Door de EU gefinancierde NGO’s moeten Palestijnen ‘helpen’… om Israël van de kaart te vegen

Mensenrechtenorganisaties Amnesty International, Human Rights Watch en ngo’s zoals bv Broederlijk Delen, Pax Christi, Vrede VZW, Stop de Bezetting, Palestina Komitee, Oxfam en zovele anderen eindelijk ontmaskerd. Het gaat ‘m niet om de Palestijnen te helpen maar enkel en alleen om Israël te beschadigen, Israëlbashen onder het mom van ijveren voor mensenrechten.

In het volgende artikel lezen we de waarheid achter de industrie van honderden ngo’s die van zogenaamde hulp voor Palestijnen een miljoenen business hebben gemaakt. Zelfbenoemde mensenrechtenactivisten zijn niet in Gaza of op de Westoever aanwezig met het nobele doel om mensen te helpen.

Ze zijn er om geld te verdienen en de pro-Palestijnen te helpen… maar vooral om de Palestijnen te ‘helpen’ om Israël van de kaart te vegen. Geef toe, ze hebben niets anders dan ‘achtenswaardige’ doelen voor ogen, die Westerse dwazen en naïeve huichelaars.

Ala’adin uit Al-Bireh begroette nieuwe buitenlandse aankomsten in Palestina altijd met een opgewekt: “Dus jij bent hier ook om mijn land te redden?” Hij was dol op het bespotten van goede bedoelingen.

Toch is het eerlijk om te zeggen dat de meeste internationale bezoekers van Palestina, vooral degenen die in hulp- of activismecampagnes komen, dit op zijn minst gedeeltelijk uit geweten doen. In Groot-Brittannië, en ik durf te zeggen het grootste deel van Europa, wordt de Palestijnse bevrijding algemeen gezien als een ‘goede’ zaak. 

Hoewel veel Palestijnen zich in de steek gelaten voelen door de internationale gemeenschap, heeft Egypte ons zeker geleerd de heersers van een land niet te verwarren met zijn bevolking. In Londen, waar ik opgroeide, was dit conflict een ‘rode lijn’-onderwerp.

Als je het verkeerde standpunt innam over Palestina-Israël, was dat net zo erg als de doodstraf steunen, of Margaret Thatcher aardig vinden, en je zou worden beschouwd als de vleesgeworden duivel. Zoals ik op een Kensington-etentje hoorde: “Je kunt geen goed mens zijn als je denkt dat de bezetting oké is.”

Hoewel de overgrote meerderheid van de expats die hier wonen oprecht geloven in de zaak van bevrijding, is dit lang niet de enige reden voor onze massale invasie . Sinds de oprichting van de Internationale Solidariteitsbeweging in 2001, zijn er meer dan 200 NGO’s ontstaan ​​op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza. Hun aanwezigheid bewijst hoe gunstig de Palestijnse omstandigheden zijn geworden.“ 

Palestina is het best bewaarde geheim in de hulpindustrie’, is mij verteld door Emily Williams, een Amerikaanse projectmanager bij een medische NGO. “Mensen hebben veldervaring nodig en Palestina klinkt cool en gevaarlijk omdat het kan worden omschreven als een oorlogsgebied, maar in werkelijkheid is het redelijk veilig en heeft het alle gemakken die internationals willen

De kwaliteit van leven is hier zoveel hoger dan ergens als Afghanistan, maar we vertellen het aan niemand, zodat we niet worden vervangen of opnieuw worden toegewezen .”Die kwaliteit van leven wordt snel zichtbaar in de A-gebieden. 

In steden als Ramallah en Nablus zijn dure restaurants en machtige financiële instellingen tegenwoordig heel gewoon. Het nachtleven en entertainment breiden zich uit om tegemoet te komen aan internationale smaken.

Soms passen deze smaken ongemakkelijk bij lokale waarden. Meer dan eens heb ik de angst gehoord dat onze invloed de tradities van de Palestijnse samenleving zal schaden. De meeste internationals proberen op zijn minst cultureel gevoelig te zijn, maar onze verschillen kunnen opvallend zijn. 

