Wetenschapper bewijst: ‘Journaliste Abu Aqleh werd doodgeschoten door een Palestijnse terrorist’

De Palestijnse journaliste Shirin Abu Aqleh van Al Jazeera werd op 11 mei 2022 vermoedelijk doodgeschoten door een militielid van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ)

Shireen Abu Aqleh , een ervaren journalist bij Al Jazeera , werd twee weken geleden door een verdwaalde kogel gedood in Jenin terwijl zij verslag deed van een vuurgevecht tussen Israëlische speciale troepen en Palestijnse terroristen en de opschudding rond het incident is nog steeds niet geluwd.

Onmiddellijk na de dodelijke schietpartij beschuldigden Palestijnen Israël ervan haar opzettelijk te hebben aangevallen, maar de Palestijnse Autoriteit wees het verzoek van Israël om een ​​gezamenlijk onderzoek naar de dood in te stellen categorisch af, inclusief het beschikbaar stellen van de kogel voor een wederzijds overeengekomen forensisch deskundige om te analyseren.

Ondertussen hebben de wereldwijde media, geleid door CNN, al een besluit genomen over wat er die dag is gebeurd en blijven Israël schuldig verklaren aan de daadwerkelijke moord op Abu Aqleh, vertrouwend op Palestijnse verslagen over wat er is gebeurd. Volgens de prominente Israëlische arts Nachum Shachaf is de waarheid echter het tegenovergestelde van wat mediabronnen beweren.

In 2000 was het Shachaf die bewees dat IDF-troepen niet schuldig waren aan de dodelijke schietpartij op Muhammad al-Dura in Gaza. Shachaf heeft nu de beelden en foto’s van de schietpartij op Abu Aqleh bekeken en is tot de conclusie gekomen dat ze is doodgeschoten door Palestijnen.

30 september 2000. Jamal al-Dura en zijn 12-jarige zoon, Muhammad al-Dura verschuilen achter een betonblok. De jongen werd doodgeschoten door Palestijnen, tijdens een vuurgevecht tussen IDF-soldaten en Palestijnse terroristen

“Ik deed meer dan alleen theoretisch de zaak onderzoeken – ik ging zelfs naar de plaats waar het gebeurde”, zei Shachaf over de schietpartij in al-Dura. “Ik sprak met de soldaten die daar waren geweest, en interviewde de France 2 journalist, Talal Abu Rahma, die de vermeende schietpartij had gefilmd, en ik slaagde er zelfs in hem de erkenning te ontfutselen dat het geen IDF-soldaten waren die geschoten hadden op al-Dura.”

Over de gebeurtenissen in Jenin twee weken geleden, merkt Shachaf op: “Op de foto’s en beelden kun je een gewapende Palestijn zien schieten in de richting van het gebouw waar naast Abu Aqleh en twee van haar collega’s van Al Jazeera stonden. Een even later kwamen er nog twee journalisten naar toe.”

“Er waren daar in totaal zeven Al Jazeera -journalisten,” zegt Shachaf, “en wat ik zou willen weten is: waarom? Ik wil geen voorbarige conclusies trekken, maar het het lijkt er zeker op dat iemand hen vertelde dat ze die ochtend iets moesten verwachten, want anders is er geen manier om uit te leggen waarom er plotseling zeven journalisten opdaagden om verslag te doen van een IDF-operatie van het soort dat om de andere dag plaatsvindt.”

“Ze zijn veel geslepener dan wij”, voegt Shachaf toe, ter verklaring van waarom de IDF kan winnen op het slagveld, maar dan de public relations-oorlog verliest. “Ze hebben geen grenzen. En toch hebben ze de video gepubliceerd waarin we deze gewapende Palestijn kunnen zien schieten in de richting van het gebouw waar naast Abu Aqleh stond, en je kunt hem echt zien schieten, niet op de Israëlische troepen daar, maar tegen Abu Aqleh zelf. Dit incident was bedoeld om Israël op het wereldtoneel te vernederen”, beweert hij.

