Israëlisch orkest speelt voor het eerst in 40 jaar in Caïro, Egypte

Het Firkat Alnoor-orkest in Caïro, Egypte

Als onderdeel van de evenementen ter gelegenheid van de Onafhankelijkheidsdag werden er recepties gehouden in de Israëlische ambassade in Caïro en in het huis van de Israëlische ambassadeur in Egypte, Amira Oron, waarbij voor het eerst in 40 jaar een Israëlisch orkest in Egypte optrad.

De uitvoerende groep was het Firkat Alnoor Orkest, waarvan de leden een mozaïek van gemeenschappen in de Israëlische samenleving en cultuur vertegenwoordigen.

Het orkest werd in 2013 opgericht met als doel de Arabische klassieke muziektraditie te behouden en nieuw leven in te blazen. Het is een van de weinige orkesten ter wereld die Arabische muziek uit de hele Arabische wereld speelt. Ze treden op onder muzikale leiding van Ariel Cohen en artistiek leider Hannah Fatya.

Het spannende en historische bezoek van het orkest werd mogelijk gemaakt door de inzet van het ambassadepersoneel en werd met veel enthousiasme ontvangen door de vele gasten, zowel Egyptische als buitenlandse.

Ambassadeur Amira Oron zei dat “dergelijke gebeurtenissen een uitdrukking zijn van de manier waarop de woorden vrede en stabiliteit, die zo gewoon zijn onder diplomaten, een praktische realiteit worden. Elke dag zorgt het personeel van de Israëlische ambassade in Caïro voor meer vrede.”

Optreden van het Firkat Alnoor Orchestra op Expo 2020 Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, op 1 maart 2022. Zangeres Jiana Naddaf zingt het lied ‘Inta Omri’

Bronnen:

  • naar een artikelIsraeli orchestra plays in Cairo for the first time in 40 years” van 21 mei 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.