Netflix brengt Israëlisch periodedrama ‘Beauty Queen of Jerusalem’ uit

Israëlische tv-beroemdheden zoals Michael Aloni van Shtisel (midden) en Luna Mansour van Fauda (rechts), schitteren in ‘The Beauty Queen of Jerusalem’ (beeldbron: Osnat Rom)

Vanaf vandaag kunnen Netflix-kijkers kijken naar “The Beauty Queen of Jerusalem“, een historisch drama dat een familie van Spaanse Sefardische joden volgt die in Jeruzalem wonen gedurende verschillende decennia van het begin van de 20e eeuw.

De eerste 10 afleveringen zijn vrijdag beschikbaar gesteld en een tweede reeks van 10 afleveringen wordt op 29 juli uitgebracht.

De serie, die dit jaar 4 Israëlische TV Academy Awards won nadat ze er afgelopen zomer debuteerde, schittert de Israëlische hartenbreker Michael Aloni – bekend van “Shtisel” en “When Heroes Fly” – en is gebaseerd op een boek met dezelfde naam dat voor het eerst in het Engels is vertaald. in 2016.

Het wordt geproduceerd door de Israëlische Yes Studios – die achter het orthodoxe familiedrama “Shtisel” en de IDF-thriller “Fauda” zat – en wordt aangeprezen als een van de duurste en meest ambitieuze projecten van de Israëlische tv tot nu toe. De Engelse Netflix-versie wordt nagesynchroniseerd.

Het verhaal springt heen en weer tussen decennia, van het Ottomaanse Rijk tot de dagen van het Britse Mandaat Palestina, dat uiteindelijk de staat Israël wordt. 

De serie toont joods-Spaanse tradities en beschrijft de dynamiek van het pre-state Jeruzalem, inclusief de spanningen tussen de joodse, Arabische en christelijke inwoners – met dialogen in het Hebreeuws, Engels, Arabisch en zelfs Ladino, een zeldzaamheid op de Israëlische televisie.

De plot betreft de familie Armoza, wiens mannen vervloekt lijken te trouwen met vrouwen van wie ze niet houden. 

Aloni en collega-castleden waren er snel bij om te tekenen op basis van het succes en de kwaliteit van de roman van Sarit Yishai-Levi , vertelden ze de toeschouwers tijdens een recent evenement in het Streicker Center van Temple Emanu-El in New York City. 

Aloni zei dat hij het boek in minder dan twee dagen had gelezen en huilde tijdens het lezen ; Swell Ariel Or, die de dochter van Aloni speelt in de show, zei dat ze het boek in twee uur had uitgelezen. 

Bronnen:

  • naar een artikelNetflix releases Israeli period drama ‘Beauty Queen of Jerusalem’” van 20 mei 2022 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.