Waarheid is vreemder dan fictie, maar vreemder zijn nog steeds leugens

De Palestijnse journaliste Shirin Abu Aqleh van Al Jazeera werd in de ochtend van 11 mei 2022 in het hoofd geraakt door een verdwaalde kogel. Zij overleed ter plekke

“De waarheid is vreemder dan fictie, maar vreemder zijn nog steeds leugens” is een citaat uit Philip Roth’s Great American Novel. Ik denk vaak aan dat citaat als ik onderzoek doe naar anti-Israël propaganda. 

Een groep acteurs en andere entertainers ondertekenden een open brief voor “Artists for Palestine UK”, waarin onder meer staat:

We zijn diep verontrust door de moord door de Israëlische bezettingstroepen op de zeer gerespecteerde Palestijnse journalist Shireen Abu Akleh, toen ze aankwam, met een duidelijk gemarkeerd persvest, om verslag uit te brengen over een Israëlische inval in de bezette stad Jenin afgelopen woensdag. Terwijl we haar verlies betreuren, roepen we op tot volledige verantwoordelijkheid voor de daders van deze misdaad en iedereen die betrokken is bij de goedkeuring ervan.  De moord op Shireen Abu Akleh is een ernstige schending van het internationaal humanitair recht en een aanslag op de journalistiek en de vrijheid van meningsuiting. VN- en internationale mensenrechtenexperts hebben gezegd dat het een oorlogsmisdaad kan zijn en moet worden onderworpen aan een onafhankelijk, transparant internationaal onderzoek.”  

Wie heeft feiten nodig? Hollywoodsterren – waaronder Susan Sarandon, Tilda Swinton, Mark Ruffalo, Kathryn Hahn en Steve Coogan, samen met filmregisseurs, auteurs en muzikanten – hebben verklaard dat de Israëlische regering groen licht had gegeven voor de moord op Shireen Abu Akleh, en staan ​​erop dat er een onderzoek plaatsvindt – maar alleen een onderzoek dat tot hetzelfde oordeel zal komen dat ze al hebben bereikt.

Israël doet al een onderzoek en heeft al de bereidheid getoond om verantwoordelijkheid te nemen als het schuldig is? Irrelevant! Palestijnen die weigeren mee te werken aan een transparant onderzoek? Wie kan het wat schelen?

Israëlische sluipschuttersgeweren een ander kaliber hebben dan de kogel die Shireen doodde? Hasbara! Video met geluid van schoten op het moment dat ze wordt geraakt, wetende dat de IDF slechts enkele schoten tegelijk afvuurt? Alsjeblieft, dat is gewoon zionistische propaganda!

Niet alleen geven de beroemdheden niets om de feiten – ze zijn ervan overtuigd dat hun fans dat ook niet doen, en dat ze zich niet zullen schamen voor hun overduidelijke leugens. 

Leugens zijn inderdaad vreemd. Mensen zijn geconditioneerd om degenen te geloven die oprecht en hartstochtelijk spreken. Ze zullen over het algemeen niet de moeite nemen om een ​​beroemde acteur of auteur te factchecken – welke drijfveer hebben ze om zo flagrant, zo naakt te liegen?

En toch doen ze dat. Ik weet niet of ze zo gemakkelijk liegen over de opwarming van de aarde of racisme, maar ze liegen zeker over Israël, en wetende dat dit alles in twijfel trekt wat uit hun mond komt. In een wereld die waarheid waardeert.

Dat is niet langer de wereld waarin we leven, als het dat ooit was. De mensen die de waarheid vertellen zijn benadeeld. Het wereldpubliek geeft er de voorkeur aan dat nieuwsmakers ofwel zwarte of witte hoeden dragen, en ze worden gedwongen te oordelen tussen de waarheidsvertellers die in grijstinten spreken en zeggen: “We hebben geen genoeg informatie nog” en de leugenaars die vol vertrouwen zeggen: “SCHULDIG!” 

“De waarheid zal naar buiten komen” kan in sommige gevallen correct zijn, maar tegen de tijd dat het zover is, is het publiek voor de waarheid al verder en hebben ze voor zichzelf besloten wie gelijk heeft op basis van hoe serieus en fotogeniek de debaters zijn. En ze zijn een beetje meer antisemitisch. Wat natuurlijk het doel is.

Bronnen:

 • naar een artikelTruth is stranger than fiction, but stranger still are lies” van 22 mei 2022 op de site van Elder of Ziyon
 • naar een artikel van Adam Levick  “The Media Doesn’t Bother with Facts; Israel Is Always Guilty” van 17 mei 2022 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikel van Karni Eldad “Why is Israel presumed guilty until proven innocent?” van 17 mei 2022 op de site van Israel Hayom
 • naar een artikel “Veteran Al Jazeera journalist shot dead during Israeli raid in Jenin” van 11 mei 2022 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Waarheid is vreemder dan fictie, maar vreemder zijn nog steeds leugens

 1. Benieuw of de bezorgde/verontwaardigde onderetekenaars de volgende namen kennen!!!!!!

  Yessenia Mollinedo, Sheila Johanna Gareiro // Pierre Zakrzewski, Oleksandra Kuvshynova, Brent Renaud, Evgeny Sakun, Victor Dudar.

  De eerste vrouwen zijn 2 weken geleden vermoordf in Mexico, de 5 anderen in Oekraine.

  Geen hond die erom maalt inclusief de US/EU politici met hun automatische beschuldigingen, ongeinteresseerde media collega’s én onze onze nieuwe moraal ridders…..de Hollywood sterren & modepopjes.

  Ik heb dan ook zo mijn twijfels over de ‘medemenselijkheid’ van deze Hollywood hypocrieten wiens héle leven een schijnwereld vol drugs is waarin realiteit & waarheid geen enkele rol speelt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.