Hamasleider roept op om ‘zionisten uit te roeien met hakmessen, bijlen en geweren’

Bebloed vleesmes met de Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee. Palestijnse cartoon op de officiële FB-pagina van Al Fatah [beeldbron: ADL]

Hamas-parlementslid Mushir Al-Masri prees de daders van recente dodelijke terroristische aanslagen in Israëlische steden.

Volgens een rapport van het Middle East Media Research Institute (MEMRI), tijdens een bijeenkomst op 7 mei ter ondersteuning van Hamas-leider Yahya Sinwar, uitgezonden op  Al-Aqsa TV (Hamas-Gaza), zei Masri dat het zwaard van de Palestijnen pas in de schede zal gestoken worden eens dat de leiders van Israël zijn onthoofd.

“We groeten de  moedjahedien –  rebellen van ons Palestijnse volk, die de zionistische vijand harde en pijnlijke lessen hebben geleerd en een duidelijke boodschap van bloed en vuur hebben gestuurd: Jeruzalem is een rode lijn. [We groeten] degenen die de zionisten in Tel Aviv, Hadera en Elad hebben neergeslagen. [We groeten] degenen die de hakmessen, de bijlen en de geweren hebben opgepakt.” Hij voegde eraan toe dat “de helden hun hoofd verbrijzelden met bijlen alsof het doornen waren die moesten worden ontworteld.”

Sinwar  moedigde onlangs  Palestijnen aan om aanvallen uit te voeren op Israëli’s met wapens die tot hun beschikking staan. Hij heeft ook de aanzet gegeven tot het uiteenvallen van de Israëlische regering.

In een toespraak tot de voorzitter van de Ra’am-partij, Mansour Abbas, zei hij: “Het vangnet dat u biedt aan een regering die de Al-Aqsa-moskee schade toebrengt, is een misdaad die we niet zullen vergeven. Dit is een ontkenning van onze religie en uw Arabisch zijn.”

Cartoons hierboven en onder; wel twee erg ‘pittige’ taferelen van cartoonist Hasan Abadi op zijn Facebookpagina. Een wat gemixt beeld. Een Palestijn hakt met een vleesmes in op een Jood met typische zwarte hoed en in soldatenuniform van het IDF. En wellicht de meest suggestieve van allemaal: een IDF soldaat wiens hoofd aan flarden wordt geschoten.

Bronnen:

  • naar een artikelHamas official encourages ‘uprooting Zionists’ with ‘cleavers, axes, guns’” van 17 mei 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikelSenior Hamas Official Mushir Al-Masri Praises Recent Attacks In Israel, Declares: We Will Uproot The Zionists With Our Axes, Knives, Guns; We Will Chop Off Their Leaders’ Heads” van 7 mei 2022 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.