Ze maken zich zorgen over de verspreiding van informatie, niet desinformatie

Screenshot uit de Oekraïense TV-reeks ‘Dienaar van het Volk‘ (2015-2019) met Vladimir Zelenski in de hoofdrol. Daarin speelt hij de rol van een leraar geschiedenis die op gewelddadige wijze president van Oekraïne werd. De reeks maakte Zelenski immens populair en diende in april 2019 als springplank naar het èchte presidentschap

Binnen enkele dagen neemt de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel een besluit over het lot van Julian Assange, nu de uitlevering van de WikiLeaks-oprichter aan de Verenigde Staten tegen het einde van de maand moet worden goedgekeurd of afgewezen. De zaak Assange toont aan dat de macht bezorgd is over de verspreiding van informatie, niet desinformatie.

En ik blijf denken, terwijl deze situatie tot een kookpunt komt, over hoe absurd het is dat het Amerikaanse imperium werkt aan een precedent dat het verbiedt om informatie te delen die de VS niet bevalt. Terwijl tegelijkertijd de westerse nieuwsmedia vol staan met schreeuwende krantenkoppen over de gevaarlijke dreiging van ‘desinformatie’.

Fairness and Accuracy In Reporting (FAIR) heeft een artikel gepubliceerd met de titel ‘Disinformation’ Label Serves to Marginalize Crucial Ukraine Facts over de manier waarop de massamedia het label ‘desinformatie’ hebben verdraaid om niet alleen de bewuste verspreiding van valse informatie te betekenen, maar ook van informatie die wel waar is, maar niet past in het westerse narratief.

“Om het verhaal van de VS te verdedigen, bestempelen de media steeds vaker realiteiten die de Amerikaanse informatiedoelen niet goed uitkomen als ‘desinformatie’, verspreid door Rusland of zijn proxies,” schrijft Luca Goldmansour van FAIR.

Ook Facebook heeft een nieuwe manier gevonden om kritische stemmen te smoren die ingaan tegen het dominante narratief. FB blokkeert je account en vraagt om Facebook Protect in te schakelen maar dan moet je wel eerst bijzonder strenge voorwaarden ondertekenen die voor normale mensen onaanvaardbaar zijn en ja, dan stopt het daar.

Censuur

Online platforms hebben hun censuurprotocollen opgevoerd onder de vlag van het bestrijden van desinformatie en misinformatie, en deze escalaties sluiten altijd aan bij de agenda van het het door de VS gecentraliseerde imperium om het narratief te controleren.

Onlangs nog vernamen we dat Twitter een nieuw beleid heeft dat zijn censuurpraktijken uitbreidt om ‘desinformatie’ over oorlogen en andere crisissen te bestrijden. En de oorlog in Oekraïne (wat een verrassing!) zal de eerste situatie zijn waarover het bedrijf dit nieuwe censuurbeleid zal opleggen.

Dan is er de recente controverse over de Disinformation Governance Board van het Department of Homeland Security, ook wel bekend als het ‘Ministry of Truth’. Dit is een een mysterieuze instelling die ogenschijnlijk bedoeld is om het Amerikaanse volk te beschermen tegen verkeerde ideeën uit Rusland en elders.

De activiteiten van de raad (wat ze ook waren) zijn ‘gepauzeerd’, in afwachting van een herziening die zal worden geleid door Michael Chertoff, een geducht moerasmonster en voorstander van foltering. De activiteiten van de raad zullen waarschijnlijk in een of andere vorm worden hervat, waarschijnlijk onder de leiding van iemand met een laag profiel die geen show-deuntjes zingt over desinformatie.

‘Big Brother is Watching You!’ Screenshot uit de film ‘1984’

Toegestane desinformatie

En dit komt allemaal naar buiten nadat Amerikaanse functionarissen ronduit aan de pers vertelden dat de Biden-regering opzettelijk desinformatie heeft verspreid onder het publiek met behulp van de reguliere pers om een informatieoorlog tegen het Kremlin te winnen.

Ze hebben letterlijk compleet ongefundeerde verhalen over Rusland en Oekraïne verspreid, maar niemand lijkt te roepen om een verbod op de sociale media-accounts van ambtenaren van de Biden-regering.

Je ziet zoveel discrepanties tussen wat het oligarchische imperium zegt en wat het feitelijk doet met betrekking tot desinformatie, omdat het geen probleem heeft met desinformatie. Het imperium dat is gebouwd op propaganda en leugens heeft geen probleem met propaganda en leugens. Het heeft een probleem met de waarheid.

Screenshot uit de film ‘1984′ naar het beroemde boek met de gelijkmatige titel van George Orwell uit 1949

Bezorgd om de waarheid

Ze zijn niet bezorgd over desinformatie, ze zijn bezorgd over informatie. Ze maken zich zorgen over journalisten die de ongekende informatie-uitwisselingskracht van het internet gebruiken om ongemakkelijke feiten te onthullen over de grootste en meest moorddadige machtsstructuur ter wereld.

Ze maken zich zorgen over mensen die ontdekken dat ze hun hele leven zijn voorgelogen over hun wereld, hun land en hun regering. Ze maken zich zorgen over mensen die hun nieuw verbonden geesten gebruiken om samen te besluiten dat ze niet houden van de status quo zoals die voor hen is uitgestippeld, en besluiten een nieuwe op te bouwen.

