Belgisch viroloog waarschuwt: ‘Corona pandemie is nog lang niet voorbij’

De Belgische Dr. Geert Vanden Bossche waarschuwt dat massale vaccinatie tegen Covid-19 dit najaar wereldwijd kan leiden tot een catastrofe

Om een ​​pandemie onder controle te krijgen, moet een voldoende deel van de bevolking steriliserende immuniteit verwerven, zodat overdracht tussen individuen tot een minimum kan worden beperkt en groepsimmuniteit van de hele bevolking kan worden bereikt. 

Massale COVID-vaccinaties zijn een medische ramp geweest in de VS en veel andere landen omdat de vaccins een hoge mate van overdracht van het virus mogelijk maken en onze aangeboren en natuurlijk verworven immuniteit blokkeren. 

Als gevolg van deze hoge mate van verspreiding van COVID-infectie, zal de huidige stilte in virulentie (ernstige gevolgen en sterfgevallen) snel omhoogschieten naar niveaus die veel hoger zijn dan in 2020.

Deze waarschuwing dat de pandemie “nog lang niet voorbij” is, komt van Geert Vanden Bossche, een bekende vaccinoloog in België die al meer dan een jaar de alarmbellen luidt.

Geert is niet de enige die tot deze conclusie komt, maar hij is een van de weinige vooraanstaande onderzoekers die zich uitspreekt. Veel onderzoekspapers kwamen meer dan een jaar geleden tot deze conclusie. Geert verwijst naar een dergelijk artikel , “Risico van snelle evolutionaire ontsnapping uit vaccins die zich richten op Sars-CoV-2 spike-eiwit”:

Het spike-eiwit RBD [receptorbindingsdomein] van Sars cov2 is het moleculaire doelwit voor veel vaccins die erop gericht zijn het virus onder controle te krijgen. Zo’n smalle moleculaire focus verhoogt het spookbeeld van virale immuunontduiking als een mogelijke faalmodus.

In deze context zullen vaccins die geen steriliserende immuniteit bieden (en dus transmissie blijven toestaan) leiden tot een opeenhoping van grote staande viruspopulaties, waardoor het risico op immuunontsnapping aanzienlijk toeneemt.

Begin vorig jaar stuurde Geert een videoboodschap naar de Wereldgezondheidsorganisatie over zijn urgente zorgen over massavaccinaties. Zijn pleidooi was om “het wetenschappelijke debat te openen over hoe menselijke interventies momenteel de virale immuunontsnapping stimuleren.” Hij noemde de massale vaccinaties een ‘kolossale blunder’. Hij riep op tot “het bedenken van een strategie … om de gestaag opkomende, zeer besmettelijke varianten uit te roeien.”

Geert is vooral gealarmeerd door de vaccinatie van de jongeren, die het beste aangeboren immuunsysteem hebben, dat normaal gesproken werkt als een spons, of afvoer, om de hele bevolking van een pandemie te bevrijden. Volgens hem is het de superieure kracht van het aangeboren immuunsysteem bij kinderen, met hun vermogen om het virus te neutraliseren, dat de bevolking in staat stelt groepsimmuniteit te bereiken. Maar door vaccinale antistoffen bij jongeren te injecteren, waarschuwt Geert dat we in feite neutraliserende antistoffen vervangen door niet-neutraliserende antistoffen:

Kun je je voorstellen wat dit zou betekenen als je de aangeboren immuniteit van jongeren permanent onderdrukt? Want dat is precies wat we gaan doen als we de jongeren vaccineren. Deze mensen zullen hun aangeboren antilichamen volledig onderdrukt hebben, en hun verworven antilichamen van de vaccins zullen volledig waardeloos zijn[.] … Het zal voorkomen dat de bevolking ooit groepsimmuniteit bereikt.

Geert publiceert op Substack . Onder zijn vele interviews zijn twee lange interviews op The HighWire met Del Bigtree (18 november 2021,  hier en 6 mei 2022,  hier ).

In zijn interview met Del Bigtree in november 2021 voorspelde Geert dat de delta-variant, die de gevaccineerden al besmette, binnenkort zou worden vervangen door een nieuwe variant, die transmissie-immuniteit van het vaccin zou hebben en die transmissie mogelijk zelfs zou versterken. 

