CNN’s kluchtig onderzoek zegt dat Israël Palestijnse journaliste doelbewust heeft uitgeschakeld

Volgens CNN heeft hun ‘getuige’, Jamal Huwail van Al Fatah, gesteld dat Israëlische soldaten opzettelijk journaliste Shireen Abu Akleh hebben uitgeschakeld

CNN heeft een “onderzoek” gepubliceerd naar de moord op Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh, dat tot een schandalige conclusie komt: de journaliste was “een doelwit” en werd gericht gedood door Israëlische soldaten.

De uitspraak van CNN is het resultaat van een aantal getuigenverklaringen en ogenschijnlijke getuigenissen van “deskundigen”, die de nieuwszender heeft opgenomen in het artikel van 3.000 woorden dat dinsdag werd gepubliceerd.

Alvorens deze getuigenissen in overweging te nemen, is het nuttig om de onbetwiste feiten van het tragische incident te herhalen:

 • Abu Akleh werkte al 25 jaar voor de Qatarese staatszender Al Jazeera en had een uitgebreide achtergrond in het rapporteren over Israëlisch-Palestijnse zaken.
 • Op 11 mei vielen Israëlische troepen de stad Jenin binnen om een ​​arrestatie-inval uit te voeren na een golf van terroristische aanslagen in Israël waarbij 19 Israëli’s om het leven kwamen.
 • Jenin is een knooppunt voor terroristische activiteiten en staat bekend als een bolwerk voor de in Gaza gevestigde terreurgroep, de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ).
 • Abu Akleh werd neergeschoten tijdens een vuurgevecht tussen Palestijnse schutters en Israëlische troepen in de smalle straten van Jenin.
 • Op beelden die uren na de dood van Abu Akleh zijn vrijgegeven, is te zien dat Palestijnen kogelvrije vesten dragen die automatische wapens afvuren, waaronder een militant die om een ​​hoek leunt en lukraak schiet, op welk moment omstanders kunnen horen zeggen: “Ze hebben er een geraakt, ze hebben een soldaat, hij ligt op de grond.” De IDF heeft echter bevestigd dat geen Israëlische soldaten door geweervuur ​​zijn geraakt of gewond zijn geraakt.
 • De Palestijnse autoriteiten hebben herhaaldelijk het verzoek van Israël afgewezen om een ​​gezamenlijk onderzoek in te stellen naar de omstandigheden van de dood van Abu Akleh, en hebben Israël geweigerd belangrijke bewijsstukken te onderzoeken, waaronder de kogel die haar doodde.

Ondanks deze opvallende feiten heeft CNN ervoor gekozen om te vertrouwen op de verslagen van verschillende ooggetuigen, die beweerden dat Abu Akleh niet alleen in een Israëlisch kruisvuur werd betrapt, maar dat de moord opzettelijk was – wat op een daad van moord duidt.

Shatha Hanaysha

Een van die getuige is Shatha Hanaysha, die naast Abu Akleh was op het moment van haar dood. “Ze wilden ons vermoorden”, vertelde Hanaysha aan CNN. “Dit is waarom ze schieten; Ik heb geen andere reden waarom ze [sic] schieten. En ze weten dat we journalisten zijn.”

Waar CNN zijn lezers niet over informeert, is dat Hanaysha niet alleen een “Palestijnse journalist” is – zoals het netwerk haar beschrijft – maar iemand is die openlijk haar extremistische opvattingen deelt op sociale mediapagina’s, inclusief steun aan Palestijnse terroristen die dodelijke aanvallen op Israëlische burgers.

In tal van berichten looft ze de ‘martelaren’ die aanvallen hebben gepleegd, zoals haar ‘wapensoldaten’ die gisteravond een ‘executive schietoperatie hebben uitgevoerd die heeft geleid tot de moord op de bewaker van de nederzetting Ariel’, een referentie op een door Hamas opgeëiste aanval waarbij twee mannen in april het vuur openden op een Israëlische bewaker die in een hokje buiten de stad Ariel op de Westelijke Jordaanoever zat.

In andere berichten beschrijft ze terreuraanslagen waarbij onschuldige mensen zijn vermoord als ‘operaties’ en beschrijft ze Palestijnen die deze doden vieren als genietend van ‘feestjes’.