Hij citeert ook de woorden van een van de Palestijnen die ter plaatse was, ook gedocumenteerd: “We hebben iemand geraakt.” De woorden werden algemeen geïnterpreteerd als verwijzend naar een IDF-soldaat, maar in feite raakten geen IDF-soldaten gewond in het vuurgevecht. Volgens Shachaf zag de Palestijn Abu Aqleh waarschijnlijk van een afstand, liggend op de grond, en vanwege haar kogelvrije vest en helm zag hij haar aan voor een soldaat die de terroristen hadden weten te raken.

“De IDF wilde de kans krijgen om de kogel uit Abu Aqleh te onderzoeken en ook om het rapport van de patholoog te zien”, voegt hij eraan toe. “Als de terroristische organisaties er zo zeker van waren dat de Israëlische strijdkrachten haar hadden neergeschoten, wat is dan het probleem met het onthullen van de kogel, de grootte van het kogelgat en het rapport van de patholoog? Zelfs zonder de kogel kan het ingangspunt worden gemeten, die bepaalt de grootte van de kogel die het heeft gemaakt.” 

Hij merkt op dat de Kalashnikov-geweren die door de terroristen worden gebruikt een grotere boring hebben dan de kanonnen die door de IDF worden gebruikt, en dat het daarom een ​​eenvoudige zaak zou zijn om te bepalen wie haar heeft neergeschoten.

Uit de foto’s en videobeelden van het incident, merkt Shachaf op, “is het duidelijk dat de journalisten achter een muur stonden. De muur verborg hen voor de IDF-troepen die aan de andere kant waren, verder weg. Er konden geen schoten door die muur zijn gekomen , en hetzelfde was het geval met het neerschieten van al-Dura, zoals we hebben aangetoond uit het onderzoek dat we daar destijds hebben uitgevoerd.” 

Volgens Shachaf stonden de Al Jazeera- journalisten op een plek die van achteren, van rechts en van voor hen werd beschermd, en die alleen aan hun linkerkant open was, tegenover de Palestijnse terroristen die wild schoten, in het vage richting van de IDF-troepen.

“Er zijn nog een paar andere interessante punten met betrekking tot de betrokken afstanden”, voegt hij eraan toe. Op de vraag of hij echt gelooft dat de Palestijnen er zelf een hadden kunnen neerschieten, merkt hij op dat Abu Aqleh een christen was en dat haar dood daarom niet als iets verschrikkelijks werd beschouwd.

Shachaf herinnert zich ook dat de internationale media ten tijde van het al-Dura-incident ook snel de schuld van de Israëli’s aannamen en uitspraken, maar toen het tegendeel eenmaal bewezen was, ontkenden ze ooit hun beschuldigingen te hebben geuit, ondanks alle bewijzen van het tegendeel. Als zodanig, zelfs als ooit onomstotelijk bewezen is dat de dood van Abu Aqleh het gevolg was van Palestijns vuur, verwacht dan geen verontschuldiging van CNN, AP of iemand anders.

Bronnen:

 • naar een artikel van Shimon Cohen “Scientist: ‘Abu Aqleh was shot by a Palestinian terrorist, says evidence’” van 25 mei 2022 op de site van Israel National News (INN)

2 gedachtes over “Wetenschapper bewijst: ‘Journaliste Abu Aqleh werd doodgeschoten door een Palestijnse terrorist’

 1. De betreffende kogel is in het bezit van de Palestijnse Autoriteit.
  Als deze kogel van Israëlische afkomst was geweest dan hadden we al met heel veel tam tam gehoord welke moordenaars De Israëliërs zijn.

  Like

 2. CNN, Al Jazeera & AP hebben allang besloten hoe het zit en dat heeft ‘natuurlijk’ niets met Antisemitisme te maken…..maar wél alles met hun Jodenhaat voor de Jodenstaat, want dát is hoe het zit.

  Ik zie niets van hun obsessieve waarheids onderzoeken voor Amerikaanse/Arabische journalisten die zijn vermoord in conflicten, maar daar was er geen Israel om te beschuldigen.

  En dus produceren zij ‘bewijs’ via obscure experts & getuigen.

  De huidige media zijn totaal doorgedraaid. Ze moeten 24/7 uitzenden en komen stééds opnieuw weg met hun leugens, halve waarheden & gemanipuleer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.