Palestijnse academicus: ‘De Joden moeten terug naar Europa of we doden en begraven ze hier in Palestina’

De Palestijnse academicus Riyad Abu Ras zei in een show van 16 mei 2022 op Al-Quds Al-Youm TV (Islamic Jihad – Gaza) dat de Joden ofwel “terug kunnen gaan naar Europa” of ze worden gedood en begraven in Palestina. 

Hij zei dat de Britten de Joden naar Palestina stuurden omdat ze een “overlast” waren geweest in Europa en om “een dolk in de rug van de Arabische en islamitische natie” te creëren. Hij legde uit dat de Joden een criminele “stelletje moordenaars en intriganten” in Europa waren geweest, en hij zei dat Israël “ontmanteld” moest worden.

Riyad Abu Ras: “Groot-Brittannië zag zichzelf als de opvolger van het islamitische kalifaat en van de moslimkalief. Het beleid in Palestina was gebaseerd op twee dingen: ten eerste, dat dit een land is zonder volk en dat de joden een volk zijn zonder een land. Ze wilden van de Joden in Europa af, omdat de Joden daar overlast veroorzaakten. Ze waren een stelletje moordenaars en samenzweerders en vormden criminele bendes.”

Interviewer: “Ja, dus [de Britten] baanden de weg voor hen om naar Palestina te verhuizen.”

Abu Ras: “[De Britten zeiden:] ‘We zullen van ze afkomen door [hun] emigratie naar Palestina.’ Ten tweede wilden ze dat de staat Israël tot op de dag van vandaag zou blijven dienen als een dolk in de rug van de Arabische en islamitische natie.

“Zelfs de naam van de slag [mei 2021], het Zwaard van Jeruzalem, draagt ​​een zeer belangrijke symboliek in onze psyche en herinnering – dat het conflict niet alleen een conflict is over een stuk land. Dit stuk land vertegenwoordigt een deel van onze religie, geschiedenis en erfgoed.

“Jeruzalem kan niet onder de controle staan ​​van de Joden, die buitenlanders zijn, vreemdelingen die vanuit Europa en Zuid-Amerika naar ons toe kwamen om zich hier te vestigen. Deze kolonie moet ontmanteld worden. Deze Joden… Het is een staat, een kolonie, een nederzetting, die moet worden ontmanteld.

“De stukken hout en draagbare gebouwen waaruit het is gebouwd, moeten worden ontmanteld. Ze kunnen naar de hel gaan! Er is veel land in Zuid-Amerika en Europa, laat ze daarheen gaan. Als ze [de joden] zo leuk vinden, laat ze ze dan opnemen. Maar [de joden] hebben geen plaats op deze Palestijnse land.

“Planten groeien niet in de woestijn, zoals ze zeggen. Het is een andere cultuur, identiteit en geschiedenis, die kan niet groeien in een islamitisch land, een land dat Allah er een graad van heiligheid aan heeft gegeven.

“Hun lot is een van de twee: ofwel weggaan, of sterven en begraven worden op Palestijnse grond. Er is geen derde optie. Ofwel Europa – zij hebben ze hier gebracht – brengt ze terug naar Europa, of Palestina wordt hun kerkhof, zoals het was voor andere bezetters, zoals de kruisvaarders en de Tataren.”

Bronnen:

  • naar een artikelPalestinian Academic Riyad Abu Ras: The Jews Have Two Choices – Go Back To Europe, Or Palestine Will Be Their Graveyard” van 16 mei 2022 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Palestijnse academicus: ‘De Joden moeten terug naar Europa of we doden en begraven ze hier in Palestina’

  1. Het hoge intellectuele gehalte van nóg een palestijnse academicus word weer eens bevestigd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.