Nederlandse minister bezoekt Israël en ontmoet terreurgroep aangesloten bij PFLP

PA-minister van Buitenlandse Zaken Riyad al-Malki (rechts) ontmoet Wopke Hoekstra (links), Nederlands vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, in Ramallah, 18 mei 2022

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra, die een officieel bezoek brengt aan Israël en de Palestijnse Autoriteit, heeft woensdag in Ramallah een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van Al-Haq, een anti-Israëlische NGO die in oktober vorig jaar door minister van Defensie Benny Gantz werd uitgeroepen tot terroristische groepering.

Naast Al-Haq verbood Gantz de groepen Union of Palestijnse Vrouwencomités (UPWC); ADDAMEER – Gevangenenondersteuning en mensenrechtenvereniging; Bisan Centrum voor Onderzoek en Ontwikkeling; Defence for Children International – Palestina (DCI-P); en Union of Agricultural Work Committees (UAWC).

Volgens radio Reshet Bet heeft de Nederlandse minister Ramallah bezocht na een ontmoeting met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid in Jeruzalem. Tijdens zijn bezoek aan de PA ontmoette Hoekstra hoge PA-functionarissen en verschillende anti-Israëlische groepen zoals B’Tselem en Breaking the Silence, en een door terroristen aangewezen groep – Al-Haq.

Volgens NGO Monitor is de algemeen directeur van Al-Haq, Shawan Jabarin, in verband gebracht met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), dat door de VS, de EU, Canada en Israël is aangemerkt als een terroristische organisatie.

Al-Haq is een leider in anti-Israël “lawfare” en BDS-campagnes. Tussen 2014 en 2017 ontving de groep een kernfinanciering van $ 1.301.700 van het secretariaat voor mensenrechten en internationaal humanitair recht (IHL-secretariaat), waaronder de Nederlandse regering.

Wopke Hoekstra is de leider van het CDA en is de tweede vice-premier van Nederland en minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet van Mark Rutte. Zijn ontmoeting met de anti-Israëlische groeperingen vond plaats in het officiële Nederlandse consulaat in Ramallah.

PA-premier Mohammed Shtayyeh drong er bij Nederland op aan om druk uit te oefenen op Israël om PA-verkiezingen in Jeruzalem toe te staan, laat staan ​​dat niemand op korte termijn PA-presidentsverkiezingen verwacht (Mahmoud Abbas is sinds 2005 de enige heerser).

De Palestijnse premier riep Nederland ook op om “druk op Israël te zetten om de lichamen van de martelaren die het achterhoudt vrij te geven, de ingehouden belastinggelden vrij te geven en alle onrechtvaardige financiële inhoudingen van Palestijnse fondsen te stoppen.”

Die belastinggelden die namens de PA door Israël worden geïnd, worden ingehouden om de salarissen te compenseren die de PA uitkeert aan terroristische gevangenen in Israëlische veiligheidsgevangenissen en hun families. Ook is de hele achterhouding een schijnvertoning, aangezien Israël de ontbrekende fondsen dekt met langlopende leningen aan Ramallah.

Shtayyeh sprak zijn waardering uit voor “de steun van Nederland aan Palestina, gebaseerd op het principe van partnerschap en vriendschap, en haar steun voor de tweestatenoplossing.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Tovah Lazaroff “Israel demands answers for Dutch FM’s Al-Haq’s visit” van 19 mei 2022 en een artikelNetherlands rejects Amnesty report accusing Israel of apartheid” van 2 mei 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikel van David Israel “Dutch Minister Visiting Israel Meets Terrorist Group Affiliated with PFLP” van 19 mei 2022 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikelOmstreden bliksembezoek” van 18 mei 2022 op de site van het Nieuw Israëlietisch Weekblad (NIW)
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

2 gedachtes over “Nederlandse minister bezoekt Israël en ontmoet terreurgroep aangesloten bij PFLP

  1. De polderende Wopke kent blijkbaar het verschil niet meer tussen goed & kwaad en snapt niet dat hij moordenaars steunt & legitimeerd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.