Jeruzalem Dag: Tienduizend mensen bidden samen aan de Klaagmuur

Jeruzalem, zaterdagavond 28 mei 2022. De deelnemers aan de festiviteiten van Jeruzalem Dag ontrollen een reusachtige Israëlische vlag aan de Klaagmuur

De Western Wall Heritage Foundation, de gemeente Jeruzalem, het ministerie van Jeruzalem en Erfgoed en de Autoriteit voor de ontwikkeling van Jeruzalem hielden zaterdagavond feestgebeden ter ere van Jeruzalem Dag.

Een menigte van ongeveer 10.000 mensen nam deel aan de gebeden en liederen bij de Westelijke Muur (Kotel/Klaagmuur). Ze vierden de 55ste verjaardag sinds Israël de gebieden van Jeruzalem heroverde in de Zesdaagse Oorlog. De Oude Stad, die toen werd bezet door Jordanië, werd 19 jaar lang verboden gebied voor Joden.

Het avondgebed werd bijgewoond door Rabbi Shmuel Rabinowitz, rabbijn van de Westelijke Muur en Heilige Plaatsen; evenals door de burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion; de leiders van Israëls jeugdorganisaties; en ongeveer 4.000 jongeren die lid zijn van die organisaties in Jeruzalem en die zaterdagmiddag te voet zijn aangekomen.

Kunstenaars Ishay Lapidot, Yitzchak Meir en Haim Israel begeleidden de gebeden met liederen en vreugde. Aan het begin van het evenement werd een grote Israëlische vlag van ongeveer 1.000 vierkante meter verspreid over de jongeren op het Westmuurplein.

Video: Wat is Jeruzalem Dag?

Tijdens het evenement zei Rabbi Rabinowitz:

“Het geheim van de eeuwige keten van generaties is dat ze de droom aan ons hebben doorgegeven, van generatie op generatie; ze hebben voor ons de droom bewaard om terug te keren naar Jeruzalem. Dankzij hen ben je hier, u bent hier en ik ben hier. Vanavond wil ik u bedanken – in mijn naam en in de uwe – aan alle generaties die voor ons kwamen, die droomden van Jeruzalem, die schreven over Jeruzalem, die zwoeren om terug te keren naar Jeruzalem vanuit Ethiopië, vanuit Hongarije, vanuit Jemen en vanuit Spanje – ondanks het feit dat ze het nooit hebben gezien. Dankzij hen zijn we thuisgekomen. Dankzij hen bidden we hier vanavond, en dankzij hen – met de hulp van G’D zullen we het verdienen om de komst van onze rechtvaardige Moshiach (Messias) en de heropbouw van onze Heilige Tempel te zien, spoedig in onze dagen, amen.”

Burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion, zei:

“Jeruzalem, de hoofdstad van Israël, is blij en trots om deze geweldige jongeren in onze geliefde stad te ontvangen. Van hier, de heiligste plaats naar de Joodse natie, sturen we gebeden van eenheid, samenwerking en broederschap naar het hele volk van Israël, waar ze ook zijn, en aan de hele Joodse natie. Dit is een grote verdienste om hier samen met u te staan ​​op de feestdag van onze geliefde hoofdstad. Ik roep heel Israël op om naar Jeruzalem te komen en te genieten van de verbazingwekkende verscheidenheid die onze stad te bieden heeft.”

Bronnen:

  • naar een artikelTen thousand join holiday prayers at Western Wall” van 28 mei 2022 op de site van Israel National News (INN)

Een gedachte over “Jeruzalem Dag: Tienduizend mensen bidden samen aan de Klaagmuur

  1. Hopelijk is déze Jeruzalem dag eindelijk de dag is dat Israel wakker word, stopt met zijn pappen & nathoud politiek en begrijpt dat héél Jeruzalem de Joodse hoofdstad is en niet die van een Arabisch palestijnse minderheid in “Oost Jeruzalem” omdat anders de hoofdstad van de Joodse staat een hoofdstad van een staat zonder Joden zal worden.

    Het officiele scenario voor dit plan is al door de PA geschreven. Tot 2030 moet het tot uitvoering komen….mét behulp van onze westerse “vrienden”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.