Ik kan me alleen maar voorstellen hoe Westbankiers zich voelen om ons naar Jeruzalem of zelfs Tel Aviv te zien vliegen, maar deze reizen hebben een aantrekkingskracht op bezoekers uit het Westen, die op slechts een halfuur rijden ergens meer als thuis kunnen zijn. In mijn ervaring zijn deze guilty pleasures ook populair onder jonge Palestijnen met de nodige ID.Het is geen toeval dat een stijging van het aantal internationale bezoekers hier samenvalt met de economische malaise in het Westen en een krimpende arbeidsmarkt.

Met de proliferatie van NGO’s, geven de diploma’s die thuis nog maar op papier waren ons recht op prominente posities in groei-industrieën. Voor mediaprofessionals is hier een schat aan materiaal te vinden, samen met de ervaring om aan zo’n groot probleem te werken. 

Palestina is een betrouwbare bron van nieuwsberichten sinds het begin van het conflict, en het ontvangt forensische, zij het vaak misleide, analyses over de hele wereld. Voor westerse studenten wordt Arabische taalvaardigheid steeds wenselijker en veel Engelse universiteiten regelen nu stages in ruil voor vrijwilligerswerk. 

Voeg daarbij een warmer klimaat, de natuurlijke wonderen en heilige plaatsen van Palestina, lagere misdaadcijfers en een belachelijk gastvrije gastbevolking, en het is geen wonder dat Bi’lin op een vrijdagochtend op een model van de Verenigde Naties lijkt.

De Waarheid

Hier zien we de waarheid. “Pro-Palestijns” zijn (wat natuurlijk anti-Israël betekent) is trendy en cool. Er heen gaan maakt iemand tot een waaghals, bereid zijn leven te riskeren. Duizenden jonge, nep-humanitairen gaan daarheen om een ​​gebruik te vinden voor hun nutteloze diploma’s.

Zij worden betaald door honderden NGO’s die opduiken om hen te huisvesten, op wie altijd kan worden gerekend om al het geld in te zamelen dat nodig is om de Palestijns-Arabische NGO te behouden industrie gaat. Maar diezelfde Israëlhaters zullen graag naar Tel Aviv reizen om te genieten van het comfort van thuis.

En de NGO’s, overspoeld met geld van westerlingen die vinden dat dit de heiligste zaak op aarde is, brengen plichtsgetrouw rapporten uit over hoe verschrikkelijk de omstandigheden zijn, terwijl ze het in dit ‘oorlogsgebied’ beleven. Die rapporten, vol leugens en overdrijvingen, worden gebruikt om meer geld in te zamelen zodat deze nep-avonturiers het waar kunnen blijven maken.

Geld dat zou kunnen worden gebruikt om mensen in nood daadwerkelijk te helpen, wordt in plaats daarvan omgeleid om jonge mensen te helpen het waar te maken en anti-Israëlische rapporten te schrijven.

Dit artikel heft het gordijn, slechts een klein beetje, op voor een hele industrie die zich toelegt op het demoniseren van Israël.

Het is een heel financieel en sociaal ecosysteem waar iedereen weet dat ze deel uitmaken van een spel, maar ze willen de wereld niet op de hoogte stellen van de waarheid, omdat ze het risico lopen hun comfort, status en prestige te verliezen – om nog maar te zwijgen van hun salarissen. Ze zamelen geld in door te beweren dat het leven in de territoria verschrikkelijk en gevaarlijk is, terwijl ze graag samenkomen om daar te wonen omdat het zo veilig en comfortabel is.

Het is een schandaal – maar de enige mensen die het kunnen blootleggen zijn degenen die ervan profiteren, dus het blijft een vies klein geheimpje.

Bronnen:

  • naar een artikelScandal: Anti-Israel NGOs hide the truth for their own profit” van 24 mei 2011 op de site van Elder of Ziyon (EoZ)

Een gedachte over “Door de EU gefinancierde NGO’s moeten Palestijnen ‘helpen’… om Israël van de kaart te vegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.