Een ander getuigeverslag dat CNN gebruikt, is afkomstig van “voormalig parlementariër en lid van de Palestijnse Fatah-partij in Jenin”, Jamal Huwail, die beweert dat Israëlische soldaten opzettelijk journalisten als doelwit hadden:

Jamal Huwail, een professor aan de Arab American University in Jenin, die hielp het levenloze lichaam van Abu Akleh van de weg te slepen, zei dat hij geloofde dat de schoten afkomstig waren van een van de Israëlische voertuigen, die hij beschreef als een “nieuw model met een opening voor sluipschutters”, vanwege de hoogte en richting van de kogels. “Ze schoten rechtstreeks op de journalisten”, zei Huwail.

Je kunt je alleen maar voorstellen hoe geloofwaardig de lezers van CNN Huwails getuigenis zouden vinden als ze wisten dat hij de terrorist die op 22 maart in Beersheba vier mensen vermoordde in een voertuig dat ramde en met mesjes tekeerging, een “eenzame leeuw” beschreef die “aan de alarmbel had getrokken jegens de criminele zionistische bezetting.”

CNN gaat verder met het versterken van zijn fantastische verhaal met bewijs van Chris Cobb, die door de nieuwszender een ‘expert op het gebied van explosieven’ noemt. Met behulp van afbeeldingen van CNN zou Cobb naar verluidt kunnen vaststellen dat Abu Akleh niet werd gedood door een “willekeurig schot”, maar “gericht was”.

Een snelle zoektocht naar Cobbs achtergrond leert dat hij verre van de onafhankelijke expert is die CNN suggereert. In plaats daarvan is hij adviseur van Forensic Architecture, dat talrijke pseudo-wetenschappelijke onderzoeken naar Israël heeft opgeleverd die aantoonbaar vooringenomen en misleidende conclusies hebben opgeleverd (zie hier , hier en hier ).

De bovengenoemde getuigenissen, evenals de verslagen van verschillende inwoners van Jenin, vormen het grootste deel van het stuk van CNN, naast de videobeelden die de publicatie zelf toegeeft dat “ze niet laten zien dat Abu Akleh wordt neergeschoten”.

Het feit blijft dat het nog steeds niet duidelijk is wie Shireen Abu Akleh heeft vermoord, of het een verdwaalde IDF-kogel was of vuur van Palestijnse gewapende mannen die probeerden de arrestatie van terreurverdachten in Jenin te voorkomen. Het is echter duidelijk dat ze niet het doelwit was van Israël.

Door kritiekloos de niet-bevestigde en bizarre beweringen te publiceren van individuen die duidelijk een anti-Israëlische bijl hebben om te malen, en ze vervolgens te presenteren als de onvermengde waarheid, heeft CNN Israël effectief als doelwit gekozen voor karaktermoord.

Bronnen:

 • naar een artikel van Rachel O’Donoghue “CNN’s Farcical Investigation Concludes Israel ‘Targeted’ Al Jazeera Journalist Shireen Abu Akleh” van 26 mei 2022 op de site van Honest Reporting
 • naar een artikel‘They were shooting directly at the journalists’: New evidence suggests Shireen Abu Akleh was killed in targeted attack by Israeli forces” van 25 mei 2022 op de site van CNN

Een gedachte over “CNN’s kluchtig onderzoek zegt dat Israël Palestijnse journaliste doelbewust heeft uitgeschakeld

 1. CNN zegt…………en daarom is het waar?

  CNN is van een ooit grote & succesvolle nieuworganisatie, verworden tot een kleine nieuwsgroep waar de kijkers en mass zijn weggelopen waardoor ze sensatie nodig hebben om ‘in beeld te blijven.

  Deze “waarheid” van CNN is zo een sensatie verhaal. Jammer genoeg zonder énig bewijs!

  Dit bewijs kan er alléén komen als er samengewerkt word met de PA…..maar die hebben de bewijzen begraven en weigeren mee te werken.

  Eenzijdig met obscure “getuigen” probeert CNN ze de opinie te manipuleren tegen ‘alléén Israel en dát niet voor de eerste keer.

  Dit noemt men Antisemitisme/Jodenhaat puur!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.