Het blijkt dat Geert gelijk had. De volgende maand verscheen ommicron. Deze nieuwe variant is meer overdraagbaar dan delta, en naar zijn mening lijken infecties net zo of vaker voor te komen bij volledig gevaccineerde patiënten en kunnen herstelde patiënten opnieuw besmetten, zoals hij voorspelde.

In het interview van mei 2022 voorspelde Geert, die de omicron-familie van virussen nauwkeurig voorspelde, nu dat er een nieuw type variant op komst is – een variant die niet alleen overdracht van het virus mogelijk maakt, maar veel virulenter zal zijn dan ommicron. Hij vertelde Del: “De pandemie is allesbehalve voorbij.”

Zijn stelling is dat een massale vaccinatie waarmee het virus kan ontsnappen, druk uitoefent op het virus om meer overdraagbaar te worden, na natuurlijke selectie van de sterkste. Aangezien velen in de populatie zich in dezelfde situatie bevinden, wat betekent dat ze gevaccineerd zijn en het vaccin op dezelfde manier immuundruk uitoefent op het virus, wordt het sterkste mutante virus (het sterkste in transmissie) uiteindelijk de dominante variant in de populatie.

Maar het is de tweede fase van virale mutatie die Geert het meeste zorgen baart. Nu het zeer overdraagbaar is geworden, werkt het virus aan de volgende stap van de virale aanval: virulentie. Geert voorspelt dat de combinatie van een niet-steriliserend vaccin en het muterende virus zal leiden tot zowel een hoge besmettelijkheid als een veel hoger niveau van ernstige ziekte en sterfte.

Hij beschrijft de wetenschap achter zijn geloof in het interview van mei 2022. Hoewel die wetenschap niet gemakkelijk te begrijpen is, zou ze als volgt kunnen worden omschreven: dezelfde factor die ervoor zorgt dat het virus zeer overdraagbaar is in het neus- en keelgebied, blokkeert ook de overdracht van de ziekte tussen cellen in de onderste luchtwegen, wat waar ernstige ziekte optreedt. 

Geert denkt dat de virusmutaties hard aan het werk zijn om dat obstakel in de longen te overwinnen. Hij is van mening dat het virus onder enorme druk staat om zodanig te muteren dat het ernstige luchtwegaandoeningen veroorzaakt en voorspelt dat dit binnen enkele weken zal gebeuren.

De algemene boodschap die deze wetenschapper uitzendt, zou kunnen zijn dat we niet alleen in oorlog zijn met een muterend virus, maar ook met een complexe wisselwerking tussen een muterend virus, bevolkingssegmenten met goed functionerende aangeboren en natuurlijke immuniteit, en bevolkingssegmenten (de meeste van de populatie) die vaccinale antilichamen dragen die het virus niet neutraliseren. Dit is onbekend terrein en de discussie wordt bemoeilijkt door wetenschappelijke complexiteiten die niet gemakkelijk te begrijpen zijn.

Het is de moeite waard om naar Geerts stem te luisteren, omdat hij de tijd neemt om zijn standpunt uit te leggen en naar verschillende aspecten van de wetenschap kijkt: vaccinologie, virologie, immunologie en evolutionaire biologie. Geerts denken kost tijd om te begrijpen, maar het is een goed tegengif voor de verwarring die wordt veroorzaakt door COVID-nieuws.

Bronnen:

  • naar een artikel van George W. Ford “Is the COVID Pandemic about to Get Ugly?” van 26 mei 2022 op de site van American Thinker
  • naar een artikel van Dorien Vanmeldert “Gezondheidsinstituut Sciensano: ‘Bescherming coronavaccins neemt snel af, vooral tegen besmetting met symptomen’” van 26 mei 2022 op de site van VRT NWS

2 gedachtes over “Belgisch viroloog waarschuwt: ‘Corona pandemie is nog lang niet voorbij’

  1. Gelijk hebben of gelijk krijgen, is een wereld van verschil. Ik hoop echt dat Dr. Geert Vanden Bossche ongelijk heeft. Helaas heeft hij het al dikwijls bij het rechte eind gehad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.