Alle beveiligingsmechanismen die men nu inbouwt om de informatiestroom online te manipuleren zijn er niet om leugens tegen te gaan, maar om de waarheid te elimineren. Deze mensen hebben er belang bij om alles duister en verwarrend te houden. En wij, de gewone mensen van de wereld, hebben er belang bij om alles in een ongemakkelijk daglicht te stellen. De agenda van de elite om de zaken duister te houden staat lijnrecht tegenover de agenda van het volk om de zaken te verlichten.

We worden niet beschermd door een barmhartige alliantie van bedrijven en regeringen die alleen willen dat we de waarheid kennen, maar we worden gemanipuleerd en onderdrukt door een oligarchisch imperium dat wil dat we leugens geloven. Daarom sluiten ze Assange op, daarom censureren ze het internet, daarom vullen ze onze geesten met propaganda, en daarom mogen we ze niet laten winnen.

Bronnen:

 • naar een artikel‘Ze zijn bezorgd over de verspreiding van informatie, niet desinformatie’” van 28 mei 2022 op de site van BLCKBX.tv
 • naar een artikel van Luca Goldmansour “‘Disinformation’ Label Serves to Marginalize Crucial Ukraine Facts” van 18 mei 2022 op de site van Fairness & Accuracy in Reporting (FAIR)
 • naar een artikel van Caitlin Johnstone “They’re Worried About The Spread Of Information, Not Disinformation” van 25 mei 2022 op de site van Activist Post

3 gedachtes over “Ze maken zich zorgen over de verspreiding van informatie, niet desinformatie

 1. @Bastiaan. De Openbaring van Johannes klopt nu als een bus. De 666-Beest is niet een beest, maar een hele dierentuin van gevaarlijke WEF monsters. Daar wordt ook over een teken op de voorhoofd of de hand gesproken. Daarover had ook het karnivoren-gespuis uit de diergaarde van Davos.

  Like

 2. Zomer 2009, was ik met Austrian Airlines onderweg, via Wenen, naar Israël. Door puur geluk ging ik niet direct door, maar kreeg acht uur de tijd Wenen te bezichtigen. In Wenen wachtte mij een verrassing: kennismaken met Russische toeristen. Ik ben een kind van de Koude Oorlog, en voor mij was het een axioma dat de Russen zijn slecht- en vooral gevaarlijk. Hoe groot was mijn verbazing deze “gevaarlijke mensen” in de Weense binnenstad te zien rondlopen met een stadsgids in hun hand. Zij keken vol bewondering naar alle bezienswaardigheden. Dus, beschaafde mensen, en geen gevaarlijke demonen. Toen sijpelde door mijn bewustzijn het idee dat, misschien, zijn wij slachtoffers van een soort desinformatie. Vooral de ontwikkelingen vanaf de Millennium hebben steeds meer twijfels gebracht over de “goede mensen” die onze beschermheren zijn. Zij bouwden op vakkundige wijze kastelen van leugens. Te beginnen met de oprichting van de EU en de introductie van de EURO. Beide gingen gepaard met zware leugens die de bedoeling hadden ons om de tuin te leiden. Er werd ons beloofd dat de prijzen zouden niet omhooggaan, en dat de wetgeving van de nationale parlementen staat boven die van de EU. Steeds meer kwam de gewaarwording dat onze politieke leiders staan op dezelfde voet als Quisling, Mussert, Degrelle en Maarschalk Petain. Moderne landverraders in een nieuw jasje. Hun Hauptkommissariat voor Europa is in Brussel. Dit uitschot is het voetvolk van gevaarlijke Geldvampiers van de WEF- en NWO kartel die tevens beheert ook de Amerikaanse overheid. Vroeger bestond de Amerikaanse overheid uit normatieve evenwichtige mensen, die respectabel uitkwamen. Zulke mensen konden de façade van degelijkheid tientallen jaren houden. In de laatste 20 jaar zijn ook de Geldvampiers veranderd. I.p.v. degelijke normatieve mensen, kwamen hoogmoedige psychopaten met holle blik in hun ogen: resultaat van zware gebruik van cocaïne en synthetische drugs. Niemand van hen heeft een normaal gezicht. Zij hebben de contact met de normale wereld verloren. Ook hun leugens worden steeds primitiever en kwalitatief van laag niveau. Zij zijn continue bezig met oorlogspelletjes als tijdverdrijf. Dat gelde voor de oorlog in Afghanistan, Irak, het verspreiden van de “pandemie”. Ook de oorlog in Oekraïne staat voor een groot deel op hun conto. Hun bemoeizucht heeft Rusland gedwongen met de oorlog te beginnen. De Russen hebben tot heden hun woord gehouden: a) de Sovjet-Unie heeft sinds 1945 tot 1990 geen een NATO-land direct aangevallen, b) na de Finse – Sovjetoorlog in 1940 moest Finland haar neutraliteit behouden, en de Sovjet-Unie of de Russische Federatie heeft haar sindsdien niet aangevallen. c) Alle Oostblok landen hebben in 1990 hun onafhankelijkheid gekregen; inclusief de Baltische staten.

  Like

 3. De Waarheid [Johannes 14] Overwint alle Desinformatie en wordt zichtbaar [via TV] voor de hele wereld als de Joodse Masjiach Jeshua neerdaalt op de Olijfberg in Jeruzalem samen met Zijn leger van 144.000 Joodse Ambassadeurs.
  Details in Openbaring 7 en 14.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.