Hoeveel namen kent u van journalisten die zijn omgekomen in oorlogsgebieden?

Vrouwen houden portret van de christen journaliste Shireen Abu Akleh omhoog

Hoeveel namen kent u van journalisten die zijn omgekomen in oorlogsgebieden? De meeste mensen kunnen er één noemen – Shireen Abu Akleh – slechts één zo’n journalist, van de 2658 vermoorde 1990-2020. Er is een naam voor die selectieve aandacht.

Wist je dat er de afgelopen jaren twaalf Al Jazeera -journalisten zijn vermoord, waarvan zeven in Syrië? Hoeveel van hun namen of de namen van de andere journalisten die zijn omgekomen in oorlogsgebieden kent u?

Volgens de International Federation of Journalists (IFJ) werden in het eerste rapport van 1990-2020 2.658 journalisten gedood terwijl ze verslag deden van oorlogen en conflicten.

Vijftig procent (50%) van deze journalisten (en hun cameramensen en ander ondersteunend personeel) werd vermoord in tien van de gevaarlijkste landen: “Irak (399 doden); Mexico (175); Filippijnen (159); Pakistan (138); Indië (116); Russische Federatie (110); Algerije (106); Syrië (96); Somalië (93); en Afghanistan (93).

Deze journalisten stappen niet op landmijnen en komen niet in een kruisvuur terecht. De IFJ concludeert dat “de meeste journalisten worden vermoord als vergelding voor wat ze schrijven, in plaats van te worden gedood door de gevaren van oorlogsverslaggeving.”

Ik vraag het opnieuw – zoals Noa Tishby, de Israëlische actrice, vraagt ​​in een TikTok die ze zojuist heeft gepost: hoeveel namen van deze journalisten ken jij?

@noatishby

It’s been a week since the horrific death of Shireen Abu Akleh. It was NOT an execution or a targeted assassination. Sadly journalist are killed around the world every week, without the same global reaction. This is the antisemitic double standard. Rest In Peace Shireen #israel #jewish #jewishtiktok #jewishgirl #israeltiktok #israeli #israelpalestine #shireenabuaklah #antisemitism #jewhatred #racism

♬ original sound – Noa Tishby

De meeste mensen kunnen niemand noemen. Sinds vorige week kunnen de meeste mensen echter één – en slechts één zo’n journalist noemen: Shireen Abu Akleh, de christelijke Palestijn wiens begrafenis werd bewapend door Palestijns-Arabische terroristische groeperingen als propaganda in Jeruzalem.

Jodenhaters over de hele wereld geloven nu dat Israël echt het slechtste land ter wereld is en schieten naar verluidt hardvochtig journalisten neer.

Dergelijke overtuigingen zijn des duivels, aangezien Israël waarschijnlijk het enige land in de regio is dat echt persvrijheid toestaat en de meest wrede kritiek op zijn beleid dagelijks in de in Israël gevestigde media laat verschijnen.

Die Arabieren die in Gaza of op de ‘Westelijke Jordaanoever’ wonen, staan ​​absoluut geen persvrijheid toe. Iedereen die de waarheid durft te melden, wordt met de dood bedreigd, gekidnapt, gemarteld, vermoord of nooit meer toegelaten.

Bedankt Noa Tishby om dit onder mijn aandacht te brengen – en bedankt professor Amy Elman voor het sturen van de Tishby-presentatie mijn kant op.

Bronnen:

  • naar een artikel van Prof. Phyllis Chesler “How many names of journalists killed in war zones do you know?” van 24 mei 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Hoeveel namen kent u van journalisten die zijn omgekomen in oorlogsgebieden?

  1. 0!

    Maar CNN & AP in hun obsessieve zoektocht naar “de waarheid” hebben vastgesteld dat de journaliste is doodgeschoten door Israel.

    De palestijnse “ooggetuigen” zijn echter net zo onbetrouwbaar als de netwerken zelf.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.