Pater Patrick Desbois vervoegt de Raad van de Combat Antisemitism Movement (CAM)

Pater Patrick Desbois (°1955), een Franse katholieke priester die zijn leven heeft gewijd aan het identificeren, vastleggen en herdenken van massamoorden op Joden in heel Europa, is toegetreden tot de adviesraad van de Combat Antisemitism Movement, zo maakte de organisatie bekend.

Pater Desbois is voorzitter en oprichter van Yahad – In Unum, een wereldwijde humanitaire organisatie die zich inzet voor het identificeren en herdenken van de plaatsen van Joodse en Roma-massagraven in Europa, en het hoofd van de academische raad van het Babyn Yar Holocaust Memorial Center.

Hij is ook de auteur van “La Shoah par Balles” (2019) aka ‘De Shoah met kogels‘, winnaar van de National Jewish Book Award, en het onlangs uitgebrachte “The Fabric of Terrorists: Into the Secrets of Daesh”, op basis van zijn onderzoek naar de Yezidi-genocide in Irak.

Deborah Lipstadt is sinds 3 mei 2022 de speciale gezant van de Verenigde Staten voor het monitoren en bestrijden van antisemitisme. Hierboven sprak ze op de Conferentie van Presidenten op 26 mei 2022

“Ik ben verheugd om lid te worden van de CAM-adviesraad om te helpen bij de wereldwijde inspanningen om antisemitisme en de groeiende fenomenen van Holocaust-ontkenning, trivialisering en toe-eigening te bestrijden, en ervoor te zorgen dat de lessen van de Holocaust worden geleerd om toekomstige genociden te voorkomen”, zei Desbois.

“We hebben zoveel mogelijk bondgenoten en partners nodig om deze uitdaging aan te gaan, en ik zie in CAM een vitale inspanning om met verschillende religies samen te werken, is inclusief en heeft de grootste tent geopend voor diegenen die deze plagen op een zeer praktische manier willen verslaan .”

Zijn werk via Yahad is erkend door talrijke prijzen en openbare commentaren over de hele wereld. Het Simon Wiesenthal Centrum reikte de Joodse Medaille van Moed uit aan pater Patrick Desbois voor zijn inzet voor religieuze tolerantie en samenwerking, en hij heeft ook het Légion d’honneur ontvangen voor zijn werk aan de Holocaust. In 2017 ontving hij de Mensenrechtenprijs van de Lantos Foundation.

“We zijn buitengewoon vereerd en verheugd dat iemand met de passie en toewijding van pater Desbois om antisemitisme te bestrijden en de waarheid over de Holocaust aan het licht te brengen, toetreedt tot de CAM-adviesraad”, zei Sacha Roytman Dratwa, CEO van CAM.

“Pater Desbois heeft zijn leven aan dit werk gewijd en ik ben er zeker van dat het een onschatbare hulpbron zal blijken te zijn voor ons werk bij de Combat Antisemitism Movement.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Hana Levi Julian “Father Patrick Desbois Joins Board of Combat Antisemitism Movement” van 26 mei 2022 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.