Frankrijk: 90-jarige Joodse man door zijn buurman uit het raam gegooid

Een vermeende ruzie tussen buren in Frankrijk eindigde volgens de politie met de dood van een 90-jarige joodse man, die “geen antisemitisch motief” vermoedt. Echter, momenteel handhaaft de Franse politie nog steeds een informatiestop.

De politie arresteerde een 51-jarige buurman van de overledene, René Hadjaj, ergens na de dood van Hadjaj op dinsdagavond voor zijn huis in Lyon in het oosten van Frankrijk, meldde de Joodse krant Tribune Juive vrijdag.  

De verdachte had Hadjaj naar zijn dood geduwd vanuit de 17de verdieping van hun woongebouw, vertelden aanklagers Le Progrès, een lokale krant.

Le Progrès meldde dat de politie aanvankelijk een mogelijk antisemitisch motief had onderzocht, maar dit nu heeft uitgesloten. Ze denken dat het incident het resultaat was van een ruzie die niets te maken had met het feit dat Hadjdaj joods was. Franse media hebben de identiteit van de verdachte of andere details over hem niet gemeld.

Berichten over het incident vrijdag riepen woede en ongeloof op bij meerdere Franse Joden op sociale netwerken en daarbuiten.

Elementen van de zaak doen denken aan de dood van Sarah Halimi in 2017. Haar buurman, Kobili Traore, die haar vermoordde en haar lichaam uit het raam gooide van haar appartement op de derde verdieping terwijl hij Allah Akhbar schreeuwde.

Een Franse rechtbank zei dat hij handelde uit antisemitische motieven, maar achtte Traoré ongeschikt om terecht te staan. Hij heeft grote hoeveelheden marihuana gerookt die een psychotische episode hebben veroorzaakt, waardoor hij niet strafrechtelijk verantwoordelijk is voor zijn daden ten tijde van de moord op Halimi, zei de rechtbank vorig jaar. De misdaad en de nasleep ervan leidden tot een reeks protesten .

Meer recentelijk stierf een joodse man in een buitenwijk van Parijs nadat hij op het pad van een passerende tram was gelopen terwijl hij op straat aan een groep individuen ontsnapte.

De dood van Jérémie Cohen in februari werd aanvankelijk behandeld als een ongeluk totdat zijn familie beelden van de aanval terugvond. De familie gaf het bewijs aan Éric Zemmour, een extreemrechtse Frans-joodse politicus, die de zaak vorige maand in zijn presidentiële campagne naar voren bracht .

Bronnen:

  • naar een artikel van Cnaan Liphshiz “90-year-old Jewish man allegedly pushed to his death in Lyon, France” van 20 mei 2022 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)
  • naar een artikelAssassinat de René Hadjaj à Lyon : Meyer Habib demande plus de détails, le BNVCA refuse d’attendre et se porte parti civil” van 22 mei 2022 op de site van Infos-Israel News

2 gedachtes over “Frankrijk: 90-jarige Joodse man door zijn buurman uit het raam gegooid

  1. Is dat niet weer het werk van een strontkleurige buurman? Van het zelfde soort als de moordenaar van de oude Sara Halimi? En nog meer moorden die door deze groep geïmporteerde vrienden van Allah worden gepleegd. Wat is dat toch jammer dat Marine Le Pen heeft de verkiezingen verloren aan een vent die niet de interesses van Frankrijk vertegenwoordigd, maar van zijn globalistische bazen die van plan zijn Frankrijk (en de rest van west Europa) te ontvolken.

    Like

  2. Ondanks de pracht & praal van Frankrijk zakt het land stééds verder weg in het moraal riool.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.