Abu Yehuda schreef een Open Brief aan de naar energie hongerende Europese Unie

Parijs, 10 en 11 januari 2015. Grote manifestaties ‘Je Suis Charlie‘ naar aanleiding van de aanslagen op Charlie Hebdo en de gijzeling en moord op vier Joodse burgers in de Hyper Cacher-winkel in Porte de Vincennes. Leden van de lokale moslimgemeenschap waren er ook bij, hier aan het monument op de Place de la République [beeldbron: Shutterstock]

Er zijn onderhandelingen gaande tussen Israël en de Europese Unie voor Israël om aardgas te verkopen aan Europa, dat een einde wil maken aan zijn afhankelijkheid van Rusland voor brandstof. 

Italië en Duitsland halen momenteel respectievelijk 40% en 35% van hun gas uit Rusland. Rusland heeft onlangs Finland – dat zojuist heeft aangekondigd lid te willen worden van de NAVO – laten weten dat het zou stoppen met de verkoop van gas. 

Het geschil gaat officieel over een Russische eis om te worden betaald in roebels, en het vertegenwoordigt slechts een klein deel van de Finse energievoorziening, maar de politieke ondertoon is onmiskenbaar. De levering van Israëlisch gas, via Egypte, zou deze komende winter al kunnen beginnen.

Natuurlijk juich ik het idee toe dat Israël de Europeanen kan helpen in tijden van nood. In Europa kan het in de winter erg koud worden. Daarom heb ik een conceptbrief opgesteld die onze regering naar de EU zou kunnen sturen om de bal aan het rollen te krijgen. 

Het is nu eind mei warm, maar Berlijn ligt bijvoorbeeld op 54,5 noorderbreedte en de temperaturen zijn daar in januari gemiddeld 1 graad C. Dus laten we beginnen!

Beste Europese vrienden en bondgenoten,

Wij in Israël zijn verheugd te horen dat u geïnteresseerd bent in het kopen van een deel van ons aardgas. We verkopen het graag aan u. Maar er zijn een paar kleine hobbels in de weg om eerst glad te strijken. Dus hier zijn ze:

 1. We eisen dat u uw flagrant racistische beslissing terugdraait om te eisen dat Israëlische producten uit Judea, Samaria, de Golanhoogten en Oost-Jeruzalem worden geëtiketteerd volgens de etniciteit van de producent, en niet als producten van Israël ( zie 16 hier ).
 2. Uw subsidiëring van illegale bouw door Palestijnse Arabieren in gebied C van Judea en Samaria, een zone die volgens een internationaal verdrag onder volledige Israëlische civiele en veiligheidscontrole zou moeten staan, is een flagrante schending van de Israëlische soevereiniteit en het internationale recht, en moet onmiddellijk stoppen.
 3. Uw voortdurende financiële steun, die jaarlijks miljoenen euro’s bedraagt, aan subversieve Israëlische ngo’s, aan terreur gelieerde organisaties in de Palestijnse Autoriteit, Gaza en andere locaties, en ngo’s die antisemitische samenzweringstheorieën promoten, evenals BDS en rechtspraak tegen Israël, vormt niet-militaire oorlogvoering tegen de Joodse staat. Wij eisen een stopzetting van deze activiteit.
 4. Uw consequente steun voor onze vijanden in de VN bij hun pogingen om de Joodse geschiedenis van plaatsen zoals de Tempelberg te ontkennen en te verdoezelen, ondanks het overweldigende archeologische en historische bewijs, getuigt van kwade trouw of lafheid, en is niet in overeenstemming met een verlangen naar goed relaties.
 5. Uw wens om een ​​akkoord met Iran te bereiken waardoor het regime kernwapens kan hebben, is niet alleen een bedreiging voor Israël, het is ook gevaarlijk voor uzelf, die binnenkort binnen het bereik van Iraanse raketten zal zijn.

We begrijpen dat u sterke schuldgevoelens heeft voor uw kolonialistische verleden en voor de samenwerking van veel Europeanen met de nazi-poging om het Joodse volk te liquideren. 

Maar het is absurd, zelfs pathologisch, om te proberen deze gevoelens te verzachten door de erfgenamen van de nazi’s, onder wie Hitlers medewerker Amin al-Husseini en de vader van het terrorisme Yasser Arafat, te helpen om het genocidale programma van de nazi’s voort te zetten. 

We stellen voor dat u enkele van de miljoenen – misschien miljarden – die u bespaart door uw financiële en diplomatieke oorlog tegen Israël te beëindigen, aan daadwerkelijke humanitaire doelen besteedt.

We begrijpen ook dat een groeiend deel van uw bevolking moslim is en dat de grote meerderheid van hen antizionistisch, zelfs antisemitisch is. Toegeven aan deze houdingen kan nuttig zijn voor politiek gewin op korte termijn, maar je moet begrijpen dat ze ook antiwesters zijn. Ze sussen lijkt veel op het voeren van een krokodil in de hoop dat hij je als laatste zal opeten (excuses aan Winston Churchill).

We kijken ernaar uit om u een warme winter te bezorgen, zodra u uw irrationele anti-Israëlische beleid terugdraait!*

Israël

Sir Winston Churchill: “Een verzoener is iemand die een krokodil voedert en hoopt dat die hem pas als laatste zal opeten.”

Bronnen:

 • naar een artikel van Daniel Greenfield “A “Dear Europe” Letter” van 22 mei 2022 op de site van Abu Yehuda

Een gedachte over “Abu Yehuda schreef een Open Brief aan de naar energie hongerende Europese Unie

 1. Don’t be right be clever!

  Israel groeit & bloeit ‘ondanks alle anti Israel pesterijen, resoluties, restricties & maatregelingen van onze EU ‘vrienden’ en dus…..laat ze, zolang ze maar betalen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.