgens het rapport omvatten de bouwplannen in E1, waar de internationale gemeenschap zich al jaren tegen verzet , 3.500 woningen in een gebied van ongeveer 12 vierkante kilometer in het gebied tussen Ma’ale Adumim en Jeruzalem – dat werd uitgeroepen tot gemeentelijk gebied van Ma’ale Adumim in 1998.

De stad Ma’ale Adumim heeft 38.000 inwoners en het plan, dat decennia geleden werd gepromoot in samenwerking met het ministerie van Volkshuisvesting, is bedoeld om oplossingen te bieden voor jonge stellen en de grote vraag naar woningen in de stad.

Maale Adumim

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael renews construction plans in the Ma’ale Adumim area” van 1 juni 2022 op de site van Israel National News (INN)

Een gedachte over “Israël vernieuwt bouwplannen in het Ma’ale Adumim-gebied

  1. Het zovéélste project, maar één pieps uit Washington & EU…..en de bouwplannen verdwijnen weer in de la om plaats te maken voor nóg enkele illegale palestijnse projecten, gefinancierd door de EU.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.